Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Disco Island: Ραντεβού το επόμενο καλοκαίρι

Από την Disco island λάβαμε και
δημοσιεύουμε την ακόλουθη επιστολή:
«Tον περασμένο Απρίλιο, έχοντας την ιδέα και θέλοντας να διοργανώσουμε κάποιες, κατά τη γνώμη μας, αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις, ιδρύσαμε την «Disco Island». Χωρίς να έχουμε την απαραίτητη εμπειρία, ξεπεράσαμε τους εαυτούς μας, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατό. Για πρώτη φορά, νομίζουμε, τα πήγαμε περίφημα. Δώσαμε την ευκαιρία στους ντόπιους, αλλά και στους επισκέπτες του νησιού  μας να παρακολουθήσουν συναυλίες με τον Μίλτο Πασχαλίδη στις 31 Ιουλίου, την Γλυκερία, Ασλανίδου και Λιανό στις 7 Αυγούστου, τους Locomondo στις 14 Αυγούστου και την παιδική παράσταση «ο Γαργαλιστής» στις 2 Αυγούστου.
Θέλουμε να πιστεύουμε...
ότι στις δύσκολες εποχές που ζούμε, δώσαμε την ευκαιρία στον κόσμο να ξεφύγει για λίγο από το άγχος της καθημερινότητας και να έχει κάποιες ευχάριστες στιγμές το φετινό καλοκαίρι.
Για όλα αυτά βέβαια δεν ήταν αρκετή μόνο η δική μας προσπάθεια. Όσοι εργάστηκαν για να πραγματοποιηθούν αυτές οι εκδηλώσεις, συνέβαλαν με τον δικό τους τρόπο ώστε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα και τους ευχαριστούμε θερμά γι΄ αυτό. Λυπόμαστε όμως που δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για την δημοτική αρχή, γιατί δεν στήριξε καθόλου τις προσπάθειές μας. Να σας αναφέρουμε ένα περιστατικό, από τα πολλά που μας έρχονται στο μυαλό. Ανήμερα της πρώτης συναυλίας στις 31/7, αλλά και της παιδικής παράστασης στις 2/8 οι αφίσες από όλα τα κεντρικά σημεία της παραλίας κατέβαιναν. Ενώ είχαμε άδεια από το Δήμο για αφισοκόλληση, ο αρμόδιος υπάλληλος δεν είχε ενημερωθεί(!) και θυμόταν να κάνει τη δουλειά του ανήμερα των εκδηλώσεων.
Τυχαίο;
Επειδή είμαστε μικρά και αθώα παιδιά, δεν θέλουμε να απαντήσουμε όπως ο τύπος στη διαφήμιση και να φθάσουμε στο συμπέρασμα ότι όχι μόνο δεν μας παρείχαν την απαιτούμενη στήριξη, αλλά έφθασαν στο σημείο να μας σαμποτάρουν. Δεν θέλουμε να το σκεφτούμε, γιατί απλά δεν υπήρχε λόγος να κάνουν κάτι τέτοιο.
Anyway...
Ευχαριστούμε το κοινό που παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις, κάνοντάς μας να νιώθουμε ότι προσφέραμε κάτι πιό αξιόλογο από γίδες, τυρόπιτες και καλαμάρια. Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του νησιού μας, κατά την ταπεινή μας άποψη, δεν πρέπει να θυμίζουν συσσίτιο για άστεγους, ούτε παρακμιακές ταινίες του '60.
Δεν θα αναφερόμασταν σε αυτό, αν δεν μας ειχαν στενοχωρήσει τόσο πολύ, σε βαθμό που να μην μπορούμε να χαρούμε αυτές τις στιγμές όσο θα έπρεπε. Το επόμενο καλοκαίρι, αν υπάρχει Ελλάδα μέχρι τότε, ελπίζουμε οι συνθήκες να είναι καταλληλότερες, έτσι ώστε και μεις να μπορέσουμε να προσφέρουμε κάτι καλύτερο.
Με εκτίμηση
Disco Island»

29 σχόλια:

  1. Την καλημέρα μου στο άτομο που υπογράφει ως Disco Island. Αυτό που έχω να πω, επειδή πήγα σε όλες τις εκδηλώσεις ότι η προσπάθεια του επιχειρηματικού σας ''ρίσκου'', ασφαλώς και ήταν καλό για την Σκόπελο.
    Το ότι δεν σας απέδωσε οικονομικά τα αναμενόμενα, δεν σημαίνει ότι πρέπει να απαξιώνετε άλλες εκδηλώσεις.
    Εκδηλώσεις που κανένας δεν βάζει το χέρι στην τσέπη για να πληρώσει εισιτήριο.
