Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Κανείς πλέον δεν επενδύει σε μας..!

Επιστολή συνέταξαν οι μαθητές του Λυκείου Σκοπέλου, την οποία απέστειλαν στον Σύλλογο Καθηγητών Λυκείου, στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, στον Δήμαρχο Σκοπέλου, στον Προϊστάμενο β/βάθμιας εκπαίδευσης και την σχολική επιτροπή, όπου γνωστοποιούν τις θέσεις τους για την σημερινή κατάσταση στην Παιδεία.
Στην επιστολή οι μαθητές γράφουν:
Στην εποχή και στη χώρα που ζούμε όλα πλέον έχουν απαξιωθεί. Κανένας τομέας δεν λειτουργεί αξιοπρεπώς. Όλα είναι παγωμένα γύρω μας, από όλες τις απόψεις. Κανείς πλέον δεν επενδύει σε μας, στο ουσιαστικό μέλλον του τόπου.
Εάν μπούμε στο θέμα μας την Παιδεία, η γνώμη όλων είναι η χείριστη. Μηδενικές δαπάνες και δήθεν πρόοδος. Εάν τα τελευταία χρόνια η Παιδεία ήταν κακή, φέτος πλησιάζουμε σε καταστροφή. Καταστροφή που ξεκινάει από την...
έλλειψη βιβλίων και γενικά πόρων για τη Παιδεία και μπαίνει σε πιο βαθιά νερά. Όταν λέμε πιο βαθιά, εννοούμε την καταστροφή της γλώσσας και της θρησκευτικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Αυτό επιχειρείται να γίνει μέσω, των dvd που μας δόθηκαν και είναι γραμμένα σε greeklish. Greeklish, μια μάστιγα που καταπολεμήθηκε μέσω του διαδικτύου και ξαναμπήκε στις ζωές μας μέσω αυτών των dvd που με τίποτα δεν θα αντικαταστήσουν τα βιβλία μας. Εμείς προτιμούμε βιβλία γραμμένα στη γλώσσα μας και όχι σε γλώσσες διαδικτύου. Επίσης θέλουμε βιβλία για να μπορέσουμε να μάθουμε, ώστε να είμαστε σε θέση να έχουμε γνώσεις, τις οποίες θα επενδύσουμε εδώ στην Ελλάδα, ο καθένας από όπου μπορεί. Επίσης, όπως κάθε παιδί θέλουμε να γίνεται σωστά το κάθε μάθημα και όχι με οποιαδήποτε έλλειψη.
Ας μην κάνουμε λόγο για δραστηριότητες (καλλιτεχνικές-αθλητικές) που είναι ανύπαρκτες τα τελευταία χρόνια, διότι το ιδανικό για μας σχολείο απέχει πολύ από το σημερινό, όχι μόνο σε θέματα δραστηριοτήτων αλλά και σε θέματα οργάνωσης και ευκαιριών. Διότι εφόσον καταργούνται τα βασικά, τί άλλο να ζητήσουμε. Καταργούν την ενισχυτική διδασκαλία, τα γραφεία ΣΕΠ που ήταν από τα λίγα που μας βοηθούσαν να κατασταλάξουμε. Όπως καταλαβαίνετε βαδίζουμε στα τυφλά. Επίσης καταργούν βιβλιοθήκες που υπήρξαν στολίδια για το κάθε σχολείο και εργαλεία για πολλούς μαθητές. Βλέπετε πως κανείς δεν επενδύει σε μας ουσιαστικά, από αυτούς που ασχολούνται με την Παιδεία.
Τώρα τέλος θα εκφράσουμε και τα αιτήματα μας από τους τοπικούς φορείς. Ξεκινάμε και πιστεύουμε πως όσο μπορείτε θα μας βοηθήσετε στις δύσκολες αυτές στιγμές.
• Ζητάμε να καλυφθούν τα έξοδα για το πετρέλαιο θέρμανσης και τις όποιες μικροζημιές του κτιρίου και να δοθεί λύση στο θέμα του κυλικείου. Επίσης προτείνουμε στο δήμο να διοργανώσει μια εκδήλωση ενημέρωσης μας για τα επαγγέλματα που έχουν οικονομική βιωσιμότητα στο νησί.
Κλείνουμε ευχαριστώντας τους καθηγητές για την προσπάθεια που καταβάλλουν για την λειτουργία του σχολείου. Σας ενημερώνουμε ότι θα ακολουθήσουμε το κύμα καταλήψεων διαμαρτυρόμενοι μόνο σε πανελλαδικό επίπεδο καθώς σε τοπικό επίπεδο θέλουμε να συμφωνήσουμε με τους τοπικούς φορείς ώστε να διευθετηθούν όλα μας τα προβλήματα και βεβαίως με κατανόηση της σημερινής κατάστασης. Αυτό που ζητούμε γενικώς είναι να μας δώσετε μια ελπίδα να ζούμε εδώ στην Ελλάδα και να μην φύγουμε, να μας εμπιστευτείτε και να επενδύσετε σε μας. Επίσης ζητούμε και είμαστε κάθετοι σε αυτό: βιβλία στα ελληνικά και όχι dvd στα greeklish. Ελπίζουμε η κραυγή αγωνίας που εκπέμπουμε να ακουσθεί από όλους σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.