Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Εκλογές ΤΕΕ | Ο Πολιτιτικός Μηχανικός Γιώργος Εμ. Ραμαντάνης υποψήφιος με την “Πανεπιστημονική”

Στις εκλογές του ΤΕΕ, που θα γίνουν την Κυριακή 3 Νοέμβρη, υποψήφιος με την “Πανεπιστημονική” είναι ο Πολιτιτικός Μηχανικός Γιώργος Εμ. Ραμαντάνης
Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Για μια ακόμη φορά βρισκόμαστε προ των εκλογών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας  (ΤΕΕ) για την εκλογή νέας διοίκησης στις επερχόμενες εκλογες του ΤΕΕ στις 03/11/2019.

Δεκαετίες τώρα, έχουν παρελάσει από μπροστά σου πολλές κυβερνήσεις, όλων των «αποχρώσεων»: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ. Και μαζί τους, άλλες τόσες διοικήσεις του ΤΕΕ, οι περισσότερες μάλιστα με «αριστερό» πρόεδρο. Γνωρίζεις τι έκαναν όλοι αυτοί για τις δικές σου ανάγκες. Θυμήσου, ποιων τα συμφέροντα εξυπηρέτησαν με την πολιτική τους και γιατί;

ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΣΗΜΕΡΑ!

Από το 1993 μέχρι σήμερα, πληρώνεις πάνω από 4 φορές παραπάνω εισφορές σε ένα Ταμείο που σου «υπόσχεται» λιγότερο από το μισό της σύνταξης που υπολόγιζες να πάρεις.
Η φοροληστεία σου σφίγγει τη θηλιά γύρω από λαιμό και, μαζί με τις εισφορές, σε σπρώχνει βίαια έξω από το επάγγελμα, με την απειλή της κατάσχεσης να κρέμεται σαν Δαμόκλειος Σπάθη πάνω από το κεφάλι σου.

Οι εργασιακές σχέσεις θυμίζουν «γαλέρα» πολύ πριν έρθει η κρίση, με τα 10ωρα και τα 12ωρα δουλειάς με μπλοκάκι χωρίς δικαιώματα να γίνονται όλο και περισσότερο καθεστώς και – σήμερα πλέον – η εργοδοσία, αποθρασυμένη, να σου επιβάλλει να δεχθείς ακόμα και ατομικές συμβάσεις με βάση ξένο δίκαιο.

Με τη νομοθεσία για τα έργα και τις μελέτες, μέσω των ΣΔΙΤ, των Συμβάσεων Παραχώρησης, της κατάργησης των ελάχιστων αμοιβών κλπ., όλη η δουλειά συγκεντρώνεται στα χέρια μιας χούφτας μεγάλων ομίλων, ενώ για εσένα προβλέπεται το κυνήγι πιστοποιητικών (ταυτότητας κτηρίων, ενεργειακών κ.λπ.) για «τρεις κι εξήντα».
Στο ίδιο αποτέλεσμα συντείνει και η εφαρμογή των κατευθύνσεων της ΕΕ για την πιστοποίηση και την αποσύνδεση πτυχίου-επαγγέλματος. Το δίπλωμά σου σου «εξασφαλίζει» απλά το εισιτήριο για ένα ατέλειωτο «γαϊτανάκι» εξετάσεων και πιστοποιήσεων, μέσω του οποίου λίγοι και «εκλεκτοί» θα μπορούν να ασκούν το επάγγελμα, ενώ οι υπόλοιποι μετατρέπονται σε φτηνή, ευέλικτη επιστημονική εργατική δύναμη για να κερδίζουν τα μονοπώλια.

Χιλιάδες νέοι συνάδελφοι είναι άνεργοι χωρίς ασφαλιστική κάλυψη ή ξενιτεύονται αναγκαστικά για να επιβιώσουν.

Τώρα εμφανίζεται ξανά ένας πολύχρωμος θίασος παρατάξεων που υπόσχεται ξανά να ασχοληθεί με τα προβλήματά σου. Όμως γνωρίζεις πολύ καλά πως η ξαναζεσταμένη σούπα των καθεστωτικών παρατάξεων του ΤΕΕ δεν αλλάζει χαρακτήρα αν αλλάξουν ορισμένοι τίτλοι παρατάξεων ή αν προστεθούν μερικά νέα πρόσωπα. Παραμένει «τοξική» για τα δικαιώματά σου.  Ανεξάρτητα απ’το όνομα που άλλωστε το αλλάζουν σχεδόν σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, οι δυνάμεις αυτές στήριξαν και στηρίζουν την αστική πολιτική μέσα στο ΤΕΕ, συγκυβερνούν από κοινού το ΤΕΕ δεκαετίες τώρα. Μπορείς να τους κρίνεις με τη δική σου πείρα.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ – ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ Τ.Ε.Ε ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ!

Πάρε θέση για την οργάνωση της αντεπίθεσης

Οι συνάδελφοι που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της πάλης για την απόκρουση όλων των αντιλαϊκών νόμων και επιλογών, παντού. Έδωσαν και δίνουν αταλάντευτα και χωρίς «αστερίσκους» τη μάχη για την υπεράσπιση των εργασιακών και μισθολογικών μας δικαιωμάτων. Οι πρωτοβουλίες που πήραν για τη συγκρότηση  Επιτροπών Αγώνα σε μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους συσπείρωσαν εκατοντάδες συναδέλφους σε κινητοποιήσεις, καταλήψεις, διαδηλώσεις, απεργίες, άνοιξαν δρόμους στην πάλη του κινήματος για αλλαγή των συσχετισμών σε όλα τα επίπεδα.

Επίσης πιστεύω θα πρέπει να μπορούν να ψηφίζουν οι συνάδελφοι στον τόπο διαμονής και εργασίας τους και όχι απαραίτητα να υποχρεώνονται να μεταβαίνουν στο Βόλο.

ΓΙΩΡΓΟΣ Εμ. ΡΑΜΑΝΤΑΝΗΣ
-Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός ΠΘ
-ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
 ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΜΕ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
-ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΝΟΝΙΚΗ