Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

Να δωθούν αποζημιώσεις για τις ζημιές και να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα στη Σκόπελο

Ερώτηση για τα προβλήματα από τη βροχόπτωση - χαλαζόπτωση και ανεμοθύελλα στη Σκόπελο κατέθεσαν στη Βουλή προς υπουργούς Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Υποδομών οι βουλευτές του ΚΚΕ Λαμπρούλης Γιώργος και Μανωλάκου Διαμάντω.
Αναλυτικά αναφέρουν:

«Η έντονη βροχόπτωση - χαλαζόπτωση και ανεμοθύελλα που σημειώθηκαν στις 4/10/2019 προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στις περιοχές του Νέου Κλήματος, της Γλώσσας, του Λουτρακίου και του Πανόρμου στη Σκόπελο.

Μετά τις νέες καταστροφές αποδεικνύεται πως το νησί εξακολουθεί να παραμένει ανοχύρωτο απέναντι στα καιρικά φαινόμενα, αφού αντίστοιχες ζημιές έχει υποστεί το νησί και στο παρελθόν. Παράλληλα, αναδεικνύονται οι διαχρονικές ευθύνες τόσο των Κυβερνήσεων όσο και της περιφέρειας Θεσσαλίας και των Δημοτικών Αρχών.

Με βάση τα ανωτέρω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί σε τι ενέργειες θα προβούν ώστε:

Να κηρυχτούν άμεσα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης οι περιοχές Γλώσσας, Κλήματος, Λουτρακίου και Πανόρμου που επλήγησαν.

Να γίνει άμεσα πλήρης καταγραφή των ζημιών στα σπίτια, στα καταστήματα και καταλύματα και να καταβληθεί σύντομα πλήρης αποζημίωση στους πληγέντες. Να γίνει επίσης άμεσα εκτίμηση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ στην αγροτική παραγωγή, κύρια στα ελαιόδεντρα, που καταστράφηκαν.

Να προχωρήσει άμεσα ο καθαρισμός, η συντήρηση και η αποκατάσταση των καταστροφών στο επαρχιακό και δασικό οδικό δίκτυο, στα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, στις σχολικές μονάδες και στα λιμάνια στο Λουτράκι και το νέο Κλήμα από κονδύλια της Περιφέρειας και μέσω έκτακτης κρατικής επιχορήγησης.

Να δρομολογηθούν άμεσα έργα ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής προστασίας όλων των οικισμών της Σκοπέλου, όπως και στα άλλα νησιά των Β. Σποράδων (μέσω ΠΔΕ, ΕΣΠΑ)».