Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Εργαζόμενοι ΟΤΑ νομού Μαγνησίας | ΑΠΕΡΓΙΑ την Τρίτη 22, Τετάρτη 23 και Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

• ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΕ-ΟΤΑ
Από την πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών που πραγματοποίησαν την περασμένη Πέμπτη οι εργαζόμενοι στην Τοπικής Αυτοδιοίκηση • EUROKINISSI || ©ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους δήμους αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ για την τρέχουσα εβδομάδα, αντιδρώντας σε διάταξη του αναπτυξιακού νομοσχεδίου (άρθρο 179) που δίνει τη δυνατότητα σύναψης δημόσιων συμβάσεων με ιδιώτες των υπηρεσιών Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου των δήμων.

Η σχετική ανακοίνωση του συλλόγου  έχει ως εξής:

Συναδέλφισες και Συνάδελφοι,

το περιβόητο «Αναπτυξιακό» Νομοσχέδιο επέλεξε η κυβέρνηση για να εντάξει την διάταξη για την εκχώρηση των Υπηρεσιών Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου σε εργολάβους και ιδιωτικά συμφέροντα.

Με τη νέα Νομοθετική ρύθμιση οι Δήμαρχοι ουσιαστικά μετατρέπονται σε μάνατζερ όπου θα φροντίζουν να διασφαλίζουν τα κέρδη των μεγαλοεργολάβων και επιχειρηματιών.
Σε καμιά περίπτωση δεν δεχόμαστε το Νομοσχέδιο ταφόπλακα του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών τους, της κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) και των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Καλούμε την Κυβέρνηση να συνεχίσει την καταβολή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας το οποίο τέλος Οκτωβρίου κόβεται.

Το συλλαλητήριο το προηγούμενο Σάββατο και η δυναμική του έδειξε ότι όλοι μαζί μπορούμε.

Καλούμε τα μέλη του συλλόγου μας σε ΑΠΕΡΓΙΑ την Τρίτη 22, Τετάρτη 23 και Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019.

Την Πέμπτη συμμετέχουμε στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο της ΠΟΕ ΟΤΑ με λεωφορεία που θα αναχωρήσουν από το Δημαρχείο του Βόλου στις 6.00το πρωί την ίδια ημέρα. Όσοι συνάδελφοι συμμετέχουν στο συλλαλητήριο πρέπει να δηλώσουν στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου μας έως την Τετάρτη 23-10-2019 το μεσημέρι.

Συνάδελφοι περιφρουρούμε όλοι τους χώρους μας.

Η απεργία αφορά το σύνολο των υπαλλήλων στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει ΑΜΕΣΑ τις επίμαχες αντεργατικές διατάξεις από το «Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο».
____________________
• ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΕ-ΟΤΑ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος, συναντήθηκε σήμερα με την αντιπροσωπεία της ΠΟΕ – ΟΤΑ. Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετείχαν ακόμη ο Αλέκος Αρβανιτίδης, μέλος του Τμήματος για την Εργατική – Συνδικαλιστική Δουλειά της ΚΕ και ο Νίκος Ρεμπάπης, εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ Ν. Τράκας έθεσε υπόψη του ΚΚΕ το βασικό αίτημα της Ομοσπονδίας για απόσυρση του “αναπτυξιακού πολυμονοσχεδίου” και κυρίως του αρ. 179, με το οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ δίνει τη δυνατότητα στα Δημοτικά Συμβούλια να ιδιωτικοποιηθούν οι τομείς καθαριότητας, πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού.

Ο Δ. Κουτσούμπας εξέφρασε τη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το ΚΚΕ δίνει καθημερινά τη μάχη, μέσα κι έξω από τη Βουλή, ώστε να μην περάσει το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο, που δίνει “γην και ύδωρ”, νέα προκλητικά προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους και ταυτόχρονα συνθλίβει τις ζωές και τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων.

Κάλεσε τα συνδικάτα κι όλους τους εργαζόμενους να δείξουν τη δύναμή τους, να βγουν στο προσκήνιο του αγώνα, να ακυρώσουν κάθε αντιλαϊκό σχεδιασμό, διεκδικώντας ζωή και δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα.