Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

O Δήμος Σκοπέλου ανακοίνωσε την συνεργασία του με την εταιρία Marketing Re:Make

Συνάντηση συνεργατών της εταιρίας Marketing Re:Make, με τον Δήμαρχο Σκοπέλου Σταμάτη Περίσση, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου  Άγγελο Ξηντάρη, την Πρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής  Ιωάννα Ευσταθίου, καθώς και μελών της προσωρινής Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του ξενοδοχείου “Αίολος”. 
Όπως ανακοινώθηκε η εταιρία για έναν χρόνο θα συνδράμει στην Τουριστική Προβολή του νησιού και θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες πάνω στο πεδίο του Μάρκετινγκ Τουριστικών Προορισμών.
Αναλυτικά το Πακέτο Συμβουλευτικών Υπηρεσιών σε επίπεδο Τουριστικής Προβολής που θα προσφέρει η εταιρία Re:Make στον Δήμο Σκοπέλου είναι το παρακάτω:

Το Θεωρητικό κομμάτι της Υποστήριξης το οποίο περιέχει:

Την Ανάλυση του Τουριστικού Προορισμού (Καταγραφή των υποδομών και των εγκαταστάσεων του προορισμού, των υπηρεσιών, της ιστορίας, της παράδοσης, της ποιότητας των τουριστικών υπηρεσιών)

Την Κωδικοποίηση της Ζήτησης (Στόχος είναι η συλλογή όσο των δυνατών περισσότερων πληροφοριών για τον προορισμό, στοιχεία αφίξεων και προσπάθεια να κατανοήσουμε τις ανάγκες του επισκέπτη, τις προσδοκίες του, πως βαθμολογεί τις υπηρεσίες μας και να αξιοποιήσουμε τα σχόλια που μπορούν να αναφέρονται στον προορισμό τους).

Η Αξιοποίηση των Εργαλείων του Μάρκετινγκ (Ανάλυση SWOT κ.α.)

Η εταιρία διαθέτει ένα εύρος εξειδικευμένων εργαλείων με τα οποία αντλούν στατιστικά στοιχεία, ώστε να μπορούμε να αξιολογήσουμε τις κριτικές και συγκρίνοντας τις σύγχρονες τάσεις των επισκεπτών, δημιουργείται ένα γκάλοπ προορισμού.

Με την βοήθεια των παραπάνω εργαλείων βρίσκουμε τις λέξεις κλειδιά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα επόμενα στάδια.


Η Ανάλυση της Τουριστικής Ταυτότητας του Προορισμού.

Συγκεντρώνοντας όλα τα στοιχεία, τις αντιδράσεις, τα δυνατά σημεία και τα προβλήματα μας, αποκωδικοποιούνται και μετουσιώνονται σε κάποιες φράσεις, σε κάποιο σλόγκαν που θα μας οδηγήσουν στο λεγόμενο Σλόγκαν Προορισμού, στην παρουσίαση ενός Λογοτύπου ή μιας Μακέτας.

Η Διερεύνηση της Στρατηγικής

Εντοπίζουμε τις αγορές που μας ενδιαφέρουν να στοχεύσουμε, τις προσδοκίες που έχουμε από αυτές και περιγράφουμε τις μεθόδους προβολής με τις οποίες από την μια θα έχουμε την μεγαλύτερη απόδοση, αλλά ταυτόχρονα θα μπορούν να υλοποιηθούν από τον Δήμο. Γενικά η πολιτική της εταιρίας δεν προτείνει ουτοπικά πράγματα και πολυδάπανες δράσεις.

Η Πρακτική Υποστήριξη , η οποία περιλαμβάνει:

Την Συμμετοχή σε Εκθέσεις, όπου είναι ένα διεθνές μέρος συνάντησης όλων των τουριστικών φορέων. (Γίνεται σωστή προεργασία – προετοιμασία πριν από την παρουσίαση των εκθέσεων, σωστή επιλογή της καταλληλότερης έκθεσης στην οποία θέλουμε να συμμετάσχουμε, τις συναντήσεις που μπορούμε να προγραμματίσουμε με δημοσιογράφους και με τουριστικούς πράκτορες, έτσι ώστε ο εκπρόσωπος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου να έχει κάποιο πρόγραμμα, να γνωρίζει από πριν κάποια συγκεκριμένα ονόματα και την ιδιότητα των ανθρώπων που θα συναντήσει, χωρίς αυτό να αποκλείει την προσέλκυση άλλων επισκεπτών, αλλά να συμβάλλει στην αύξηση της συμμετοχής των ενδιαφερόμενων. Επίσης σημαντικό κομμάτι είναι η πραγματοποίηση ραντεβού με δημοσιογράφους οι οποίοι ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερες πληροφορίες και επιθυμούν την αποστολή υλικού το οποίο θα το χρησιμοποιήσουν είτε για να γράψουν ένα αφιέρωμα για τον συγκεκριμένο προορισμό, είτε για να τον επισκεφτούν.

