Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Παρκάρετε, τρώτε και μετά για μπάνιο..!

Μας συνάντησαν στο λιμάνι.

-Ωραίο το νησί σας, μας καλείται να επισκεφθούμε τη Μηλιά, το Καστάνι, τον Αγνώντα και το Πάνορμο, αλλά χώρο για να παρκάρουμε τα αυτοκίνητά μας δεν έχουμε. Πώς θα φθάσουμε στις παραλίες σας;

Ορίστε, σήμερα πήγαμε στη Μηλιά και να η φωτογραφία (μου την δείχνει από το iPhone) με την ταμπέλα που μας πληροφορεί για το parking. Μόνο που έπρεπε να γράφει «παρκάρετε, τρώτε και μετά για μπάνιο..!»

8 σχόλια:

  1. Επειδή έχει προαναφερθεί το ίδιο θέμα, έχω μία απορία. Είναι ή δεν είναι ιδιωτικός χώρος; Κατ'επέκταση, ο ιδιοκτήτης δεν κάνει κουμάντο στο χώρο του; Γιατί πρέπει να ανεχτεί τις ορδές των αυτοκινήτων; Μήπως ν'ανοίξει και το οικόπεδο απέναντι; Σιγά μη ρίξουμε το φταίξιμο στους ανθρώπους εκεί επειδή δεν θέλουν αμάξια στην ιδιοκτησία τους! Αλλά άμα τους έλεγε παρκάρισμα 5 ευρώ τότε μάλλον θα τον λέγανε κλέφτη που ζητάει και λεφτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ιδιωτικος χωρος.. μαλιστα 50μετρα η 100μετρα απο την ακτογραμμη δεν επιτρεπονται κτηρια? επισης περιφραξη με δασακι μεσα στην εκταση?

    αν ειχαν τα ιδια μυαλα οι παππουδες μας τοτε ολη η χωρα της Σκοπελου, ολες οι πλατειες ολα τα μονοπατια θα ηταν ιδιωτικα..

    κανονικα η κτηματικη επρεπε να κατασχει ολα τα οικοπεδα για 50 - 100μετρα απο την ακτη σε ολη την ελλαδα νομιζω υπαρχει νομος η οχι? χτιζουμε στα 100μ απο την ακτη? οποιος ξερει απαντα,, καλυτερα να μπει εισητηριο αλλα οχι αυτο το χαλι.. η ελευθερη προσβαση στις παραλιες ειναι δικαιωμα του καθενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ομπρελες , παρκινγκ χρημα απο εδω χρημα απο εκει.. οχι υπαρχουν και αλλα μερη για διακοπες.. και θα το δειτε αυτο πως θα πεφτει η κινηση χρονο με το χρονο,, γιατι στον κοσμο δεν αρεσουν εκβιασμοι ΜΟΝΟ ΓΙΑ η ONLY...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κι εγώ με τη σειρά μου έχω την ίδια απορία. Είναι η έκταση αυτή έμπροσθεν των εγκαταστάσεων του εστιατορίου ιδιωτική ή όχι?? Σε αυτή την περίπτωση φυσικά και έχει ο ιδιοκτήτης το νόμιμο δικαίωμα να τη διαχειριστεί όπως θέλει με σεβασμό στο φυσικό τοπίο πάντα, γτ είναι κ περιοχή εξαιρετικά κοντά στην παραλία.
    Ωστόσο, χρόνια πριν ο χώρος αυτός χρησιμοποιόυνταν από τον κάθε επισκέπτη της παραλίας χωρίς να υπήρχε ουδεμία διάκριση, στο αν το παρκάρισμα ήταν επιτρεπτό μόνο όντας πελάτης του εστιατορίου, οπότε κατα κάποιο τρόπο είναι λογική η σύγχιση. Ήταν ή όχι ιδιωτική η χρήση του οικοπέδου και τότε? ή μήπως λόγω της ύπαρξης του εστιατορίου οικειοποιείται τον χώρο??
    Όσο για το χώρο στάθμευσης αποτελεί πραγματικά ουσιαστικό πρόβλημα στην συγκεκριμένη περιοχή ιδίως επειδή το λεωφορείο δεν προσεγγίζει μέχρι κάτω οπότε είναι τρόπν τινά "αναγκαστική" η χρήση ι.χ. πολλές φορές. Αναρωτιέμαι εαν ο χώρος απέναντι από την είσοδο του εστιατορίου αποτελεί οικόπεδο ιδιώτη, γτ διαφορετικά είναι κρίμα που δεν έχει ήδη αξιοποιηθεί για τη δημιουργία ενός μεγαλύτερου παρκινγκ. Για να μην αναφερθώ στην στενότητα του δρόμου στο συγκεκριμένο σημείο οπου παρκάρει ο καθείς όπου μπορεί. οπότε, άπαξ και φτάσεις μέχρι εκεί και τυγχάνει να είναι άλλος οδηγός πίσω σου, μόνο με την όπισθεν όλη την ανηφόρα και αν!
    Μήπως αντί να σκεφτόμαστε αν θα καταστρέψουμε κι άλλη παραλία (καστάνι)να διευκολύναμε την πρόσβαση στη συγκεκριμένη που είναι έτσι κ αλλιώς πόλος έλξης όλων των γούστων και των ηλικιών? Ας αφήσουμε τη διπλανή ακρογιαλιά να τραβάει αυτούς που πραγματικά ενδιαφέρονται για τη φυσική ομορφιά αυτού του τόπου.

