Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Για τον ΦΠΑ στα νησιά

Για τους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, ενημέρωσε με επιστολή του το υπουργείο Οικονομικών, την αντιπρόεδρο της Βουλής Ροδούλα Ζήση, απαντώντας σε σχετική της αναφορά.
Στην επιστολή του υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται ότι: «Οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές ΦΠΑ εφαρμόζονται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις σε νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου κατονομαζόμενες στις διατάξεις του άρθρου 21 του Κώδικα ΦΠΑ, όπως αυτός ισχύει. Η δυνατότητα μείωσης των συντελεστών στις περιοχές αυτές παρασχέθηκε στη...
χώρα μας προκειμένου να αντιμετωπισθούν ορισμένες αντικειμενικές δυσχέρειες στην άσκηση οικονομικών δραστηριοτήτων στις εν λόγω νησιωτικές περιοχές (αυξημένο κόστος, μεταφοράς αγαθών κλπ.) με επίπτωση στην τελική τιμή των αγαθών και υπηρεσιών συνεπώς και στο κόστος διαβίωσης στις περιοχές αυτές.
Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω αλλά και το γεγονός ότι έως και σήμερα εξακολουθούν να υφίστανται οι λόγοι για τους οποίους παρασχέθηκε στη χώρα μας η παραπάνω δυνατότητα, οι μειωμένοι συντελεστές στις εν λόγω νησιωτικές περιοχές εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη προσοχή και ευαισθησία στο πλαίσιο της προπαρασκευής του Εθνικού Φορολογικού Συστήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.