Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Προτεραιότητες η 6η δόση και η συμφωνία της 21ης Ιουλίου – μετά η αναδιάρθρωση

Προτεραιότητες αυτή τη στιγμή για τη χώρα, είναι η 6η δόση και η συμφωνία της 21ης Ιουλίου, υπογράμμισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Καρτάλης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό NET.
Όπως είπε, «η πρώτη προτεραιότητα είναι να πάρουμε την 6η δόση, γιατί κανένας δεν θα αντέξει την στάση πληρωμών και η δεύτερη είναι να ολοκληρωθεί η συμφωνία στήριξης της 21ης Ιουλίου σε ένα διεθνές ασταθές περιβάλλον. Όταν τα εξασφαλίσουμε αυτά, θα έχουμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε για την επόμενη ημέρα. Αν (δηλαδή) αυτή η επόμενη ημέρα θα χρειαστεί νέα νομιμοποίηση για την Κυβέρνηση, δηλαδή εκλογές, ή αν πρέπει να κινηθούμε σε Κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Όποιο και αν είναι αυτό το βήμα, αυτός που θα...
έχει την τύχη της χώρας, πρέπει να προετοιμάσει την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Δεν είναι δυνατόν να συζητάμε συνέχεια για μέτρα που ρίχνονται στον κουβά, χωρίς να κοιτάξουμε το τέλος της διαδρομής. Το τέλος της διαδρομής έχει ένα χρέος τεράστιο. Μόνο αν η χώρα φτάσει το δημόσιο χρέος της στο 80% ή 90% του ΑΕΠ, θα καταφέρει να σταθεί στα πόδια της», είπε.
Ο Κ. Καρτάλης περιέγραψε την κατάσταση ως το πυρηνικό ατύχημα στη Φουκουσίμα, λέγοντας: «Αυτή τη στιγμή η χώρα είναι σαν - να το πω μεταφορικά - μέσα στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα, χωρίς στολή προστασίας. Η Κυβέρνηση προσπαθεί να διορθώσει την κατάσταση, χωρίς να είναι εύκολες οι λύσεις και χωρίς να υπάρχουν βαθμοί ελευθερίας».
Παράλληλα, ζήτησε να κληθούν να πληρώσουν και οι πλούσιοι. «Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα σημαντικό τμήμα της κοινωνίας που δέχεται πολύ σοβαρές πιέσεις. Είναι η μεσαία τάξη η οποία συμπιέζεται. Η υψηλότερη τάξη πιστεύω ότι δεν έχει υποστεί σχεδόν τίποτα, από αυτά τα οποία θα σηματοδοτούσαν μια συνευθύνη, ή μια συνεισφορά στην αντιμετώπιση του προβλήματος», τόνισε.
Ο κ. Καρτάλης εκτίμησε ότι το Μεσοπρόθεσμο ήταν υπεραισιόδοξο «γιατί έβαζε στόχους για το έλλειμμα, που φαινόταν ότι μέσα στην ύφεση δεν θα μπορούσαν να γίνουν πραγματικότητα».
Σε ό,τι αφορά στην Ελληνική Στατιστική Αρχή και τις αντιρρήσεις μελών της για τον υπολογισμό του ελλείμματος, ο Βουλευτής είπε «Το έλλειμμα ήταν υψηλό και πριν τις εκλογές του 2009. Παρόλα αυτά θεωρώ ότι η Eurostat πρέπει να δώσει μια σαφή και τεκμηριωμένη απάντηση και να συμπληρώσει αυτά που ανακοίνωσε στην επιτροπή της Βουλής ο κ. Γεωργίου, ο πρόεδρος του ΕΛΣΤΑΤ. Ετσι θα κλείσει κάθε θέμα και δεν θα δίνεται η δυνατότητα σε κανένα να κατασκευάζει σενάρια συνωμοσίας.»

1 σχόλιο:

  1. KΥΡΙΕ ΒΟΥΛΕΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΚΟΠΤΕΣΤΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ?ΚΥΡΙΕ ΒΟΥΛΕΥΤΑ ΤΟ 2009 ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΔΙΑΤΙΜΠΑΝΙΖΑΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΕΝΩ ΕΙΧΑΤΕ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΤΟ Δ.Ν.Τ .ΚΥΡΙΕ ΒΟΥΛΕΥΤΑ ΓΙΑ 36 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΕΛΕΙΜΑ ΤΟ 2009 ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΔΙΟΤΙ ΑΚΟΥΜΕ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΕΛ.ΣΤΑΤ ΠΗΓΑΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΟΙ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΑΧΟΥΣ ΑΥΤΗΣ.ΚΥΡΙΕ ΒΟΥΛΕΥΤΑ ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΕΛ.ΣΤΑΤ ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΑΥΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ?ΚΥΡΙΕ ΒΟΥΛΕΥΤΑ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΞΕΡΕΤΕ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΤΕ? ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ!ΚΥΡΙΕ ΒΟΥΛΕΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΠΑΤΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΒΝΙΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΥΡΙΕ ΒΟΥΛΕΥΤΑ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ 2.000.000 ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΤΟΥΣ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑΤΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΤΕ ΚΑΙ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟ- ΤΡΟΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΠΡΙΝ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.