    Ευχαριστώ για το βήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα οικόπεδα αυτά είναι ιδιωτικά και οι ιδιωτές προστατεύουν την περιουσία τους και τα συμφέροντά τους.Το θέμα είναι αλλού αν υπάρχουν ικανοί άνθρωποι που έχουν την δύναμη να προχωρήσουν σε απαλλοτριώσεις, να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες και να δωθούν οι εκτάσεις προς κοινή χρήση για την εξυπηρέτηση του κόσμου και την αναβάθμιση των παραλιών.Με όλα αυτά τα προβλήματα και την αγανάκτηση που παιρνούν οι επισκέπτες δεν θα επιλέξουν ξανά το νησί για να περάσουν την διακοπές τους.Και χωρίς τουρισμό όλοι είμαστε πεθαμένοι.
    Ξυπνήστε.... εμείς οι ίδιοι καταστρέφουμε τον τόπο μας και το μέλλον των παιδιών μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άρα, απ' όλα τα παραπάνω σχόλια, δεν υπάρχει "δεν μπορώ". Υπάρχει "δε θέλω" κάποιων, λίγων όμως.
    Από τους πολλούς, από όλους εμάς, εξαρτάται αν
    αυτό θ' αλλάξει...αν θα μπορούμε να κοιτάξουμε
    στα μάτια τα παιδιά μας, και τα παιδιά τους!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. φετος ηρθα στη Σκοπελο για τις διακοπες μου, τελη Ιουλιου. Σιγουρα δε θα ξαναρθω. Οχι ομως για ολα αυτα που νομιζετε εσεις. Για ενα λογο. Σε καθε καταστημα που μπαιναμε, ειτε για φαγητο, γλυκο, καφε, ειτε για ψωνια, ακομα και στα περιπτερα, ολοι μου εδιναν την εντυπωση οτι το να μας εξυπηρετησουν ηταν αγγαρεια.

    Μια καλημερα με το ζορι ανταλλασαν. Μονο ενα παιδακι θυμαμαι ευγενικο στην καφετερεια στη γωνια στο λιμανι. Μαλιστα αστειευομενοι το ρωτησαμε μηπως δεν ειναι ντοπιος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κάθε καλοκαίρι μου δίνεται η ευκαιρία να μιλήσω με χιλιάδες τουρίστες-επισκέπτες του νησιού και το 99,999% είναι κατενθουσιασμένοι τόσο από τις ακρογιαλιές της Σκοπέλου με τα γαλαζοπράσινα νερά τους, όσο και με την ευγένεια και την φιλοξενία των ανθρώπων που συναντούν στο νησί.
    Όλοι είχαν να πουν τα καλύτερα λόγια, έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, με την υπόσχεση πως θα ξαναεπισκεφτούν οπωσδήποτε το νησί και δεν άκουσα κανένα αρνητικό σχόλιο για οτιδήποτε.
    Η φετινή χρονιά ήταν δύσκολη για όλους λόγου της οικονομικής κρίσης και δυστυχώς μέσα σε όλα τα προβλήματα που είχαν να αντιμετωπίσουν οι επιχειρηματίες της Σκοπέλου ήταν και ένα 0,001% κακοπροαίρετων και ιδιότροπων ατόμων, που όπου κι αν βρεθούν όλα τους φταίνε και ψάχνουν να βρουν αφορμή για να δείξουν τον χαρακτήρα τους.
    Ευτυχώς το ποσοστό αυτών των ανθρώπων είναι ελάχιστο και σχεδόν η απόλυτη πλειοψηφία των τουριστών που πέρασε από το νησί, νιώθουν τυχεροί που κατάφεραν να περάσουν έστω και λίγες μέρες σε ένα πανέμορφο και φιλόξενο επίγειο παράδεισο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.