Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Σβήνουν τα τσιγάρα

Από αύριο 1η Σεπτεμβρίου, σβήνουν τα τσιγάρα σε μπαρ, καφετέρειες, καφενεία, εστιατόρια και εργασιακούς χώρους. Οπως έγινε σαφές, από την υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο νόμος προβλέπει πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους και σε όλους τους χώρους εργασίας.
Οι ιδιοκτήτες καφέ και εστιατορίων εξακολουθούν να εκφράζουν την ανησυχία τους, για τις επιπτώσεις που θα έχει στην πελατεία τους ο αντικαπνιστικός νόμος.
Tα πρόστιμα
50 ευρώ θα πρέπει να βγάλουν από το πορτοφόλι όσοι καπνίζουν σε καφετέριες ή άλλους χώρους ψυχαγωγίας, 100 ευρώ σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας κλπ. και 200 ευρώ όσοι ανάψουν τσιγάρο μέσα σε δημόσιες υπηρεσίες.
Αν κάποιος πελάτης καπνίζει και δεν αντιδράσει ο καταστηματάρχης, πληρώνει πρόστιμο  από 500 ευρω έως 10.000 ευρώ ανάλογα με τις υποτροπές.
Όσοι πληρώνουν το πρόστιμο μέσα σε 10 ημέρες θα έχουν έκπτωση(!) που ίσως φτάνει και το 50% ενώ όσοι το αγνοήσουν, αυτό θα βεβαιώνεται στην ΔΟΥ. Πριν τα τσουχτερα πρόστιμα υπάρξει περίοδος «χάριτος» και συστάσεις.
Το 80% από τις εισπράξεις προστίμων θα πηγαίνει στα ταμεία των δήμων.
Πληροφορίες, αλλά και καταγγελίες που αφορούν την εφαρμογή του νέου νόμου, στο τετραψήφιο νούμερο 1142


14 σχόλια:

  1. Να το δω και να μην το πιστέψω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. άρχισαν τα καλά του Καλλικράτη!
    1ος τρόπος για να δημιουργείς χαφιέδες : τα έσοδα από τα πρόστιμα πάνε στο Δήμο (θα παίζει και κάποιο μπόνους πιθανοτατα για τους "αρμόδιους" υπαλλήλους ...)
    καπνιστής είμαι δε μπορώ να πω όμως ότι διαφωνώ με την απαγόρευση του καπνίσματος αλλά όχι με τέτοια κίνητρα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν δεν υπάρχουν πρόστιμα και κίνητρα δεν θα κοπεί πότε το κάπνισμα το όποιο ναι , είναι δικαίωμα σου να πεθάνεις αλλά δεν φταίνε οι παθητικοί καπνιστές σε τίποτα να καπνίζουν μαζί και επιπλέον οι ασθένειες από αυτή την άχρηστη συνήθεια επιβαρύνουν τα ασφαλιστικά ταμεία με τεράστια ποσά.
    Καπνιστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ 1/9, 12:53 πμ --- Μόνο ως κακόβουλη προπαγάνδα θα μπορέσω να εκλάβω το σχόλιό σου φίλε μου. Αν έχεις πρόβλημα με τον Καλλικράτη να πας να το γράψεις σε αντίστοιχη ανάρτηση, μιας και ο Καλλικράτης δεν έχει καμία σχέση με τη συγκεκριμένη απόφαση του Υπουργείου Υγείας.
    Και για πες μας, είδες πολλά μπόνους μέχρι τώρα να δίδονται σε «αρμόδιους» υπαλλήλους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και βέβαια έχει σχέση ο Καλλικράτης και καλό θα είναι να καταλάβουμε όλοι ότι ΤΑ ΠΑΝΤΑ θα περάσουν στους Δήμους
    Η αναζήτηση εσόδων λοιπόν για τους Δήμους θα γίνει καθημερινότητα
    Η συγκεκριμένη απόφαση του Υπ. Υγείας λέει ότι τη βεβαίωση των προστίμων θα κάνει η Αστυνομία (αυτή που το χειμώνα δεν την βλέπουμε και το καλοκαίρι κυκλοφορεί χωρίς κράνος), η Δημοτική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα στους χώρους ευθύνης του
    Πες μου εσύ τώρα φίλε μου ποια από αυτές τις τρεις δομές ειναι πιο πιθανο να εκτελεσει την απόφαση;
    Η Αστυνομία που διαρκώς αποδυναμώνεται (γενικά μιλώντας και όχι μόνο για τα νησιά μας); Μπα δε νομίζω ...
    Το Λιμενικό Σώμα εξ ορισμού δεν μπορεί διότι οι καφετεριες δεν είναι χώρος ευθύνης του
    Τι μας έμεινε; Η Δημοτική Αστυνομία!
    Αν βάλουμε από δίπλα και το γεγονός ότι το 80% των εσόδων θα πηγαίνει στους Δήμους δεν είναι προφανές ότι και στη Σκόπελο θα υπάρξει Δημοτική Αστυνομία οσονούπω;
    Τι θα πει το Κράτος προσλαμβάνω και άλλους αστυνομικούς ή "κοιτα να δεις Δήμε εσύ θα παίρνεις τα φράγκα άρα κάνε τα κουμάντα σου;";
    Και από που θα πληρώνονται όσοι θα την απαρτίζουν; Από τα πρόστιμα!
    Θα πρέπει φυσικά να βγάζουν και κέρδος οι Δήμοι αλλιώς δεν έχει νόημα όλο αυτό το εισπρακτικό μέτρο (το είπε και η Μαριλίζα "μειώσαμε τα πρόστιμα στο μισό για να μπορούν να τα πληρώνουν"), άρα "καλός Αστυνόμος" για το Δήμο θα είναι αυτός που φέρνει και περισσότερα λεφτά
    Πάω ακόμα παρακάτω και ρωτώ όσοι απαρτίζουν τη Δημοτική Αστυνομία είναι μόνιμοι;
    ...
    ...
    Μάλλον ελάχιστοι και μετρημένοι η συντριπτική πλειοψηφία του είναι συμβασιούχοι
    Και δε μου λέτε οι συμβασιούχοι δεν είναι αυτοί που ξανακάνουν αίτηση για να ξαναπροσληφθούν; Σαφώς!
    Να λοιπόν και το κίνητρο του Αστυνομικού για να παίρνει κεφάλια
    Να λοιπόν πως θα δημιουργηθεί μια καινούρια κάστα με χαφιεδίστικη νοοτροπία
    Όλα αυτά βέβαια θα συμβούν μέσα στον κάθε Δήμο αλλά καμμία σχέση δεν θα έχει ο Καλλικράτης ...

