Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Όσοι δεν ήταν, έχασαν...

O σπουδαίος τραγουδοποιός Μιλτιάδης Πασχαλίδης βρέθηκε χθες 31 Ιουλίου στη Σκόπελο και χάρισε, στους ελάχιστους δυστυχώς θεατές που βρέθηκαν στο θεατράκι του δημοτικού σχολείου, μία υπέροχη μουσική βραδιά.
Ακούστηκαν τραγούδια από τις «Βυθισμένες άγκυρες», «Κακές συνήθειες», «Ψωμί και εφημερίδα» και από τον τελευταίο προσωπικό δίσκο «Ξένιος, η Κρήτη εντός μου», μια προσωπική αναδρομή στα 16 χρόνια παρουσίας του στην Κρήτη.Στο τέλος όλοι μαζί τραγούδησαν τον «Ερωτόκριτο»
Συμμετείχαν οι μουσικοί: Φρόσω Στυλιανού φωνητικά, Νίκος Καρατζάς τύμπανα, Κώστας Κωνσταντίνου κόντρα μπάσο, Νίκος Παπαναστασίου ακορντεόν - φισαρμόνικα και Ανδρέας Αβραμίδης λύρα - λαούτο.
Εκτός από τα θετικά σχόλια για τη συναυλία και για τους διοργανωτές της που ακούσαμε στο διάλειμμα και στο τέλος της εκδήλωσης, όλοι απορούσαν για την μη προσέλευση θεατών και ιδιαίτερα Σκοπελιτών, όταν το μόνιμο παράπονό τους είναι ότι δεν γίνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Σκόπελο. Αν δεν τις υποστηρίζουμε πως είναι δυνατόν να υπάρχουν.
Το μεγαλύτερο μέρος των θεατών ήταν επισκέπτες του νησιού, ελάχιστοι Σκοπελίτες και περίπου 25 Αλοννησιώτες που ήρθαν με σκάφη ειδικά για τη συναυλία. Δεν είδαμε τον δήμαρχο, τους υπεύθυνους πολιτιστικών του Δήμου (αν υπάρχουν) και πολλούς άλλους, που ούτε τις δωρεάν προσκλήσεις τους δεν χρησιμοποίησαν για να τιμήσουν την προσπάθεια των διοργανωτών.
Στο τέλος της συναυλίας ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης είπε ότι ο Παναγιώτης Καστάνης και οι συνεργάτες του είναι αξιέπαινοι για την προσπάθειά τους να διοργανώσουν αυτό το μουσικό φεστιβάλ, ζήτησε από όσους ήταν εκεί να συνεχίσουν να τους στηρίζουν και τους ευχήθηκε καλή συνέχεια...
Φίλοι από την Αλόννησο στις άδειες κερκίδες
Έχουμε άλλες τρεις συναυλίες για να επανορθώσουμε...
Στις 7 Αυγούστου ένα μουσικό υπερθέαμα με την ανατολίτικη φωνή της Γλυκερίας, την παθιασμένη ψυχή και φωνή της Μελίνας Ασλανίδου και τον ταλαντούχο Γιώργο Λιανό.
Στις 10 Αυγούστου ο Σωκράτης Μάλαμας έρχεται να μας ταξιδέψει με τη μουσική, τους στοίχους και την ιδιαίτερη φωνή του στα μονοπάτια της "Πριγκιπέσσας" του.
Στις 14 Αυγούστου οι "Locomondo" με μία ρέγκε διάθεση και κουλτούρα μαζί με τους ανερχόμενους "Lexicon Project".

14 σχόλια:

