Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Προβολή Ντοκιμαντέρ στη Σκόπελο για το Γυναικείο Στήθος

Ο σύλλογος υποστήριξης χρόνιων ασθενών «ΦΑΡΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ», στο πλαίσιο των δράσεων ευαισθητοποίησης  της τοπικής κοινότητας και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού στις 25 Οκτώβρη, διοργανώνει το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019, προβολή της ταινίας - ντοκιμαντέρ «Βυζιά», η οποία έχει ως κεντρικό της άξονα τον καρκίνο του μαστού.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του «ΟΡΦΕΑ» στις 19.30  και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Αντίστοιχα, η προβολή του ντοκιμαντέρ, θα πραγματοποιηθεί και στη Γλώσσα Σκοπέλου, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 , στην αίθουσα του Πολιτιστικού συλλόγου Γλώσσας, στις 19.30, με ελεύθερη είσοδο.

Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ:

Το ντοκιμαντέρ «ΒΥΖΙΑ» είναι μία ανεξάρτητη παραγωγή της TATAKIS AV Productions, σε ιδέα και έρευνα της κοινωνικής ανθρωπολόγου Λιόπης Αμπατζή, σενάριο Ανιές Σκλάβου και Λιόπης Αμπατζή, σκηνοθεσία Ανιές Σκλάβου και Στέλιου Τατάκη και πρωτότυπη μουσική Μάριου Γληγόρη. 'Εχει διάρκεια 55 λεπτά.

Το ντοκιμαντέρ  πραγματεύεται το γυναικείο στήθος, τη σημασία του, τους συμβολισμούς του, τις χαρές και τις λύπες που μπορεί να προσφέρει και κεντρικός άξονάς του είναι ο καρκίνος του μαστού.

Στόχος μας είναι η ευρεία προβολή του στο κοινό έτσι ώστε να πυροδοτήσει συζητήσεις γύρω από πολλά ταμπού, να απενοχοποιήσει σκέψεις και κυρίως συναισθήματα, να ενημερώσει και να παροτρύνει τις γυναίκες αλλά και τους άντρες για τη σημασία της έγκαιρης πρόληψης.

Η πρεμιέρα της ταινίας έγινε στο 19ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το Μάρτιο του 2017 με θερμή υποδοχή από κοινό και κριτικούς.

Βραβεύτηκε με Τιμητική Διάκριση στο 11ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ στη Χαλκίδα (Docfest 2017).

Τον Ιούλιο ήταν ένα από τα 6 φιναλίστ διεθνή ντοκιμαντέρ, στο 1ο Life Art Media Festival που έγινε στο Ίδρυμα Κακογιάννη.

Συμμετείχε επίσης στο Medimed Market Festival στην Ισπανία,  στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοππονήσου & στο 3ο HellasFilmbox στο Βερολίνο.

Έχει βραβευτεί επίσης από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία το 2019 για τη συμβολή του στην ανάδειξη της τέχνης ως μέσο υποστήριξης των ασθενών που πάσχουν από καρκίνο. 

Trailer: https://vimeo.com/204513292