    Ο τραχανάς και η γίδα έχει καθιερωθεί ως προσφορά όπως και η ψαροβραδιά και η καλαμαροβραδιά.
    Τα τρανταχτά ονόματα θέλουν χοντρή τσέπη και θα έπρεπε να το ξέρετε καλύτερα από μένα αφού επιλέξατε εσείς αυτή την επιχείρηση να ανοίξετε φέτος. Άν βέβαια ο σκοπός σας ήταν ιερός, απλά να προσφέρετε χωρίς να πάρετε, δεν θα θυμώνατε τόσο ώστε ένα τυχαίο γεγονός (άν έγινε), το κατέβασμα της αφίσσας, να σας κάνει να μιλάτε απαξιωτικά και για αυτά που σας παρείχε ο Δήμος και για τις εκδηλώσεις του νησιού μας.
    Οτιδήποτε θα μπορούσε να διορθωθεί την ίδια μέρα φαντάζομαι. Γιατί μη μου πείτε πως ο Μάλαμας δεν ήρθε γιατί τον έπιασε ναυτία και εκτεθήκατε ως επιχείρηση.
    Απλά τα ποδάρια έξω απ' το πάπλωμα φταίνε και όχι οι πελάτες σας, οι συχωριανοί σας δηλαδή.
    Αλλά θα μου πεις πως η φτώχεια φέρνει γκρίνια...
    Και να μην το ξεχάσω, επειδή λέτε πως οι υπόλοιπες εκδηλώσεις μας υποβιβάζουν ως νησί, ποιό πολύ μας υποβιβάζει η λέξη Disco (πού τη θυμηθήκατε;).
    Anyway
    Βάλτε ''Μουσικό νησί'' στα Ελληνικά μπας και τιμήσουμε και τη ρεμπέτικη παράδοση του νησιού μας που ταιριάζει και με την γίδα, τον τραχανά και την τυρόππιτα. Με όλα όσα αγαπάει ο κόσμος.
    Και μια συμβουλή ως μεγαλύτερος.
    Είσαι πολύ μικρός για να μιλάς για παρακμή του Ελληνικού Κινηματογράφου του 60 και προ παντός να κάνεις αναφορά στο συσσίτιο των αστέγων.
    Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει όσο υπάρχουν Έλληνες που τιμούν τις παραδόσεις και την Ελληνική γλώσσα.
    Ευχαριστώ
    Μήτσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλλον ο κ. DISCO ISLAND θα είναι απο την ομάδα που ήρθε για να δώσει και οχι να πάρει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ συντελεστή του disco Island.
    Άν έχεις την εντύπωση πως η γίδα ο τραχανάς και τα καλαμάρια αποτελούν είδος συσσιτίου και το DISCO ISLAND είναι το αντοίστιχο της παράδοσης ενός Ελληνικού νησιού τότε πραγματικά πρέπει να επισκεφτώ το Λονδίνο για λίγο τραχανά.
    Από 19 ετών έχω ταξιδέψει και συνεχίζω να ταξιδεύω σε πολλές χώρες. Ειδικά στην Πρωτεύουσα της Ευρώπης το Λονδίνο όπου είναι το κέντρο του Καλλιτεχνικού κόσμου. Αυτό σίγουρα το ξέρεις.
    Αυτό όμως που μάλλον δέν ξέρεις είναι ότι όταν οι άνθρωποι ταξιδεύουν θέλουν να γνωρίσουν κάτι άλλο και όχι κάτι το οποίο έχουν και στην πατρίδα τους.
    Δέν κατηγορώ την επιλογή των καλλιτεχνών που ήρθαν στη Σκόπελο φέτος το καλοκαίρι ασφαλώς και είναι αξιόλογοι.
    Επομένως καλό είναι να υπάρχουν μουσικές εκδηλώσεις αλλά επίσης καλό είναι είναι να υπάρχει ο τραχανάς η γίδα και τα καλαμάρια.
    Μήν μπερδεύεις την παράδοση με το Εμπόριο γιατί ασφαλώς οι μουσικές εκδηλώσεις είχαν κερδοσκοπικό χαρακτήρα έτσι δέν είναι ?
    ή η κίνησή σου ήταν επειδή ντρεπόσουν για τα τοπικά προιόντα με τα οποία έζησαν οι παππούδες σου ?
    Και ένα τελευταίο το disco είναι πρό 25 χρόνια .
    Αλλά μάλλον αυτό πρέπει να είναι το ξεχωριστό που λέγαμε πρίν !!!!