    Υ.Γ : Όσο για τα μπόνους μια υπόθεση κάνω και επιμένω ότι έχει τεράστια βάση. Άλλωστε από κάτι τέτοιους τύπους με τεράστια μπόνους βγήκε ο όρος "golden boy" και από ότι ξέρω υπάρχουν και στο Δημόσιο και ζουν ανάμεσά μας

    Υ.Γ2 : Αν σου αρέσει η άποψή μου καλώς, αν όχι πάλι καλώς αλλά όχι και προπαγάνδα βρε αδερφέ και μάλιστα κακόβουλη ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εχω σοβαρό πρόβλημα με το Καλλικράτη!(και το γράφω και εδω)-ΔΕΝ ειμαι ο παραπάνω σχολιαστης..-
    Προπαγάνδα υπέρ ποιού?
    και όμως υπάρχει μπόνους σε περίπτωση βεβαίωσης κάποιας παράβασης (20ε αν θυμάμαι καλά)... και πάει στον αρμόδιο υπάληλο που θα το βεβαιώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν είναι επιτέλους ως λαός να γίνουμε άνθρωποι ας είναι και έτσι σχολιαστή 4:32.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όντως κάνει κακόβουλη προπαγάνδα ο σχολιαστής 1/9, 12:53 πμ.
    Όλοι εμείς που δεν καπνίζουμε θα θεωρούμαστε «χαφιέδες» αν ζητήσουμε από τον διπλανό μας, σε κάποιο κλειστό χώρο (ας πούμε σε ένα ζαχαροπλαστείο), να σβήσει το τσιγάρο του γιατί ενοχλεί εμάς και τα παιδιά μας;
    Και ο Καλλικράτης τι σχέση έχει; Ο Αντικαπνιστικός Νόμος είναι του Υπουργείου Υγείας, όχι του Υπουργείου Εσωτερικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σχολιαστή 4:32
    1 υπάρχει Δημοτική Αστυνομία στο Δήμο Σκοπέλου.
    2 όλοι οι Δημοτικοί Αστυνόμοι είναι μόνιμοι και οι περισότεροι από αυτούς ήταν οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ το 1998
    3 Τί βλακείες είναι αυτές σχετικά με μπόνους και άλλα τέτοια. Δηλαδή θέλεις να πείς ότι θα έχουν ποσοστά ? Πού το στηρίζεις αυτό, έχεις διαβάσει κάτι ή είναι κουβέντες του καφενείου ?
    4. Θα πληρώνονται από τα πρόστιμα ?
    Όπως λές και στο ΥΓ άν μας αρέσει η άποψή σου.
    Τί είναι αυτά που λές τί σημαίνει άν μας αρέσει? Δηλαδή απ΄ότι καταλαβαίνω άφησες την φαντασία σου και έγραφες ότι σου ερχόταν στο μυαλό.
    Καλό θα είναι να είσαι πρώτα ενημερωμένος και μετά να γράφεις δημόσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ 6:56 σε κανένα κράτος δεν απέδωσαν τα αντίστοιχα μέτρα σε καποιες των περιπτώσεων ανεστάλησαν μετά από λίγους μήνες, λέτε να "πιάσουν" στην Ελλάδα;

