Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Οι Δήμοι στην εποχή του μνημονίου...

Ανακοίνωση / κείμενο που κατατέθηκε σήμερα, στη Γενική συνέλευση των εκπροσώπων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας, από τους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Απόστολο Καλογιάννη και Μαργαρίτη Πατσιαντά
«Οι εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης- πέραν της εξάμηνης καθυστέρησης- γίνονται με ένα άθλιο σύστημα εκλογής που προβλέπεται στο σχετικό προεδρικό διάταγμα και προωθεί ουσιαστικά δικομματικά όργανα αποκλείοντας τις μικρότερες παρατάξεις, με...
στόχο η κυβέρνηση να επιβάλει ευκολότερα την καταστροφική πολιτική της (μνημόνια- μεσοπρόθεσμο, κλπ).
Οι εκλογές αυτές βρίσκουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε τραγική κατάσταση. Ένας βασικός πυλώνας του Δημόσιου Χώρου, η κοντινότερη προς τον πολίτη εξουσία, απαξιώνεται, υποβαθμίζεται και επιδιώκεται να μετατραπεί σε βραχίονα του κεντρικού κράτους που πειθήνια θα εκτελεί τις αποφάσεις του.
Ο Καλλικράτης, αντί να δημιουργήσει ισχυρούς ΟΤΑ, έχει οδηγήσει σε μία τραγελαφική κατάσταση με αλληλοσυγκρουόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις, αρμοδιότητες που δίνονται και αφαιρούνται, όργανα που δυσκολεύονται να λειτουργήσουν, δημότες που έχουν χάσει την δυνατότητα επαφής και συμμετοχής στην επίλυση των καθημερινών προβλημάτων τους. Δυστυχώς, δικαιώνεται απόλυτα η τεκμηριωμένη άρνησή μας στη ψήφισή του. Ταυτόχρονα, η λαίλαπα των μνημονίων και του μεσοπρόθεσμου, οδηγεί ταχύτατα τους Δήμους σε χρεοκοπία. Κι αυτό ενώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η Τ.Α. στην Ελλάδα το 2010 ήταν σε πολύ καλύτερη δημοσιονομική κατάσταση από την πλειοψηφία των χωρών της Ε.Ε.!
Επιβάλλεται στους ΟΤΑ να γίνουν πλεονασματικοί έως το 2014, περικόπτοντας άγρια τις επιχορηγήσεις των ΚΑΠ και της ΣΑΤΑ. Ταυτόχρονα, το ΕΣΠΑ λιμνάζει, ο Θησέας σταμάτησε, το δε ΕΛΛΑΔΑ αγνοείται η τύχη του.
Αμφισβητείται η δυνατότητα άσκησης της οποιασδήποτε κοινωνικής πολιτικής, αφού και τα αντίστοιχα κοινοτικά προγράμματα έχουν σύντομη ημερομηνία λήξης.
Προωθείται, χρησιμοποιώντας τους Δήμους ως πιλότο, η εγκαθίδρυση ελαστικών σχέσεων εργασίας με μαζικές απολύσεις συμβασιούχων, βίαιες μετατάξεις, εργασιακή εφεδρεία και ταυτόχρονα απαγόρευση πρόσληψης μόνιμου προσωπικού.
Αν όλα αυτά συνεχιστούν πολύ σύντομα οι ΟΤΑ θα έχουν πλήρη αδυναμία λειτουργίας .
Γι’ αυτό αποδοκιμάζουμε τις δυνάμεις εκείνες που βλέπουν τα όργανα της αυτοδιοίκησης ως χώρο προώθησης κυβερνητικών πολιτικών και θέσεων.
Θα εργαστούμε για να ακυρώσουμε αυτές τις πολιτικές. Θα συναντηθούμε με τις δυνάμεις και τα κινήματα που τις αμφισβητούν. Θα συμπορευτούμε με την μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών.
Αδιαπραγμάτευτος στόχος μας και στην περίοδο της κρίσης:
Δυνατοί – Δημοκρατικοί – Αποτελεσματικοί Δήμοι
Ισχυρή Αυτοδιοίκηση, καθοριστικός παράγοντας του δημόσιου χώρου για μια κοινωνικά δίκαιη, περιβαλλοντικά βιώσιμη ανάπτυξη της Ελλάδας.»

2 σχόλια:

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.