    Συνέχισε την προσπάθειά σου σ'αυτό που κάνεις και απέκτησε γνώση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Παναγιώτη δεν είσαι μικρό κι αθώο, όπως λες, παιδί. Είσαι ένας νέος άνθρωπος που, δικαίωμά και τιμή σου, αποφάσισες να κάνεις μια επιχείρηση στον τόπο σου. Αν αυτό δεν ξεκίνησε ως ανέμενες, δεν νομίζω πως πρέπει να ρίχνεις ευθύνες στη δημοτική αρχή η οποία αν δεν ήθελε να σε στηρίξει θα σου παραχωρούσε παράδειγμα το χώρο για τις εκδηλώσεις;
    Ούτε σαμποτάζ, πιστεύω, σου έγινε. Οι εκδηλώσεις
    που εσύ διοργάνωσες φέτος ήταν, κατά την άποψή
    μου, οι καλύτερες των τελευταίων χρόνων. Σκέφτηκες
    όμως αν ο κόσμος έχει οικονομικά τη δυνατότητα να
    τις παρακολουθήσει; Ειδικά φέτος, και μακάρι να είναι μόνο φέτος...
    Στις δύσκολες εποχές, και πάντα, θέλουν οι άνθρωποι να παίρνουν ανάσες ζωής και μέσα από
    εκδηλώσεις σαν αυτές που διοργάνωσες. Δυστυχώς όμως πριν από αυτό υπάρχει η επιβίωση πράγμα που
    για τους περισσότερους είναι πια πολύ δύσκολο. Έτσι μην νοιώθεις πικραμένος για πράγματα που δε
    συμβαίνουν. Όπως γράφει και παραπάνω σχολιαστής,
    συνέχισε την προσπάθειά σου χωρίς όμως να
    απαξιώνεις θεσμούς και παραδόσεις ασχέτου
    σημαντικότητας.
    Προσωπικά σ' ευχαριστώ που χάρη σ' εσένα μπόρεσα
    να ξεφύγω λιγάκι από τα άγχη των ημερών, πίστεψέ
    με όμως, για να το καταφέρω χρειάστηκε να πριονίσω -επιλογή μου- αρκετά τον προυπολογισμό του μήνα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καταφέρεστε εναντίον ενός νέου που είχε τη διάθεση να προσφέρει, καταφέρεστε εναντίον των θέσεων και απόψεων που έχει, αίσχος και ντροπή σας γιατί εσείς είστε παπαγαλάκια ενός συστήματος που από την αφάνεια σας έκανε να πιστεύετε ότι είστε κάποιοι και ότι δήθεν μας μαθένετε και μας φέρνετε κοντά στον πολιτισμό. ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΣΠΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αναγνωστη 5.34. Απο τον πρώτο σχολιαστή "disco island" προήλθε η λάσπη οχι απο τους υπολοιπους... Τη διάθεση προσφοράς δεν την αμφισβήτησε κανείς (αν κι εγώ προσωπικά βλέπω μόνο διάθεση μεγαλομανίας και κέρδους) αλλά δεν είναι ανάγκη να απαξιώνει τις υπόλοιπες προσπαθειες. Εξάλλου το νησί μας είναι όντως το νησί της γίδας, του ρεμπέτικου, των γαλαζοπράσινων νερών και έτσι διατηρήθηκε ομορφο όλα αυτά τα χρόνια και δεν κατέληξε "μυκονος". Δεν νομίζω να θεωρείται πρόοδος η μετάλλαξη μας σε disco island ούτε επιθυμεί κανείς να προσελκύσουμε τουρίστες όπως αυτούς που καμαρώνουμε στα δελτία ειδήσεων να παρεκτρέπονται. Οι προσπάθειες του εν λόγω διοργανωτή ήταν αξιόλογη αλλά στην πρώτη αποτυχία δεν ρίχνουμε αλλού τις ευθύνες. Γνωρίζουμε εξάρχής οτι θα υπαρχουν και αντιδράσεις, και προβλήματα και συνέπειες και οτι πιθανώς να μην στεφθούν με επιτυχία. Ο πολιτισμός δεν κρίνεται μόνο απο 2-3 εκδηλωσεις κρίνεται και απο την παιδεία του καθενός, όπως παραδείγματος χάριν από τα σκουπίδια που κείτονταν στον χώρο των συναυλιών 2 και 3 μέρες μετά αλλά δεν μπήκε κανείς στον κόπο να τα μαζέψει. Θα συμφωνήσω τέλος με τους προλαλήσαντες οτι θα έπρεπε να είναι και λίγο ευγνώμων που του παρεχώρησαν το χώρο αυτό του δημοτικού σχολειου καθώς και τις καρέκλες των αιθουσών, καθώς εγώ προσωπικά άκουσα πολλές διαμαρτυρίες για την μη χρήση του χώρου ως parking το οποιο για κάποιους αποτέλεσε προβλημα. Μικρή θυσία για τις αναμενόμενες εκδηλώσεις θα μου πείτε απλά το αναφέρω προς αντιπαράθεση με το σχόλιο οτι τους "σαμποτάρισαν". Κύριε 5.34. δεν νομίζω οτι οι αγαπητοί αναγνώστες είχαν την πρόθεση να επιτεθούν στον νεαρό που εσείς επιλέγετε να υπεράσπιστείτε. Άλλωστε οι ιδιοι ομολογούν οτι παρεβρέθησαν στις εκδηλώσεις. Η αντίδραση πιθανολογώ οτι προέρχεται απο την "αχαριστία" την οποία εγώ διακρίνω στην αρχική ανάρτηση.
