Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

O K. Kαρτάλης για τη νέα σχολική χρονιά

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Μαγνησίας και συζήτησε με το Διευθυντή Γ. Παπαιωάννου και τους προϊσταμένους τα ανοικτά ζητήματα που καταγράφονται κατά το τρέχον διάστημα. Βασικό ζήτημα είναι η στελέχωση των σχολικών μονάδων (νηπιαγωγεία και δημοτικά) με τον απαιτούμενο αριθμό εκπαιδευτικών ώστε να μην προκύψουν κενά στην έναρξη της σχολικής χρονιάς...
Το ζήτημα αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς φέτος υπερδιπλασιάστηκε ο αριθμός των αιτήσεων συνταξιοδότησης εκπαιδευτικών, γεγονός που αυξάνει δυσανάλογα τις ανάγκες. Βασικό ζήτημα αποτελεί επίσης η αποτελεσματική λειτουργία των δώδεκα ολοήμερων σχολείων στη Μαγνησία, η κάλυψη των αναγκών στα δυσπρόσιτα σχολεία στις ορεινές και νησιωτικές περιοχές του Νομού καθώς και η στελέχωση με το αναγκαίο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό των ειδικών σχολείων.
Όπως σημείωσε ο Κ. Καρτάλης «Προτεραιότητα της Κυβέρνησης παραμένει πάντα η δημόσια παιδεία. Αυτό σημαίνει σχολεία που λειτουργούν χωρίς ελλείψεις, σε καλά κτίρια και με επαρκείς υποδομές. Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το Υπουργείο Παιδείας θα καταβάλλουμε όλες τις προσπάθειες που απαιτούνται ώστε η επόμενη σχολική χρονιά να σηματοδοτήσει ένα ποιοτικό άλμα στην παρεχόμενη εκπαίδευση. Εχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα νέο πρόβλημα, αυτό των περισσότερων αιτήσεων για συνταξιοδότηση αλλά και μία νέα πρόκληση, αυτή της πιλοτικής ολοήμερης λειτουργίας 12 δημοτικών σχολείων.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.