Την Παρακολούθηση Επικοινωνίας των Ραντεβού που θα γίνουν στην έκθεση και με βάση αυτά τα στοιχεία, θα προκύψουν άλλες ευκαιρίες προβολής του νησιού μας.

Οι Παρουσιάσεις Προορισμού είναι μια άλλη κατηγορία τουριστικής μορφής πέρα από τις εκθέσεις. Γίνεται επιλογή μιας αγοράς και σε μια συγκεκριμένη πόλη αποφασίζουμε να κάνουμε μια παρουσίαση του προορισμού «Σκόπελος», είτε αυτή είναι γενική, είτε εξειδικευμένη και θα ασχολείται με εναλλακτικές μορφές τουρισμού (νεόνυμφων, περιπατητικό, θρησκευτικό κ.α.) ή ένα μείγμα κάποιων από αυτών.

Η συνεισφορά της εταιρίας είναι να αναλαμβάνει αυτές τις παρουσιάσεις, σε συνεργασία με τον Δήμο, τον ΕΟΤ ή με άλλους φορείς, να πραγματοποιεί αυτές τις παρουσιάσεις μαζί με τον έγκριτο αυτό φορέα, να προγραμματίζει, να φροντίζει για την πρόσκληση και την προσέλκυση συμμετεχόντων. Αυτά μπορούν να υλοποιηθούν με χαμηλό κόστος μόνο με την ενοικίαση μιας αίθουσας που θα μπορούν να φιλοξενηθούν οι ενδιαφερόμενοι ή κάποιου κέτερινγκ, μέσα στην οποία θα πραγματοποιηθεί κάποια παρουσίαση, που μπορεί να είναι ένα power point ταυτόχρονα με μια ομιλία και τέλος να ακολουθήσει συζήτηση και επαφή των συμμετεχόντων με τον εκπρόσωπο του προορισμού. Στόχος της εταιρίας είναι να γίνονται δράσεις με χαμηλό κόστος και υψηλή απόδοση.

Η Διερεύνηση Εντοπισμού Πρωτότυπων Προωθητικών Δράσεων, η οποία θα στοχεύει σε δημοσιογράφους, πράκτορες επιχειρηματίες, αλλά και στο απευθείας ταξιδιωτικό κοινό. (Διαμονή Προωθητικού Υλικού που έρχεται σε άμεση επαφή με το κοινό, όπως για παράδειγμα έναν εμπορικό όμιλο ή με ένα δίκτυο καταστημάτων).

Η Οργάνωση Δημοσιογραφικών Ταξιδιών και Ταξιδιών Επαφής και Εξοικείωσης με Επαγγελματίες. Η συνεισφορά της εταιρίας σε αυτό το σημείο είναι, η ενίσχυση αυτού του έργου με μεγαλύτερη στόχευση, όπως για παράδειγμα ποιους δημοσιογράφους θα επιχειρήσει να προσεγγίσει και θα προσπαθήσει να τους φέρει στο νησί μας, υπερπηδώντας ένα πολύ σημαντικό εμπόδιο για τον Δήμο, όπως είναι η διασφάλιση της αεροπορικής τους μετακίνησης. Επειδή γενικά ο Δήμος είναι ένας οργανισμός που είναι δύσκολο να καλύψει τέτοιου είδους δαπάνες και η εταιρία επεμβαίνει και με τις δικτυώσεις που έχει (συνεργασία με αεροπορικές εταιρίες, με τον ΕΟΤ, με τους ίδιους ανθρώπους που τους εμπιστεύονται και θέλουν να επενδύσουν βγάζοντας από νωρίς τα αεροπορικά εισιτήρια), να φέρει κάποιες αποστολές που θα βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του προορισμού.

Η Οργάνωση Εκδηλώσεων και Ημερίδων

Σε Επίπεδο Δράσης η εταιρία αναλαμβάνει την Διαφήμιση και την Επικοινωνία με το Γραφείο Τύπου.

Οι Δημόσιες Σχέσεις μπορούν να ενισχυθούν από την εταιρία σε επίπεδο Διαφήμισης. (Διαφημίσεις στο ΜΕΤΡΟ, σε κάποιο λεωφορείο κ.α.)

Η εταιρία βοηθάει λειτουργώντας ταυτόχρονα και σαν ένα Γραφείο Τύπου με θέματα ταξιδιωτικά και τουριστικά. Προσπαθεί σε συνεργασία με τον Δήμο, να συντάσσει ενημερωτικά Δελτία Τύπου με τα οποία θα ενημερώνει για ένα νέο προϊόν ( όπως για παράδειγμα ή δημιουργία ή η συντήρηση ενός νέου μονοπατιού) και θα αφορά αυτό που λέμε στην γλώσσα του Μάρκετινγκ, την Διαφήμιση της Διαφήμισης, ανακοινώνοντας ένα καινούργιο γεγονός όπως για παράδειγμα την δημιουργία ενός νέου Λογότυπου ή ενός νέου φυλλαδίου του Δήμου Σκοπέλου.