    Την επόμενη χρονιά είμαι σίγουρη οτι θα επανέλθει πολύ πιο οργανωμένος και ας ελπίσουμε ωριμότερος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είμαι ο σχολιαστής του 3:46, θα μπορούσα να αναφέρω
    το όνομά μου-έχω γράψει κι άλλες φορές-όμως δεν
    το κάνω αφού μου δίνεται η δυνατότητα. Δεν έχω
    βρίσει ποτέ κανέναν, κυρίως γιατί σέβομαι τον εαυτό
    μου αλλά και τους συνανθρώπους μου και το χώρο που
    φιλοξενεί τις απόψεις μας, πρωτοφανές πλεονάκτημα
    για τα μέχρι τώρα δεδομένα για τα νησιά μας. Ωστόσο
    και οι υπόλοιποι σχολιαστές δεν νομίζω να βρίζουν,
    απλά άποψη εκφράζουν, ίσως κάπως άκομψα.
    Ο συμπαθής κατά τα άλλα νέος θα πρέπει να
    προβληματιστεί ίσως περισσότερο και να μην τα
    βάζει με ό,τι δεν του φταίει και να μη χάσει το
    κουράγιο του επειδή η έκβαση της προσπάθειάς του
    δεν ήταν η αναμενόμενη. Άλλωστε αν βγει στην αγορά
    θα δει πόσες επιχειρήσεις αιμορραγούν, πόσα
    μαγαζιά έκλεισαν ή είναι στα πρόθυρα
    λουκέτου-με την ευκαιρία ας προβληματιστούν και οι
    ιδιοκτήτες που αξιώνουν παράλογα ενοίκια κι έχουν
    εξωπραγματικές απαιτήσεις!-
    Η προσπάθεια του Παναγιώτη είναι αξιόλογη και αν
    έχει όρεξη και κουράγιο ας συνεχίσει, αυτή είναι
    η πραγματικότητα όχι μόνο γι' αυτόν αλλά και για
    εκατοντάδες ίσως νέους των νησιών μας που μπορεί
    να μην έχουν καν την στήριξη του Παναγιώτη και που
    ματώνουν για να σταθούν σ' ένα τόπο που πολλές
    φορές τους πληγώνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μην κλαις τόσο πολύ σχολιαστή του 5:34. Κανείς δεν
    έβρισε τον Παναγιώτη, απλά την άποψή μας λέμε όσον
    αφορά το θέμα της ανάρτησης. Επιτέλους ο Παναγιώτης το χειμώνα που έρχεται και για όλους τους χειμώνες, δεν θα έχει πρόβλημα επιβίωσης ενώ για πολλούς άλλους Παναγιώτηδες αυτό είναι αμφίβολο!
    Ο Παναγιώτης, καλά να είναι, τουλάχιστον έχει
    στήριξη που τα περισσότερα νέα παιδιά όχι...
    Να είναι γερός και να συνεχίσει, αν θέλει, τις
    προσπάθειές του και να έχουμε κι εμείς την
    ευκαιρία, και σπάνια μας δίνεται, πραγματικά να
    πέρνουμε ανάσες ζωής όπως, έστω κι έτσι χάρη στον
    Παναγιώτη, έγινε φέτος.
    Αν βέβαια δεν τον συμφέρει ας σταματήσει.
    ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ
    ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα σε όλους,

    θεωρώ άδικες και τις δύο πλευρές εν μέρει.

    Η Disco Island (το όνομα πάντως δεν είναι ταιριαστό με τα ονόματα των εκδηλώσεων, είναι και λίγο αναχρονιστικό κατά τη γνώμη μου) λέει ότι δεν βοηθήθηκε απ΄το δήμο αν και παραχωρήθηκε και χώρος, αλλά και αφίσες ήταν παντού (αλήθεια, θα τις μαζέψει κανείς ή όπως πάντα ο αέρας και η βροχή θα αναλάβουν δράση;).