    ---------------------------------------------

    @ 7:41 μην αναπαράγετε χαρακτηρισμούς που πιθανόν να μη γνωρίζετε τι σημαίνουν, δε σας τιμα.
    Ο όρος προπαγάνδα και ακόμα περισσότερο ο προσδιορισμός κακόβουλη είναι ασυμβίβαστη μ' εμένα. Αν πάλι επιμένετε και εσείς και ο σχολιαστής @ 2:44 εξηγήστε μου παρακαλώ τι εννοείτε ειδικά με τον προσδιορισμό "κακόβουλη".

    Σαφώς και δεν είναι υπο συζήτηση το αναφαίρετο δικαίωμα των μη καπνιστων να μην αναπνέουν καπνό, αλοίμονο!

    Αν καταλάβατε καλά, δε σχολιάζω το δίκαιο της απαγόρευσης αλλά τον τρόπο επιβολής της και την προχειρότητα του "σχεδιασμού".
    Γνωρίζετε ότι ήδη ενώσεις Δημοτικών Αστυνομικών βγάζουν ανακοινώσεις διαμαρτυρόμενοι για το ρόλο που τους ανατίθεται χρησιμοποιώντας οι ίδιοι τον όρο "χαφιές";

    Για να πιάσω και τη μεριά τη δικιά μου -του καπνιστή δηλαδή- εγώ θεωρώ ότι είμαι εξαρτημένος και άρρωστος και πιθανόν να προσπαθώ να το κόψω και να μην έχω τη δύναμη.
    Το κράτος πρόνοιας που τόσο κόπτεται για την περιβόητη απαγόρευση εδώ και καιρό γιατί δε μου καλύπτει μέσω των ασφαλιστικών ταμείων τα φάρμακα και τη θεραπεία;

    Και για να διευρύνω ακόμα περισσότερο τον προβληματισμό μου γιατί άραγε του νόμου εξαιρούνται τα κέντρα διασκεδάσεως άνω των 300 ατόμων και τα καζίνο;

