Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Η Αλοννησιώτισσα ζωγράφος-αγιογράφος Σταματούλα Καλογιάννη εκθέτει έργα της στην Έκθεση της Σχολής Αγιογραφίας «Διά χειρός»

Στην αναδρομική  Έκθεση  της Σχολής Αγιογραφίας «Διά χειρός» της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, που πραγματοποιείται με αφορμή την συμπλήρωση των 20 ετών λειτουργίας της, παίρνει μέρος με δύο έργα της η Αλοννησιώτισσα ζωγράφος - αγιογράφος Σταματούλα Καλογιάννη.
Ο «Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος» και ο «Άγγελος Κυρίου» είναι οι τίτλοι των δύο έργων που εκθέτει η Σταματούλα Καλογιάννη στην έκθεση «Διά χειρός». Πρόκειται για δύο έργα που έχουν δημιουργηθεί με μικτή τεχνική, με χρώματα αγιογραφίας αλλά και άμμο για να μας δίνουν την αίσθηση της τοιχογραφίας...

Τον Αγιασμό των εγκαινίων, που έγιναν την Τρίτη 1 Οκτωβρίου, τέλεσε το Σεβ. κ. Ιγνάτιος, παρουσία πολλών Κληρικών, συνεργατών της Σχολής και πλήθους φιλότεχνων.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δ/ντής της Σχολής Πρωτ. Δημήτριος Κατούνης, ο οποίος τόνισε ότι «Η Σχολή Αγιογραφίας λειτουργεί με τις δικές της δυνάμεις, ταξιδεύει με τα δικά της κουπιά, σαν μία άλλη Αργώ, στο πέλαγος της Ορθόδοξης Παράδοσης και παραμένει προσηλωμένη στη δόξα του Τριαδικού Θεού, την οποία προσπαθεί να τραγουδήσει με χρώματα και πινέλα… Ανοιγόμαστε στα Βαλκάνια, στη Δύση, στην Ανατολή, προσκαλούμε, φιλοξενούμε, δεχόμαστε προσκλήσεις, εκθέτουμε, βλέπουμε, μελετούμε…».

Η Έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Οκτωβρίου, με ώρες λειτουργίας 2 – 9μ.μ., κάθε μέρα, εκτός Σαββάτου και Κυριακής.