  1. MIPOS ITAN PRIN APO ENA XRONO STIS DIO SYNAYLIES POU DIORGANOSE O NAYTIKOS OMILOS .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι τιμή και ευκαιρία να τραγουδάει στον τόπο μας
    ένας καλλιτέχνης σαν τον Πασχαλίδη! Πραγματικά όσοι
    δεν ήταν, έχασαν... Τα τραγούδια του, πιστεύω, είναι ανάσες ζωής!!! Πρώτη φορά είχα την ευκαιρία να τον ακούσω από κοντά κι είναι χίλιες καλύτερος απ' ότι νόμιζα!!! Κρίμα που, φοβάμαι, ένοιωσε λιγάκι σαν τον Ξένιο Δία του...
    Συνιορίτσα Καραγιαννάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο Σωκράτη-πρώτα ο Θεός!-θα σας έρθει αντιπροσωπεία κι από Σκιάθο...
    Έτσι, για να μη λέτε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα σας γίνει υποδοχή στο λιμάνι!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλώς ή κακώς η αναγνωρισιμότητα του εν λόγω τραγουδοποιού είναι αμφίβολη όσον αφορά στους Σκοπελίτες και σαφώς αυτό δεν είναι τόσο μεμπτό ώστε να αμφισβητούμε την παιδεία τους. Προφανώς ούτε το ενδιαφέρον των υπολοίπων τουριστών κίνησε ο κος Πασχαλίδης, διαφορετικά θα ήταν πολύ μεγαλύτερο το ενδιαφέρον. Τα ακούσματα του κόσμου μπορεί να είναι διαφορετικα. Ας μην κάνουμε κριτικές τύπου "αξιέπαινος ο κος Καστάνης" αλλά "απαίδευτοι οι λοιποί που δεν προσήλθαν". Προς Θεού, αυτοί είναι δικοί μου χαρακτηρισμοί και δεν κατηγορώ κανέναν απλώς αναφέρω πως εγώ εξέλαβα το παρόν κείμενο.
    Όσον αφορά στον κύριο Δήμαρχο ας ήταν συνεπής σε άλλου είδους ενέργειες πρώτα και καθόλου δε θα με πείραζε αν δε συμμετείχε σε τυπικούρες τύπου "ας καλωσορίσουμε τον καλλιτέχνη". Ισως θα έπρεπε να είναι παρόν από θέμα σεβασμού και μόνο αλλά εδώ δεν είναι συνεπής σε άλλα καθήκοντα, αυτό μας πείραξε;
    Καλή άρχη πάντως, είμαι απόλυτα αισιόδοξη οτι η επόμενες συναυλίες Γλυκερίας, Μάλαμα κλπ θα χαίρουν μεγαλύτερης προσέλευσης

    Υ.Γ Αν κ εγώ προσωπικά είμαι λάτρης τέτοιων ακουσμάτων δεν θα παρευρεθώ. Έχω παρατηρήσει οτι σε τέτοιου είδους γεγονότα στο νησί επικρατεί ένα χάος. Ολοι διαμαρτύρονται για το κάθισμα, τα κουνούπια, το ένα, το άλλο και κατά συνέπεια μέσα σε όλη αυτή τη γκρίνια αδυνατώ να παρακολουθήσω το θεάμα. Ίσως να είναι και αυτό για πολλούς ένας ανασταλτικός παράγοντας για πολλούς από εμάς που δεν συμβάλλουμε με την παρουσία μας.

    Καλή επιτυχία στους διοργανωτές και καλό καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ήταν μια πολύ όμορφη βραδιά, εγω αυτό κρατάω.

    Κατά τα λοιπά πάει να γίνει κάτι οργανωμένα για πρώτη φορά και το στηρίζουν οι "ξένοι" τη στιγμή που οι ντόπιοι σφυρίζουν αδιάφορα μουρμουρίζοντας δικαιολογίες.
    Ο ένας ότι δεν ήξερε, ο άλλος ότι δεν γούσταρε, ο παραδίπλα ότι δεν πρόλαβε, κλπ.

    Ανώνυμε του σχολίου 1/8 8:36 ΜΜ με τη λογική που περιγράφετε στο ΥΓ σας είναι σαν να λέτε ότι ο κόσμος πηγαίνει σε εκδηλώσεις όχι για να περάσει καλά αλλά για να γκρινιάξει. Φιλική συμβουλή να βρείτε τρόπο να ξεπεράσετε τις όποιες γκρίνιες για να μπορέσετε να απολαύσετε.

