Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Ανοικτή επιστολή του Αντ. Μαριδάκη

ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΛΩΣΣΑΣ
Αγαπητοί φίλοι – μέλη,
Έχοντας ακόμη νωπές τις μνήμες… θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους υποστήριξαν και στήριξαν την προσπάθειά μου μέσα από την ιδιότητα μου ως προέδρου, όλους τους φίλους – χορηγούς, που ανταποκρίθηκαν στο πρώτο κάλεσμά μου για την πραγματικά τιτάνια προσπάθειά μου να αναδείξουμε μέσα από το έργο του συλλόγου τον τόπο μας. Με την οικειοθελή αποχώρησή μου και μέσα από αυτή την επιστολή επιτρέψτε μου να σας γνωστοποιήσω τους λόγους της προαναφερθείσας αποχώρησης.
Όπως γνωρίζετε, στην επαγγελματική και προσωπική μου πορεία τους στόχους μου τους πέτυχα. Οι εμπειρίες τις οποίες απέκτησα μέσα από αυτή την τριβή μου με τα κοινά θεωρώ πως πρέπει να τις μοιραστώ μαζί σας με σκοπό να γίνουν μοχλός για βελτίωση και αποφυγή λαθών του παρελθόντος, με κύριο στόχο την ενότητα μεταξύ μας και την ανάδειξη του...
τόπου μας! (και πιστέψτε με ότι το αξίζει αυτός ο τόπος…).
Οι λόγοι της αποχώρησής μου συνοψίζονται στα παρακάτω:
- Μέχρι την ώρα που ξεκίνησαν τα Λοΐζεια όλα λειτούργησαν άψογα. Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων τα προβλήματα άρχισαν με την μη επιλογή ενός μουσικού με το σχήμα του, αναφέρομαι στον Νεκτάριο, ο όποιος είναι γιος του μέλους του Δ.Σ. Βιργινίας Σιδέρη. Ο λόγος αυτής της μη επιλογής ήταν ότι ο συγκεκριμένος είχε πολλές συμμετοχές σε προηγούμενες εκδηλώσεις και είχε «κουράσει» το κοινό. Αυτήν ήταν μια απόφαση που πάρθηκε από κοινού με τον αντιπρόεδρο. Έτσι λοιπόν, αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε κάτι νέο αυτή τη φορά και πιο οικονομικό (αφού ο μεν Νεκτάριος ζητούσε 150 ευρώ ανά άτομο, ενώ η επιλογή μας –Πάγκαλος Γιώργος- μας κόστισε 90 ευρώ ανά άτομο για τους συντελεστές ενώ ο ίδιος παρέστη αφιλοκερδώς ). Το ίδιο σχήμα είχε επιλεγεί ομόφωνα από το Δ.Σ. με δωρεάν προσφορά του σχήματος και την αφιλοκερδώς συμμετοχή του κ. Πάγκαλου για την Γιορτή Κρασιού λόγω φιλικών δεσμών μαζί μου. Και δεν ήταν μόνο αυτό. Υπήρχαν και άλλα που αποφασίστηκαν να γίνουν στη γιορτή κρασιού και δεν έγιναν. Γιατί τελικά δεν τηρήθηκαν τα πρακτικά;
-Σε μια συνέλευση του Δ.Σ. και σε ερώτησή μου προς την γραμματέα κα Αγγελέτου αναφορικά με κάποιες λάθος και ελλιπείς εκτυπώσεις των εισιτηρίων και των αφισών εκείνη απάντησε αυτολεξεί «το έκανα επίτηδες, γιατί σε γράφω»!...