    Αναφέρθηκε και στον κόσμο, μεγάλο λάθος, κανένας δεν μπορεί να κατακρίνει τον άλλον που θα δώσει τα λεφτά του και το που θα πάει στον ελεύθερο χρόνο του.

    Όμως να κατακρίνουν την Island άδικα για διάφορα πράγματα πάλι δεν είναι σωστό. Για παράδειγμα οι τιμές των εισιτηρίων. Δηλαδή 20 ευρώ είναι πολλά για καλλιτέχνες αυτού του βεληνεκούς; Πόσα να δίνατε δηλαδή; Αλλά μάλλον μετά πήγατε στο τσιπουράδικο ή στο σκυλάδικο και τα "σκάσατε" κανονικά... Καλά κάνατε, αλλά η τιμή είναι μια χαρά, μη διαμαρτύρεστε λοιπόν. Στην τελική ας πηγαίνατε σε εκείνη που θέλατε πιο πολύ, όχι σε όλες η΄και σε καμία, δεν είστε υποχρεωμένοι άλλωστε.
    Το να συγκρίνετε γίδες με καλλιτέχνες δεν μπορώ να το αφήσω ασχολίαστο. Σε λίγο θα μας πείτε ότι οι τουρίστες έλκονται απ'τις γίδες, τους τραχανάδες και τα καλαμάρια. Όλες οι εκδηλώσεις είναι αναγκαίες για να τονώνουν το ενδιαφέρον των τουριστών, αλλά ως εκεί. Πιστεύω ότι ο κόσμος προτιμά ως προορισμό διακοπών κάπου που θα έχει και κάποιες συναυλίες οι παρόμοιες εκδηλώσεις και δεν ξεκινά να έρθει γιατί θα του προσφέρουν γίδα και τραχανά!
    Εγώ πάντως πιστεύω ότι έρχονται πρώτα για τη φυσική ομορφιά του νησιού, οτιδήποτε άλλο περνάει σε δεύτερη μοίρα και απλά βοηθάει τον επισκέπτη να περάσει καλά.

    Ας επικρατήσει λοιπόν ψυχραιμία γιατί και οι δύο πλευρές έχουν κάποιο δίκιο. Μην κατακρίνετε την Island, τέτοιες ενέργειες χρειάζονται για να ακούγεται το νησί μας. Και η Island ας μάθει απ'το φετινό καλοκαίρι ψάχνοντας τι έφταιξε και ας γίνει καλύτερη του χρόνου και να μην κατηγορεί τους άλλους σε μιά ούτως ή άλλως πολύ δύσκολη -οικονομικά- χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν δεν κάνω λάθος, σχολιαστή του 10:18 κανείς δε
    μίλησε για ακριβά εισιτήρια αλλά για αδυναμία του
    κόσμου να τα αγοράσει. Και στο κάτω-κάτω ο
    Παναγιώτης μπορεί να είναι πικραμένος για την τύχη
    των εκδηλώσεων, και είναι λογικό-προσωπικά ντράπηκα πολύ τον ίδιο τον καλλιτέχνη όταν
    τραγούδησε σ΄ ένα σχεδόν άδειο θεατράκι.
    Υπάρχουν όμως πολύ Παναγιώτηδες, όπως λέει
    παραπάνω σχολιαστής, που δεν θα τους βρει ο
    φετεινός χειμώνας απλά πικραμένους αλλά
    πεινασμένους, παρ' όλες τους τις προσπάθειες, παρ'
    όλους τους αγώνες και τις αγωνίες τους, και δυστυχώς δεν υπερβάλλω και φυσικά δεν αναφέρομαι
    μόνο στους ντόπιους που ευτυχώς ίσως γι' αυτούς
    να μην είναι τόσο τραγικά τα πράγματα.
    Γι' αυτούς τους άλλους Παναγιώτηδες ποιός μιλάει;
    Αγγελάκι(ενίοτε διαβολικό)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν ο κόσμος δε μπορεί να αγοράσει τα εισιτήρια τότε αυτά είναι ακριβά (νόμος της προσφοράς και της ζήτησης). Και οι καλλιτέχνες πρέπει να μειώσουν τις απαιτήσεις τους.

    Αν γενικώς απαγορεύεται η αφισοκόλληση τότε ο Δήμος με ποιο δικαίωμα δίνει άδεια? Είναι ο Δήμος πάνω από το νόμο?

    Η προσπάθεια ήταν στο σωστό δρόμο αλλά δε πέτυχε.Σε κάθε επιχειρημάτική κίνηση είναι πιθανό το κέρδος αλλά και η ζημία. Για το κέρδος λες πόσο καλός επιχειρηματίας είσαι και για τη ζημιά τα ρίχνεις σε άλλους? Έπαιξες και έχασες.