    ΥΓ: Έμαθα ότι ο Δήμαρχος είπε στο ΔΣ ότι "δε θα κάνουμε εκδηλωσεις φέτος γιατί θα μας τις κάνει ο Καστανης". Αν ισχύει κάτι τέτοιο δεν απορώ που δεν ήταν στη συναυλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ Κυριε-Κυρία 10.27 π.μ λυπαμαι αν αμφισβητείτε το σχόλιο μου αλλά είναι η προσωπική μου γνώμη για την επικρατούσα κατάσταση και δεν μιλάω εκ μέρους των υπολοίπων και πως αυτοί επιλέγουν να διασκεδάσουν ή να γκρινιάξουν. Διερωτήθηκα εαν κ άλλοι εχουν την ιδια άποψη μαζί μου, δεν την επέβαλα σε κανέναν. Η διαπίστωση αυτή προκύπτει από προηγούμενες εμπειρίες μου σε σχετικές εκδηλώσεις στο νησί όπου δυστυχώς ναι, πάντα πολλοί θεατές αφοσιώνονταν στο να γκρινιάξουν, να κουτσομπολέψουν, να κόβουν βόλτες και όχι να παρακαλουθήσουν το θέαμα. Δεν διαμαρτυρήθηκα ποτέ, δεν υπέδειξα ποτέ σε κανέναν πως να συμπεριφερθεί και ο τρόπος που με συμβουλευετε να ξεπεράσω αυτή την κατάσταση ήταν απλά να επιλέξω την βολή του σπιτιού μου και να απολαύσω μαγνητοσκοπημένες συναυλίες των καλλιτεχνών που εκτιμώ. Καλή παρέα, λίγο κρασί, ηρεμία της αυλής και το cd που αγαπώ. Συνεπώς έχω ήδη ακολουθήσει τη συμβουλή σας και σας ευχαριστώ.
    Ο καθένας μας κάνει τις επιλογές του. Αυτό που ίσως θα εκτιμούσα αν μπορούσατε να μου διευκρινίσετε είναι γιατί αναφέρεστε σε "δικαιολογίες"? Κατ'αρχάς να σας επισημάνω οτι δεν παίρνω το μέρος κανενός. Άλλωστε κι εγώ είμαι μία εξ'αυτών που δεν παρευβρέθησαν. Αλλά τι εννοείτε "δικαιολογίες"? Όντως πολλοί δεν ήξεραν, όντως πολλοί είχαν άλλες υποχρεώσεις, ειδικά ο κόσμος που ασχολείται με τουριστικά επαγγέλματα, και φυσικά υπήρχαν και αυτοί που δεν γνωρίζουν τον συγκεκριμένο τραγουδοποιό και μια διαφήμιση τύπου "αφίσα" δεν βοηθάει στην επαφή μαζί του και φυσικά όντως υπήρχε και μερίδιο κόσμου που δεν "γούσταρε". Πειράζει? Κατανοώ την λογική ότι εμείς οι ίδιοι επιζητούσαμε τέτοιες πολιτιστικές βραδιές και τώρα δεν τις στηρίζουμε και φυσικά επικροτώ τέτοιες προσπάθειες. Δυστυχώς όμως χρειάζονται και το ανάλογο υπόβαθρο. Έχουμε άλλους ρυθμούς και άλλες επιρροές. Η επαφή μας με τα καλλιτεχνικά στηρίζεται στη τηλεόραση και στα ντόπια ρεμπέτικα ακούσματα. Μην έχουμε και την απαίτηση από όλους να γνωρίσουν τον κ.Πασχαλίδη. Δεν είναι άνθρωπος που προβάλλεται από τα μέσα για να είναι ευρέως γνωστός (και φυσικά είναι κρίμα αλλά ετσι ειναι...).
    Ό κ.Δήμαρχος πάλι δεν γνωρίζω φυσικά γτ απείχε από τη βραδιά αυτή αλλά όπως ανέφερα και παραπάνω δεν περίμενα και τπτ καλύτερο!! Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής θα εξοργιζόμουν αν μάθαινα οτι πήγαινε να υποδεχτεί έναν καλλιτέχνη και δεν ανταποκρίνεται σε καλέσματα του κόσμου για σοβαρότερα προβλήματα...Ας παέι να επιληφθεί του προβλήματος με τον δρόμο που έχει υποχωρήσει στου Κανάκη τη λάκα μην γκρεμιστεί κανένας άνθρωπος (πόσο μάλλον οι "ξενοι" οπως λέτε κι εσείς αγαπητέ κύριε γτ δεν είναι καλοί νγώστες των δρόμων και είναι πιο επιρρεπείς στα ατυχήματα)και μετά ας πάρει σβάρνα τις συναυλίες!

    Όσο για σας αγαπητέ αναγνώστη είμαι σίγουρη οτι απολαύσατε τη βραδιά όπως αναφέρετε γτ ήταν "ηρεμη"!!! Τυχερός!

    Ας είμαστε όμως θετικοί. Θα ακολουθήσουν κι άλλες βραδιές και ο κόσμος θα ανταποκριθεί, ας μην καταδικάζουμε από τώρα την προσπάθεια ούτε το κοινό που δεν τίμησε τον πρώτο καλλιτέχνη. Λίγη αισιοδοξία. Η γκρίνια αγαπητέ κύριε του 10.27. εκτός οτι χαλάει τη διάθεση ορισμένων όπως του ευατού μου, είναι και κακός οιωνός και λυπάμαι, αλλά με όλο το θάρρος και χωρίς παρεξήγηση, οφείλω να σας πω οτι κ εσείς στην ίδια τακτική καταφύγατε με το να επιρρίπτετε ευθύνες σε αυτούς που δεν ήρθαν (χωρίς να προσπαθώ να δικαιολογώ κανέναν και κατανοόντας απόλυτα το παράπονο σας) οπότε θα σας ανταποδώσω την συμβουλή σας με την ίδια που μου δώσατε. Θετική σκέψη και απολαύστε τις βραδιές σας!