Δεν έδειξε τον παραμικρό σεβασμό, ούτε στο πρόσωπο μου, ούτε στην ιδιότητά μου, αλλά ούτε και στις διαδικασίες τις οποίες διέπουν ένα Δ.Σ. και οφείλει να τηρεί! (αυτό σε απάντηση περί φασιστικής συμπεριφοράς μου…)
-Σε συνεδριάσεις του Δ.Σ. πάντα οι προτάσεις που κατέθετα ήταν τεκμηριωμένες αναλυτικά και πάντα με τις σχετικές προσφορές προς υλοποίηση. Ήμουν ξεκάθαρος και πολύ συγκεκριμένος. Ουδέποτε η κα Αγγελέτου κατέθεσε μια τεκμηριωμένη πρόταση και το μόνο που με σθένος έκανε ήταν να «μπλοκάρει» χωρίς επιχείρημα κάθε πρόταση.
Παραδείγματα, η γιορτή κρασιού, η αναβίωση της πανήγυρης του Άι Γιαννιού, η εκδρομή στην Κρήτη κ.α. Ειδικά για την εκδρομή της Κρήτης έγινε συζήτηση στο Δ.Σ. και όταν ζήτησα οικονομική ενίσχυση έλαβα αρνητική απάντηση με την αιτιολογία ότι τα χρήματα θα τα χρειαστούμε για το χορευτικό!!!, χορευτικό!!!, χορευτικό!!! Επιτέλους, ένας σύλλογος έχει σημαία του το χορευτικό του συγκρότημα, αλλά δεν μπορεί να σταματάει στο χορευτικό του και μόνο.
-Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν ότι στην τελευταία συνέλευση του Δ.Σ. η κα Αγγελέτου και πάλι, απαίτησε ό,τι θα λέω μπροστά σε κοινό (οι ομιλίες του προέδρου, δηλαδή) να περνάνε από «λογοκρισία» στο Δ.Σ. (Αυτό για ακόμη μια φορά απάντηση περί φασιστικών συμπεριφορών…)
-Στην συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 26/8/2011 το Δ.Σ. απουσία του προέδρου ανέθεσε στην κα Αγγελέτου να υποβάλει αίτημα στο ΥΠΠΟΤ για χρηματοδότηση για τις χρονιές 2011 και 2012.
-Και το καλύτερο τα αφήνω για το τέλος… Μια εβδομάδα πριν την παραίτησή μου, σε αλλεπάλληλες προσκλήσεις για σύγκληση Δ.Σ. -αυτό σύμφωνα με την γραμματέα- δεν ήταν δυνατή η συνεδρίαση λόγω απουσίας της ταμίας του συλλόγου. Μετά από μερικές μέρες επαγγελματικοί μου λόγοι με ανάγκασαν να μεταβώ εκτάκτως στην Αθήνα και ως εκ θαύματος(!) η συνεδρίαση του Δ.Σ. πραγματοποιήθηκε άμεσα με την επιστροφή της ταμίας, αλλά με την απουσία του Πρόεδρου..!
Εάν αυτό δεν κρύβει σκοπιμότητες τότε δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω…
Για να μη σας κουράσω περισσότερο θέτω τον εαυτό μου στην κρίση των μελών και του κόσμου της Γλώσσας και καλώ τον νέο πρόεδρο να συγκαλέσει γενική συνέλευση με θέμα τη διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.
Έχω την εντύπωση και δεν είναι μόνο δική μου ότι ο σύλλογος το χρειάζεται άμεσα για να μην χαθεί η σημερινή δυναμική του.
Αντώνης Μαριδάκης

6 σχόλια:

  1. οι τρεις μερες σιωπης και ελλειψης αντιλόγου προς τους λογους παραίτησης του προεδρου επέδειξε την εγκυρότητα ολων των λόγων που αναφερθηκαν.Το μόνο που μπορώ να πω είναι ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ σωστά έκαναν και δεν απάντησαν. Το θέμα πρέπει να κλείσει, δεν παράγει πολιτισμό. Υπάρχει καταστατικό στον Σύλλογο και βάσει αυτού ας πορευθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιος ο λόγος διαγραφής των προηγουμένων σχόλιων πάνω σε αυτό το θέμα;;;Και απο που και ως που το θεμα πρέπει να κλείσει;; Δεν υπάρχει δημοκρατία;; Έχουμε σοβιετία;; Ποιος παράγει πολιτισμό;; μήπως η έλλειψη δημοκρατίας;; Πάρτε το απόφαση ο πολιτιστικός δεν είναι τσιφλίκι κανενός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όποιος φίλος του blog θεωρεί τον εαυτό του δημοκράτη και πολύ περισσότερο όποιος θεωρεί ότι έχουμε δημοκρατία, ας υπογράψει το σχόλιό του και τότε θα δημοσιευθεί με bold χαρακτήρες.