    Η φετινή χρονιά ηταν δύσκολη, η επόμενη θα είναι δυσκολότερη γιατί θα έχει καεί το " λίπος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ Παναγιώτη, γράφω από Σκιάθο. Στα προηγούμενα σχόλια θα προσθέσω και γω κάτι από τη δική μας εμπειρία, που πιστεύω ελάχιστα διαφέρει από τη δική σας. Για αρκετά χρόνια το κοινό της Σκιάθου είχε συνηθίσει σε πλήθος καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων-άλλες από τις οποίες γίνονταν δωρεάν κι άλλες με αρκετά φτηνό ή, ανάλογα, ακριβότερο εισιτήριο-και με την αντίστοιχη προσέλευση. Εκτός αυτού, κάθε καλλιτέχνης έχει και το φανατικό κοινό του, που θα παραστεί ανεξάρτητα από την τιμή του εισιτηρίου. Εδώ και κάποια χρόνια οι δημοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις περιορίστηκαν στο ελάχιστο-έως και στο καθόλου. Δε θα αναλύσω εδώ το γιατί, απλώς θα επισημάνω ότι ο κόσμος λογικό ήταν να ξεσυνηθίσει το ότι για ν'ακούσεις έναν γνωστό αγαπημένο καλλιτέχνη δεν είναι καθόλου παράλογο να πληρώσεις 25 με 30 ευρώ-είναι μια πολύ λογική τιμή. Υπάρχουν και πολύ ακριβότερα εισιτήρια. Ευτυχώς υπάρχουν και δω φιλότιμοι (και γιατί όχι, διορατικοί) επιχειρηματίες σαν εσένα, που έχουν αντιληφθεί ότι ο κόσμος λαχταράει την καλή μουσική-και τώρα πια οι μουσικές σκηνές είναι ζωντανές χειμώνα-καλοκαίρι. Και μάλιστα, χωρίς επιβάρυνση στην τιμή του ποτού-άρα προσιτές στον πολύ κόσμο. Ως προς τη μουσική, τουλάχιστον, παρηγοριόμαστε αρκετά. Πάντως μου φαίνεται λιγάκι σαν ανέκδοτο όταν ακούω πχ ότι ο -πολύ αγαπημένος πολλών, και εμού- Μπάμπης Στόκας μας "έγδαρε", τη στιγμή που περί τις 2.000 "φιλόμουσων"(!) όπως ειπώθηκε, αντί να δώσουν 25 ευρώ για να τον ακούσουν, προτίμησαν να δώσουν 30 ευρώ για ένα ποτό, προκειμένου να θαυμάσουν τα οπίσθια της Τζούλιας, που... τραγουδούσε(??) το ίδιο βράδυ σε "γκλαμουράτο" μαγαζί της παραλιακής.....
    Παρασκευή Κουτούμπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΤΡΑΧΑΝΟΦΙΛΟΥΣ» ΜΗΤΣΟΥΣ…
    Απίστευτη η επίθεση από τους ανώνυμους "ειδήμονες" προς έναν νέο άνθρωπο που τόλμησε να κάνει κάτι διαφορετικό, σε ένα νησί που οι περισσότεροι καταπιέζονται καθημερινά από τον περίγυρό τους να κάνουν τα ίδια και πανομοιότυπα πράγματα, για να μην διαφέρουν από τους άλλους... Απλά τους θεωρώ επικίνδυνα κομπλεξικούς.
    Όσο για τον σχολιαστή Μήτσο, που είναι μεγαλύτερός μας όπως γράφει, και τους άλλους "τραχανόφιλους", ελπίζω να λαδώσατε το έντερό σας με μπόλικα καλαμάρια, τραχανά και γίδα φέτος το καλοκαίρι στο τσαμπέ από το συσσίτιο του δήμου, μιας και η επόμενη χρονιά θα είναι δυσκολότερη γιατί θα έχει καεί το "λίπος", όπως κινδυνολογεί ο σχολιαστής 30/8, 10:40 πμ.
    Πιτ, μην μασάς, and see you next summer!
    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία το blog...
    Μήτση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο κ.DISCO ISLAND ηταν στη συναντηση που ειχε ο Καραγκιοζος με τους νεους.Μαλλον εχει δικιο ο 1:29,ειναι μ'αυτους που ηρθαν για να δωσουν.
    Μηπως ομως αυτο ειναι που πονα τα παπαγαλακια του Δημου κι εχουν αρχισει το θαψιμο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο Δημος ζητησε απ τον Παναγιωτη 500ευρο για καθε συναυλια,δε του παραχωρησε το Δημοτικο σχολειο.
