Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

«Εικονογραφημένος λόγος»: Σειρά διαλέξεων από την Ανθή Βαλσαμάκη

Η Ανθή Βαλσαμάκη
Στα πλαίσια της επιμόρφωσης ενηλίκων το Αμερικάνικο Κολλέγιο Αθηνών, διοργανώνει και φέτος κύκλους σπουδών για τέχνη, φιλοσοφία, ψυχολογία, κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες και καλλιτεχνικά εργαστήρια.
«Εικονογραφημένος λόγος» είναι ο τίτλος μας σειράς διαλέξεων όπου η Ανθή Βαλσαμάκη αναπτύσσει και επεξεργάζεται τον άγνωστο κόσμο της Χριστιανικής Τέχνης, μέσα από προβολές έργων μεγάλων ζωγράφων την εποχή του Βυζαντίου και της Αναγέννησης.
Πώς διαβάζεται μια θρησκευτική εικόνα, ποιοι κανόνες την διέπουν και ποια είναι...
εκείνα τα στοιχεία - σύμβολα τα οποία καθορίζουν την ακριβή χρονολόγησή της.
Πόσο ελεύθερα μπορεί να εκφρασθεί ο αγιογράφος, σε ποιες περιπτώσεις χαρακτηρίζεται ως προπαγανδιστής και σε ποιες ως δίγλωσσος.
Μακεδονική, Κρητική Σχολή και ο ρόλος της Αναγέννησης.
Όλα τα παραπάνω αποτελούν κάποια από τα θέματα που θα συζητηθούν σε 14 δίωρες συναντήσεις, κάθε Τρίτη το απόγευμα, με παράλληλες επισκέψεις και ξεναγήσεις στο Μουσείο Μπενάκη, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και στην περίφημη συλλογή Λοβέρδου.
Το πρόγραμμα ξεκινά την Τρίτη 11 Οκτωβρίου.
Πληροφορίες στο Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, τηλέφωνα 210 6748160 και 210 6748153.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.