    Mου γράφετε για «σημεία και τέρατα» στον πολιτιστικό, αλλά ανώνυμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δεν είμαστε χθεσινοί σε αυτό το χωριό. Όλοι ξέρουμε ποίος είναι ποιός στη Γλώσσα. Ντροπή τα ξεκατινιάσματα. Καλά κάνει ο σύλλογος και δεν απαντάει....Κάποιοι τον πονάνε το σύλλογο ακόμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα περί δημοκρατίας δεν απευθήνονταιστο blog αλλά στον τρόπο λειτουργίας του συλλόγου.Η ερώτηση ηταν συγκεκριμένη στο Blog γιατί έσβησε σχόλια τα οποία δεν ήταν υβριστικά αλλά ανεφεραν μόνο και μόνο όσα γεγονότα έγιναν στο σύλλογο και είναι δημοσιευμένα.
    Δηλαδή δύο φορές ανατροπή του προεδρου του συλλόγου σε 6 μήνες. Και μην επικαλεστούμε πολιτικούς λόγους ειναι γνωστό ότι ο Τριαναταφύλου δεν ανήκει στην ίδια παράταξη με τον Μαριδάκη. Ο μεχρι πριν 4 μερες προεδρος ανεφερε συγκεκριμένα πράγματα. Όσοι τον ανετρεψαν δεν απαντουν. Η έλλειψη δημοκρατίας αναφέρεται στο ότι έλήφθησαν αποφάσεις απουσία του προέδρου όπως ενυπόγραφα αναφέρει.Η έλλειψη δημοκρατίας αναφέρεται στο ότι ανατράπηκε ολοκληρο συμβούλιο μετά απο πιέσεις και έγιναν νέες εκλογες που συμετήχε μόνο ια παράταξη. Ο κ.Μαριδάκης έχει καταγγείλει συγκεκριμένα πράγματα τα οποιά ''όσοι δεν είναι χθεσινοί'' αλλά παλιοί στο χωριό καλό είναι να απαντήσουν αλλά μάλλον δεν έχουν τι να πουν. Τα πράγματα ειναι ολοφάνερα . Έχουν γραφεί κατεπανάληψη και πράγματι φίλοι μου ολοι ξέρουμε ποιος ειναι ποιος στη Πλατάνα και στα περίχωρα.
    Μην στεναχωριέστε όμως η δύναμη του συλλόγου ειναι οι κάτοικοι της πλατάνας που τον στηρίζουν χρόνια και όχι οι παρεούλες. Αυτές έρχονται και παρέρχονται και η εξουσια που νιώθουν ότι απεκτησαν 1 χρονο τώρα έρχεται και παρέρχεται. Αυτά τα φενόμενα σοβιετίας λυπάμαι δεν θα περάσουν.Αυτό το σύλλογο τον στήριξε όλο το χωριό σε καιρούς δύσκολους δεν θα γινει τσιφλίκι κανενός. Τέλος θελω να πω στο μεχρι χθες πρόεδρο του συλλόγου ότι αν συνεβησαν πράγματι οσα αναφέρει ειναι κύριος με το Κ κεφαλαιο. Και επίσης επειδή μέλος του συλλόγου ειναι και ο νυν δημαρχός μας και εχει προσφέρει χρονια σε αυτόν ειναι καιρός να επέμβει ακι να βάλει στη θέση τους τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.