    Ξερω ποια ηταν η σταση του Δημου απ'την αρχη ως το τελος και πιστεψτε με ο Παναγιωτης δεν εχει κανενα λογω να ειναι ευγνωμων.Τα παραπονα του ειναι δικαιολογημενα και θα τα εξεφραζε ανεξαρτητα απ την εισπρακτικη επιτυχια η μη των εκδηλωσεων.

    Μητση Νο2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τι έγινε;
    Επιστρατεύτικαν οι δέκα μικροί Μήτσοι να πάρουν το μέρος του Πητ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μέχρι και στο όνομα κάνατε κριτική, γιατί από ότι φαίνεται είστε άσχετοι και δεν γνωρίζετε τη σημασία ή/και την έννοια, αλλά ούτε την ιστορία της λέξης Disco.
    Βέβαια, δεν πρόκειται να χάσω τον πολύτιμο χρόνο μου για να σας τα μάθω εγώ, όπως κάποιος άλλος καλόπιστος σχολιαστής την περασμένη βδομάδα, που σας πληροφόρησε τη διαφορά των λέξεων "γλύφω" και "γλείφω".
    Να πάτε λοιπόν να μάθετε πρώτα και μετά να μιλάτε, όλοι εσείς οι ξερόλες… Εκτός κι αν έχει τη διάθεση να το κάνει ο πολυταξιδεμένος σχολιαστής της 29/8, 2:07 μ.μ. που έχει πάει και «στην Πρωτεύουσα της Ευρώπης το Λονδίνο, όπου είναι το κέντρο του Καλλιτεχνικού κόσμου»! Ευτυχώς που μας το είπε, για να το μάθουμε κι εμείς, οι πτωχοί αταξίδευτοι.
    Πιτ, σου εύχομαι καλό χειμώνα και μην το βάζεις κάτω!
    Του χρόνου θα είναι σίγουρα καλύτερα.
    Μήτση νο3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. σε περίεργες ιστορίες μπλέκεσαι Παναγιώτη και μπερδεύεσαι και κάνεις λάθη
    πρόσεξε αυτο το διμηνο που έρχεται να μη σε φέρει σε αδιέξοδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το φλιτζάνι του καφέ, του διάβασες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πιτ, όπως βλέπεις από τα σχόλια, η γερουσία έχει σκάσει από τη ζήλια…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. όντος έχει σκάσει! και μπορεί να είναι κερδοσκοπικός ο σκοπός όμως με αρκετή υποστήριξη θα μπροούσε να ειχαι ωφελήσει οικονομικά και τον δήμου! και τουλάχιστον εχει ξεκαθαρίσει πώς είναι κερδοσκοπικός! πρέπει να σεβόμαστε και να προωθούμε τις παραδόσεις ¨Ομος ο τρόπος πρόωθησεις τους μονο σεβασμό δεν διχνει ..... ουτε προωθεί το νησί !!!! σε αντίθεσή με την αξιοπρεπέστατη προσπαθια τησ DISKO ISLAND η οπια εχει προοπτικές και μέλλον ομοσ χριαζετε λιγη υποστήριξή ! 3ekolisteee!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ο σχολιαστής 1:05 ΠΜ είμαι
    επανέρχομαι γιατί δε διευκρίνησα ότι είμαι νεος και επικρότησα/υποστήριξα την προσπάθεια πηγαίνοντας σε όλες τις συναυλίες
    το σχόλιό μου αφορά τη συγκεκριμένη "περίεργη" σε ύφος και χρονική συγκυρία ανακοίνωση η οποία δεν προσφέρει τίποτε απολύτως στον Παναγιώτη
    πιθανόν να προσπάθησε όμως μέσω της ανακοίνωσης να προσφέρει σε άλλον γι' αυτό και έγραψα για μπέρδεμα και λάθη
    μια συμβουλή αν μου επιτρέπεται, Παναγιώτη κράτα την προσπάθεια αυτή ΜΑΚΡΙΑ από οτιδήποτε άλλο για να μην την "κάψεις"
    γέλασα πολύ πάντως με το σχόλιο 1:20 ΠΜ να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Στο νέο blog των Βορείων Σποράδων για τις δημοτικές εκλογές 2010, κάποιος ανώνυμος σχολιαστής έγραψε: «Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα...»
    Κατά την ταπεινή μου άποψη, αρκεί και μόνο αυτός ο λόγος για να αποφασίσει ένας νέος να ασχοληθεί με τα κοινά.