    Υ.Γ : Και η "δια βίου μάθηση" στο Υπουργείο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης (μέχρι και όνομα του αλλάξανε βγάζοντας μάλιστα το Εθνικής) ανήκει αλλά πέρασε πλέον ως αρμοδιότητα στους Δήμους ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σχετικά με το Υ.Γ. νο2 του σχολιαστή 1/9, 4:32 μμ.
    Η προπαγάνδα από μόνη της δεν είναι ούτε καλή ούτε κακή.
    Όπως η φωτιά από μόνη της δεν είναι ούτε καλή ούτε κακή. Μπορείς να ανάψεις φωτιά για να ζεσταθείς αλλά μπορείς να κάψεις και ένα δάσος. Αν κάψεις ένα δάσος δεν θα φταίει η φωτιά, αλλά εσύ, ο εμπρηστής.
    Έτσι και η προπαγάνδα, δεν φταίει σε τίποτε αν κάποιος διαδίδει ψεύτικες ή κακόβουλες θεωρίες, για να εξυπηρετήσει άλλους σκοπούς. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο σκοπός σας είναι να εμπλέξετε τον Καλλικράτη και να τρομάξετε τον κόσμο για να τον απορρίψει. Δυστυχώς για εσάς, κάνατε λάθος επιλογή χρησιμοποιώντας τον Αντικαπνιστικό Νόμο. Βρείτε κάτι άλλο.
    … …
    Επίσης, επιμένω ότι είστε κακόβουλος προπαγανδιστής, διότι με τις αβάσιμες θεωρίες σας μας προτρέπετε να αντιμετωπίζουμε με μισό μάτι υπαλλήλους της δημοτικής αστυνομίας του νησιού μας και να τους βλέπουμε ως μελλοντικούς «χαφιέδες». Οι δημοτικοί αστυνόμοι προσλαμβάνονται μέσω ΑΣΕΠ και με διαφορετικά κριτήρια, από αυτά που διαδίδετε ψευδώς.
    Πόσα «κεφάλια» πήρες; Α, πολλά, μας κάνεις, προσλαμβάνεσαι. Που τα είδατε αυτά σχολιαστή 4:32 μμ? Έχω την εντύπωση ότι «φαντασιώνεστε».
    … …
    Σχετικά με υπαλλήλους "golden boys", στο Δήμο Σκοπέλου δεν υπάρχει κανένας τέτοιος υπάλληλος. Αν γνωρίζετε εσείς το αντίθετο, να βγείτε και να μας το πείτε, αλλά ίσως περισσότερο αρμόδιοι είναι οι ίδιοι οι υπάλληλοι του δήμου να σας απαντήσουν. Ούτε όμως πρόκειται να υπάρξουν, μιας και ο Καλλικράτης δεν προβλέπει "golden boys".
    … …
    Τέλος, αν μερικοί μερικοί σας κι εσάς βγαίνουν και λένε τέτοιες «αερολογίες», ακόμα κι αν έχει στραβά ο Καλλικράτης, κανείς δεν θα ακούει ή θα πιστεύει πια, όπως στην ιστορία με τον βοσκό και τον λύκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ 8:55
    Αβάσιμες θεωρίες ... μάλιστα.
    Σας ενημερώνω ότι η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας γνωμοδότησε ότι οι προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία μπορεί να γίνονται εκτός ΑΣΕΠ και ν. 2190/94, από άλλο όργανο, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 135/2006.
    Μέσω ΑΣΕΠ ε; Αμ, δε!
    Λίγο ψάξιμο στο διαδίκτυο θα σας αποδώσει πολλές προκυρήξεις προσλήψεων Δημοτικών Αστυνομικών μέσω ΟΤΑ.
    Το περι ΑΣΕΠ λοιπόν είναι μια αβάσιμη θεωρία ...

    Η άλλη θεωρία είναι ότι προτρέπω (!) να αντιμετωπίζονται οι Δημοτικοί Αστυνομικοί ως χαφιέδες.
    Ξαναδιαβάστε τι έγραψα και θα καταλάβετε ότι πέρνω το μέρος των Δημοτικών Αστυνομικών οι οποίοι ΗΔΗ αντιδρούν χρησιμοποιώντας οι ΙΔΙΟΙ τη λέξη χαφιές.

    Golden boys στο Δήμο Σκοπέλου όχι δεν είδα και δε θέλω να δω.
    Υπάρχουν αλλού όμως παρότι ούτε και πριν τον Καλλικράτη προβλεπότανε κάτι τέτοιο ...

    Τα περί αερολογιών τα αντιπαρέρχομαι.
    Για το ΚΑΚΟΒΟΥΛΟΣ όμως δεν απαντάτε.
    Κακόβουλος λέει είναι αυτός που κάνει κάτι για να βλάψει κάποιον.
    Ποιόν θέλω να βλάψω κατά τη γνώμη σας και με τόσο σθένος μου επιτιθεστε;

    @ 8:15
    Συγνώμη που δεν ήξερα ότι υπάρχει ήδη Δημοτική Αστυνομία στη Σκόπελο αλλά τόσα χρόνια τι ακριβώς κάνει; Γιατί στο δρόμο δεν είδα κανέναν και δεν κάθομαι όλη μέρα στο σπίτι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η υπηρεσία της δημοτικής αστυνομίας άρχισε στο Δήμο Σκοπέλου πρίν 4 μήνες και δέν μίλησα για χρόνια. Απαρτίζεται από 1 άτομο τον κ. Γούλα Γεώργιο ο οποίος είναι καθημερινά έξω ακόμα και το βράδυ κανονικά με την στολή του.

    σχολιαστής 8:15

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όπως γράψατε για επιτυχόντες του 98 μου φάνηκε ότι μιλούσατε για τη Σκόπελο, παρεξήγηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.