Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Σκοπέλου στις χαλαζόπληκτες περιοχές

Τις χαλαζόπληκτες περιοχές του Νέου Κλήματος, της Γλώσσας και του Λουτρακίου επισκέφθηκε το Σάββατο 5/10/2019 κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Σκοπέλου αποτελούμενο από τον επικεφαλής της  παράταξης Γιώργο Αναγνώστου, τους δημοτικούς συμβούλους Βασίλη Ρόδιο και Γιάννη Ξηρογιάννη, καθώς και το στέλεχος της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας Γιώργο Γούλα. 
Από το έντονο καιρικό φαινόμενο προκλήθηκαν σημαντικές βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού του Νέου Κλήματος, ενώ σοβαρό πλήγμα δέχτηκε η τοπική ελαιοπαραγωγή. Επίσης έγιναν ζημιές σε σταβλικές εγκαταστάσεις, σε αυτοκίνητα κατοίκων (σπασμένα παρμπρίζ, στο αμάξωμα κλπ) και καταστράφηκαν πολλοί ηλιακοί θερμοσίφωνες, παράθυρα και στέγες οικιών και μικρών επιχειρήσεων. Μεγάλα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στο ούτως ή άλλως προβληματικό δίκτυο αγροτοδασικής  οδοποιίας.
Ανάλογη εικόνα επικρατούσε στη Γλώσσα και το Λουτράκι, όπου χτυπήθηκαν τα ελαιόδεντρα, ενώ ζημιές υπέστησαν επαγγελματίες   της εστίασης και σχολικές μονάδες όπου μπήκαν νερά λόγω των προβλημάτων στις στέγες τους.

Στις συναντήσεις με τους κατοίκους, με τους Αντιδημάρχους Σκοπέλου Βαφίνη και Βούλγαρη, από τους οποίους έγινε ενημέρωση για την κατάσταση και τις ενέργειες της δημοτικής αρχής, όπως και με τον πρόεδρο της Κοινότητας Κλήματος κ. Καραγιώργο, από πλευράς Λαϊκής Συσπείρωσης τέθηκαν τα ζητήματα της ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής προστασίας όλων των οικισμών, η διεκδίκηση έκτακτης  χρηματοδότησης για την αποκατάσταση των οδικών και κτιριακών υποδομών, ιδίως των σχολείων - όπου πρέπει να γίνουν και εργασίες πρόληψης και προστασίας-, η πλήρης καταγραφή των ζημιών στα σπίτια, τα καταστήματα και τα  καταλύματα, με άμεση και πλήρη αποζημίωση των πληγέντων. Ιδιαίτερη μέριμνα πρέπει να ληφθεί για την ταχύτατη εκτίμηση των ζημιών στην αγροτική παραγωγή από τον ΕΛΓΑ και τις διαδικασίες αποζημίωσης.

Επίσης αναδείχθηκε η αναγκαιότητα άμεσου καθαρισμού, συντήρησης και αποκατάστασης σημείων του επαρχιακού οδικού δικτύου από κονδύλια της Περιφέρειας όπως και η απομάκρυνση των φερτών υλικών στο δρόμο Ελιος-Τζιλαλή και η κοπή σπασμένων κλαδιών που εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των διερχομένων.

Τέλος, τονίστηκε για άλλη μια φορά η αναγκαιότητα της πάλης για ολοκληρωμένο σύστημα πολιτικής προστασίας με κεντρικό σχεδιασμό, στελεχωμένο επιστημονικά, με μέσα και εργαζομένους που θα ιεραρχεί ως προτεραιότητα την προστασία της ζωής και της περιουσίας των λαϊκών νοικοκυριών ενάντια στη  λογική κόστους – οφέλους που επιβάλλουν οι Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις των κομμάτων του κεφαλαίου στη χώρα μας.