    Οι γνωστές / άγνωστες καφετζούδες και ενίοτε χαρτομάντισσες που γράφουν τα παραπάνω σχόλια για να τρομοκρατήσουν και να αποτρέψουν τον Παναγιώτη, καλύτερα να τον αφήσουν ήσυχο. Τους προτείνω μάλιστα να δουν το φλιτζάνι ή να ρίξουν τα χαρτιά για τον δικό τους νυν, που σε λίγο θα είναι πρώην δια παντός, και που σε ψηφοφορία του ως άνω νέου blog χαροπαλεύει με 13%.
    Πιτ, μη μασάς…στην τελική διαφήμιση σου κάνουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. πολιτικολογήστε όσο θέλετε αγαπητοί μου εγώ το μόνο που είπα είναι ότι κακώς ο Παναγιάτης "καιει" την προσπάθειά του στο βωμό της πολιτικής
    δεν εκανα καμμια κριση για το αν ασχοληθει με οτιδηποτε αλλο
    αν αυτο εσείς το λέτε τρομοκρατια και αποτροπη τοτε συγνωμη αλλα δε μπορω να βοηθησω εγω αλλα πιθανον να μπορει καποιος εξειδικευμενος επιστημονας, παντως οχι καφετζού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @ 2/9 – 12:24 πμ – Ναι, πολύ καλή ιδέα! Ας τρομοκρατήσουμε τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες ότι θα «κάψουν» το επάγγελμά τους στο βωμό της πολιτικής αν ασχοληθούν με τα κοινά…
    … Και ας αφήσουμε το μέλλον μας και την τύχη του τόπου μας στα χέρια ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ή/και ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, που έτσι κι αλλιώς δεν έχουν να ρισκάρουν τίποτα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. εδώ αγαπητέ υπάρχει η εκούσια χρησιμοποίηση μιας εξ αρχης ανεξαρτητης και αξιολογης προσπαθειας για καθαρα πολιτικούς σκοπούς αν δεν το καταλαβατε
    η πολιτική έχει να κερδίσει μέσα από αυτή την προσπαθεια και όχι η προσπάθεια από την πολιτική
    αυτο λεω ο χριστιανος και εσεις πολιτικολογειτε απαντωντας για γερους και λοιπα!
    τελος απο εμενα, δεν θα ξαναπαντησω, το θεμα που δημιουργηστε εξαντληθηκε
    χαιρετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Το θέμα δεν το δημιούργησα εγώ, ο 2:42 μμ (2/9). Αναρτήθηκε μια ανακοίνωση της Disco Island και οι περισσότεροι ανώνυμοι έπεσαν να τον «φάνε» τον άνθρωπο. Όποιος διαβάσει τα σχόλιά τους διακρίνει καθαρά τις προθέσεις τους.

    Επιπροσθέτως, μην παραλλάζετε τα παραπάνω γραφόμενά μου. Δεν μίλησα για γέρους. Μίλησα συγκεκριμένα για Συνταξιούχους ή/και Δημοσίους Υπαλλήλους, που αφενός δεν έχουν να ρισκάρουν τίποτα επαγγελματικά, αντιθέτως μάλιστα να ΕΠΩΦΕΛΗΘΟΥΝ από πολλές απόψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πιτ μη κρινεις τις παραδοσιακες βραδιες,αυτο ειναι κατι εντελως διαφορετικο απο αυτο που καταφερες να κανεις και μπραβο σου για αυτο,ασχετα αν δε σε βοηθησε η τοπικη αρχη και αντιθετως οπως λες σε εθαψε.Συμφωνω μαζι σου,και σου ξανα λεω μπραβο.Να κρινεις ομως οτι οι παραδοσιακες βραδιες ειναι για τους τουριστες και οχι για καποιους Σκοπελιτες που φευγουν με σακουλες ολοκληρες με φαγωσιμα απο κει, λες και δε μπορουν να τα βρουν και αλλη φορα.
    Επισης οπως σου ειχα πει δε ξερω αν θυμασαι,επρεπε να το οργανωσεις καπως καλυτερα και να το διαφημισεις περισσοτερο,οπως και ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ η τοπικη αρχη να το διαφημιση και εκτος Σκοπελου.
    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Δυστυχώς όμως φίλε μου 11/9, 2:37 πμ, στο δήμο Σκοπέλου, ο τρόπος με τον οποίο πραγματοποιούνταν ΑΝΕΚΑΘΕΝ οι εκδηλώσεις του τραχανά, της γίδας, των καλαμαριών κλπ, έχει καταντήσει αυτές τις παραδοσιακές βραδιές, που θα μπορούσαν να ήταν υπέροχες αν όχι αξέχαστες, σε πολιτιστικά υποπροϊόντα υποκουλτούρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.