    Με εκτίμηση,
    Τ.Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητή κυρία Τ.Ν, έγραψα το σχόλιό μου στην παρούσα ανάρτηση δραττώμενος της ευκαιρίας που μου έδωσε το σχόλιό σας, δεν σας στοχοποίησα και λυπάμαι αν έτσι το εκλάβατε.

    Να διευκρινήσω ότι δεν γκρινιάζω. Προσπαθώ όμως να καυτηριάσω το γεγονός της μη συμμετοχής σε δρώμενα που εμείς οι ίδιοι ζητάμε (εδώ αναφέρεται το "δικαιολογίες"). Και αυτό όχι για να το παίξω έξυπνος αλλά για να μην ξαναέχουμε τις ίδιες γκρίνιες στην απευκταία περίπτωση που του χρόνου το καλοκαίρι δε γίνει τίποτα στο νησί. Όλοι όσοι γκρινιάζανε για πολιτιστική νέκρωση θα πρέπει να σταματήσουν αυτό το βιολί και επιτέλους να στηρίξουν την όποια προσπάθεια.
    Πέρισυ δε στηρίξαμε τις συναυλίες του ΝΙΚΟΣ, φέτος μακάρι αυτό να αλλάξει.

    Φύσει αισιόδοξος, είμαι βέβαιος ότι από εδώ και μπρος τα πράγματα θα πάνε πολύ καλύτερα.
    Εγώ τουλάχιστον θα συνεχίζω να απολαμβάνω στο έπακρο κάθε βραδιά.

    Καλό μας μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Διαπιστώνοντας από τα σχόλια ότι λίγο "χάλασε ο
    κόσμος" που δεν υπήρχε η ανάλογη ανταπόκριση από τον κόσμο για τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη, θα ήθελα να επισημάνω ότι αυτό μάλλον συμβαίνει
    γιατί ο Πασχαλίδης είναι ένας-δυστυχώς όχι απ' τους πολλούς-τραγουδοποιός που δεν διασκεδάζει
    απλώς. Έχει να μας πει, να μας κάνει να νοιώσουμε πράγματα..."Όλη μου η ζωή συνενοχή και πως γουστάρω...", "...και τις νταμάτες στα παπούτσια μου τις γράφω μαζί με το μανάβικο του κυρ-Αντώνη..."
    Καιρός λοιπόν να αξιολογήσουμε πιο σοβαρά τα πράγματα και να μη καταπίνουμε, και μάλιστα αμάσητο, ότι μας σερβίρουνε όλα τα μανάβικα
    του κόσμου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Με 15 ευρώ εισιτήριο λογικό ήταν να μην εχει το κόσμο που θα θέλατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οσες υποχρεωσεις και να ειχαν οι ντοπιοι επρεπε να ερθουν τουλαχιστον τα νεα παιδια αντι να καθοντε στις καφετεριες..... οσον αφορα το εισιτηριο τα 15ευρω ειναι λογικη τιμη Τελος ο δημαρχος και τα τι αυτα δεινουν το παρον τους μονο απο εκει που τρωνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. θυμηθείτε όλοι το "ενδιαφέρον", την "θερμή" υποδοχή και την "υποστήριξη" στις δράσεις του ΦΚΣ (Φωτογραφικό Κέντρο Σκοπέλου) ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεκαπέντε ευρώ εδώ, που φτάσαμε, δεν είναι λίγα!
    Πολύ εύκολα όμως τα δίνουμε για καφέ, τσιγάρα
    και ξενύχτια ενώ για ένα καλό βιβλίο, για μια καταπληκτική συναυλία θεωρούμε λογικό να μη τα ξοδεύουμε!..Ε, καλύτερα να μη πιω πέντε, και δεκαπέντε, καφέδες παρά να χάσω ό,τι με κάνει να
    νοιώθω πως αγγίζω λιγάκι τον ουρανό!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. μόλις έμαθα ότι ακυρώθηκε η συναυλία του Μάλαμα
    από ότι καταλαβαίνω για οικονομικούς λόγους, λόγω των προηγούμενων οικονομικά ζημιογόνων εκδηλώσεων
    λυπάμαι αφάνταστα μιας και ήταν η συναυλία που περίμενα (πήγα και στις προηγούμενες) όσο τίποτα αυτό το καλοκαίρι, αλλά κατανοώ τον Παναγιώτη

    ας έρθουν τουλάχιστον οι Locomondo για φέτος και του χρόνου βλέπουμε...

    Παναγιώτη μην απογοητεύεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.