Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Αντί για «καλή χρονιά»...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ «ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ της
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και της ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ»
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
Τη στιγμή που η εκπαιδευτική οικογένεια βρίσκεται ήδη σε αναβρασμό με τις κινητοποιήσεις στο χώρο των Πανεπιστημίων και των Τ.Ε.Ι., οι μαθητές της χώρας καλούνται από Δευτέρα να αντιμετωπίσουν «την πιο δύσκολη μεταπολιτευτική σχολική χρονιά», όπως ομολόγησε και ο Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας. Με επίσημα κενά 3.400 θέσεις στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και 120 μόλις διορισμούς δασκάλων, με μεγάλες ελλείψεις σε καθαριστές και καθαρίστριες, χωρίς βιβλία (μόλις το 20% των τίτλων σχολικών βιβλίων έχει πάει στο 50% των σχολείων), με την ειδική, την καλλιτεχνική και αθλητική εκπαίδευση να βαίνει προς αφανισμό, με τα ολοήμερα σχολεία σε αδυναμία λειτουργίας και με γενναίες περικοπές στις ξένες γλώσσες, τα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης κλπ., το «κρυφό σχολειό» φαντάζει πλέον ευρωπαϊκών προδιαγραφών.
Η κυβέρνηση του μνημονίου δεν είχε καν την...
ευαισθησία να εξαιρέσει από τις απάνθρωπες επιταγές σκληρής λιτότητας της τρόικα την παιδεία, το πιο «ευαίσθητο» κοινωνικό ζήτημα, αφού αφορά τη νεολαία, τους μαθητές και τους φοιτητές, που αποτελούν το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας.
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, το βάρος που πέφτει στους ώμους της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης είναι σημαντικό. Συνεχίζοντας την προσπάθεια που – ευτυχώς – ξεκινήσαμε ως Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας την προηγούμενη χρονιά για να εμποδίσουμε τις καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων και για να εξασφαλίσουμε τη συνέχιση του προγράμματος μεταφοράς μαθητών, πρέπει φέτος να εξαντλήσουμε κάθε θεσμοποιημένη ή μη δυνατότητα διεκδίκησης προς όφελος των μαθητών της περιοχής και των οικογενειών τους που πλήττονται σε ακόμα έναν τομέα λόγω της κυβερνητικής πολιτικής.
Ως «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας», προτείνουμε – ασχέτως του αν τυπικά έχουμε βάσει “Καλλικράτη” τη σχετική αρμοδιότητα – να συγκεντρώσει το Περιφερειακό Συμβούλιο τα στοιχεία για τις ελλείψεις σε υποδομές, διδακτικό και υποστηρικτικό προσωπικό και εκπαιδευτικό υλικό στα σχολεία της περιοχής, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, και να πραγματοποιήσουμε άμεσα ειδική συνεδρίαση, όπου θα αποφασίσουμε για τους τρόπους παρέμβασής μας σε συντονισμό με όλους τους φορείς και πολίτες της Θεσσαλίας προς το Υπουργείο Παιδείας.
Ειδικά φέτος, αντί του παραδοσιακού «καλή χρονιά», θέλουμε να ευχηθούμε σε όλους τους μαθητές της Θεσσαλίας και τους γονείς τους «καλούς αγώνες», με την ελπίδα ότι θα συναντηθούμε στην προσπάθεια για μια πραγματικά σύγχρονη και αναβαθμισμένη, δημόσια και δωρεάν παιδεία ανοιχτή για όλους και όλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.