Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Δημοτικό Συμβούλιο | Προτάσεις ψηφίσματος για το ΚΕΘΕΑ και τον πόλεμο στη Συρία από την Λαϊκή Συσπείρωση

Δύο προτάσεις ψηφίσματος θα καταθέσει η Λαϊκή Συσπείρωση Σκοπέλου στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου καλώντας τα μέλη του συμβουλίου να τα φηφίσουν. Το ένα αφορά στο ΚΕΘΕΑ και στην παρέμβαση της κυβέρνησης στη λειτουργία του και το δεύτερο στην τουρκική εισβολή στη Συρία.
Τα σχέδια ψηφίσματος έχουν ως εξής:

«Ενάντια στην ωμή παρέμβαση της ΝΔ στη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ»
Στις 30/09/2019 δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης η απαράδεκτη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) με την οποία η κυβέρνηση της ΝΔ παρεμβαίνει στη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ, ορίζοντας ότι με απόφαση του Υπουργού Υγείας θα διορίζεται το ΔΣ του και θα καθορίζονται οι λειτουργίες του.

Πρόκειται για μια προκλητική ενέργεια, που επιχειρεί να αλλάξει το χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ. Τα ΚΕΘΕΑ, μεταξύ των οποίων και το ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ στο Βόλο, στις 4 δεκαετίες δράσης τους στη χώρα μας έχουν δώσει «δείγματα γραφής». Με τα προγράμματά τους έχουν συμβάλει στο να ξεφύγουν από την κόλαση των ναρκωτικών και να ενταχτούν λειτουργικά στην κοινωνική ζωή και δράση χιλιάδες νέοι. Εκτός των άλλων δράσεων το ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ διεκδικεί χρηματοδότηση για κέντρο φιλοξενίας εξαρτημένων από την επαρχία για συμβουλευτική, στήριξη και θεραπεία!

Η απαράδεκτη αυτή παρέμβαση της κυβέρνησης της ΝΔ στοχεύει  στην πιστή εφαρμογή της δήθεν «αντιναρκωτικής» πολιτικής της Ε.Ε., που υποβαθμίζει τα «στεγνά» θεραπευτικά προγράμματα. Το απαράδεκτο σχετικό ψήφισμα της 13/02/2019 του Ευρωκοινοβουλίου, ανοίγει το δρόμο στον απόλυτο συμβιβασμό με το κοινωνικό φαινόμενο της τοξικοεξάρτησης, νομιμοποιώντας την πώληση, τη χρήση και την καλλιέργεια της κάνναβης.

Η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζοντας τον «Στρατηγικό Σχεδιασμό» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με πρόσχημα την προώθηση συνεργασιών όλων των εμπλεκόμενων φορέων ουσιαστικά δρομολογεί το ΚΕΘΕΑ, από αυτόνομος Οργανισμός, να μετατραπεί σε υποστηρικτική δομή των προγραμμάτων «υποκατάστασης» του ΟΚΑΝΑ.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στις θεραπευτικές κοινότητες, στους θεραπευόμενους και τους θεραπευτές του ΚΕΘΕΑ.

Στεκόμαστε πλάι τους στον αγώνα για μια κοινωνία ελεύθερη από κάθε είδους εξάρτηση.

Απαιτούμε:
Να ανακληθεί άμεσα η προκλητική αυτή απόφαση παρέμβασης στο ΚΕΘΕΑ.
Να διαφυλαχθεί ο χαρακτήρας του και να ενισχυθεί η δράση του με νέες μονάδες, με επαρκές μόνιμο προσωπικό, με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Για την τουρκική εισβολή στη Συρία

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου καταδικάζει την εισβολή της Τουρκίας στην Συρία και τις πολεμικές επιχειρήσεις που έχουν ως τραγικό αποτέλεσμα εκατοντάδες νεκρούς αμάχους και δεκάδες χιλιάδες ξεριζωμένους.

Αποτελεί επικίνδυνη εξέλιξη, με ορατό τον κίνδυνο γενικότερης ανάφλεξης στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής με την ανοχή και την κάλυψη των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ.

Πρόκειται για πόλεμο γεωπολιτικών συμφερόντων με στόχο την αλλαγή συνόρων στην Μέση Ανατολή.

Οι Αμερικανοί άναψαν το «πράσινο φως» για την επίθεση ενάντια στον Κουρδικό και Συριακό λαό.

Οι δήθεν κυρώσεις που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι άσφαιρες και χωρίς αποτέλεσμα όπως η πείρα έχει καταδείξει.

Αυτή η στάση των μεγάλων ιμπεριαλιστικών κρατών, οι ανταγωνισμοί τους και τα παζάρια τους, τροφοδοτούν την επιθετικότητα της Τουρκίας στην προσπάθειά της  να δημιουργήσει τετελεσμένα και στο Συριακό έδαφος  όπως και στην Κυπριακή ΑΟΖ και στην ευρύτερη περιοχή.

Αυτή η εξέλιξη αφήνει πολιτικά εκτεθειμένους όσους έσπευσαν να πανηγυρίσουν για την ανανέωση της συμφωνίας για τις Αμερικανικές βάσεις. Όσους καλλιεργούν τον επικίνδυνο εφησυχασμό περί δήθεν «προστασίας» που θα παρέχουν στην χώρα μας οι ΗΠΑ από την τουρκική επιθετικότητα.

Ο Κουρδικός λαός βιώνει με τραγικό τρόπο τις συνέπειες της «προστασίας» των ιμπεριαλιστών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την αλληλεγγύη του στον Κουρδικό και στον Συριακό λαό.

Απαιτεί να μην έχει καμία εμπλοκή η χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις.