Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

5-6 Οκτωβρίου | "Γιορτή πουλιών 2019" αφιερωμένη στη φθινοπωρινή μετανάστευση (φωτογραφίες από πουλιά που πέρασαν από την Σκόπελο)

ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ ΜΕ ΠΟΥΛΙΑ
ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΤΑΜΑΚΙ ΤΗΣ ΑΜΜΟΥΔΙΑΣ ΣΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ
Για ακόμη μια χρονιά η Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία σας προσκαλεί να γιορτάσετε τη φθινοπωρινή μετανάστευση εκατομμυρίων πουλιών που ταξιδεύουν προς τις περιοχές όπου θα περάσουν τον χειμώνα στη Μεσόγειο και την Αφρική. 
Η «Γιορτή των Πουλιών» είναι μια ξεχωριστή γιορτή που σηματοδοτεί την κορύφωση της φθινοπωρινής μετανάστευσης και πραγματοποιείται σε ετήσια βάση από το 1993 σε όλη την Ευρώπη.
Όπως κάθε χρόνο, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις σε πλήθος περιοχών ανά την Ελλάδα, από την Κρήτη ως τον Έβρο, αλλά και ταυτόχρονα σε περισσότερες από 40 χώρες της Ευρώπης!

Καθώς η Ελλάδα βρίσκεται πάνω σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι μετανάστευσης, ο κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση – ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη προστασίας των μεταναστευτικών πουλιών, καθώς και των περιοχών αναπαραγωγής τους, των ενδιάμεσων σταθμών στις μεταναστευτικές τους διαδρομές και των τόπων διαχείμασής τους. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν παρατήρηση πουλιών με κιάλια και τηλεσκόπια, περιηγήσεις σε σημαντικούς βιότοπους, παρουσιάσεις και προβολές, δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά, περιβαλλοντικά παιχνίδια, δρώμενα, εκθέσεις, απελευθέρωση πουλιών και άλλες πρωτότυπες δράσεις.


Στις εκδηλώσεις που υλοποιήθηκαν το 2018 σε 20 περιοχές στη Ελλάδα συμμετείχαν περισσότερα από 4.000 άτομα, ενώ σε ευρωπαϊκό επίπεδο η «Γιορτή Πουλιών» διοργανώθηκε σε 34 χώρες, όπου 41 εταίροι της BirdLife International οργάνωσαν 956 διαφορετικές εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχαν πάνω από 25.000 άτομα, ενώ κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων παρατηρήθηκαν και καταμετρήθηκαν περίπου 5,2 εκατομμύρια πουλιά που ταξίδευαν προς τις περιοχές διαχείμασής τους!

Η Γιορτή συντονίζεται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων για την προστασία των πουλιών BirdLife International, ενώ στην Ελλάδα ο συντονισμός των εκδηλώσεων γίνεται από την Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία, εθνικό εταίρο της BirdLife, σε συνεργασία με πλήθος φορέων όπως Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, Δήμους, Περιβαλλοντικούς Συλλόγους, εκπαιδευτικές ομάδες κ.ά.

Δείτε το φετινό Πρόγραμμα εκδηλώσεων ΕΔΩ και βρείτε την κοντινότερη σε εσάς Γιορτή των Πουλιών!  (η λίστα ανανεώνεται συνεχώς)