Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

κ.κ. Καραγκιόζο και Μιχελή

Είστε γνώστες του πρόσφατου «σκανδάλου» περί αποδείξεων παροχής νερού και ηλεκτρικού στους επισκέπτες / ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής, οι οποίοι προσδένουν στα δύο λιμάνια του νησιού μας (Σκοπέλου και Λουτρακίου) και χρησιμοποιούν τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους επί πληρωμή. Παρακαλώ όπως ζητήστε από το Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου και φέρετε στο δημοτικό συμβούλιο προς ενημέρωση των εκλεγμένων συναδέλφων σας που μας εκπροσωπούν, τα εξής δύο έγγραφα:
  • Την επιστολή του προέδρου του ΛΤΣ σε γνωστό δημοσιογράφο, η οποία διαβάστηκε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή.
  • Το αντίστοιχο έγγραφο του προέδρου του ΛΤΣ στο αρμόδιο Υπουργείο.
Τα ως άνω έγγραφα είναι δημόσια και όχι προσωπικά, φέρουν ημερομηνία και αριθμό πρωτοκόλλου και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τα αποκρύπτει.
Ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας και σας εύχομαι καλό κουράγιο στο έργο που αναλάβατε. 
Δημότης Σκοπέλου 

8 σχόλια:

  1. Πείτε μου παρακαλώ όταν λέτε ότι αποκρύπτονται τα έγγραφα του Λ.Τ.Σ τί θέλετε να πείτε ?
    Απο την στιγμή που στάλθηκε σχετικό έγγραφο στην δημόσια Ελληνική τηλεόραση και διαβάστηκε από τον Δημοσιογράφο για πιά απόκρυψη μιλάτε ?
    Και κάτι ακόμα. Μάλλον έχετε μπερδέψει τον Δήμο Σκοπέλου με το ΛΤΣ . Σας ενημερώνω ότι είναι δύο εντελώς ξεχωριστοί Οργανισμοί και δέν έχουν απολύτος καμία σχέση μεταξύ τους. Διαφορετικά Υπουργεία, Εσωτερικών και Ναυτιλίας. Άρα λοιπόν αυτό που ζητάτε στο να έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι εντελώς άτοπο.
    Καλό είναι να κάνουμε σχόλια αλλά πρέπει να γνωρίζουμε και κάποια πράγματα προτού εκτεθούμε.
    όσον αφορά το έγγραφο του ΛΤΣ πρός το Υπουργείο Ναυτιλίας είναι Υπηρεσιακή Αλληλογραφία και πάλι δέν καταλαβαίνω τη σχέση του με το Δημοτικό Συμβούλιο. Άν νομίζετε ότι υπάρχει κάτι το μεμτό τότε ο Πρόεδρος του ΛΤΣ είναι μάλλον τρελός που το γνωστοποιεί και στο Αρμόδιο Υπουργείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην παραπλανείτε τους αναγνώστες, προσπαθώντας να "κουκουλώσετε" καταστάσεις και μην προκαλείτε περισσότερο την κοινή γνώμη.
    Όταν ένα Δημοτικό Συμβούλιο έχει το δικαίωμα δια του Νόμου να προτείνει και να ψηφίζει τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου του τόπου του, αν μη τι άλλο ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ και ΝΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΕΙ. Αυτό μας έλειπε, ο κάθε ΕΓΚΑΘΕΤΟΣ και ΜΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ που επιλέγει ο εκάστοτε δήμαρχος, να κάνει ότι θέλει χωρίς να τον ελέγχει κανείς. Εκτός αν εσείς πιστεύετε ακόμα σε παρελθούσες "μαύρες" εποχές, που έπρεπε να ζούμε με τον φόβο της εξουσίας και την άγνοια των δικαιωμάτων μας... Και τελικά μπορείτε να μας πείτε που πήγαιναν τα χρήματα των εσόδων από τις κάρτες και με τι τρόπο, εφόσον δεν κοβόντουσαν αποδείξεις; Πως δικαιολογείται η είσπραξη χρημάτων σε ένα ΝΠΙΔ (Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου), όπως είναι το ΛΤΣ;

    Και μια σημαντική ερώτηση από την οποία μπορεί να προκύψει "ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ":
    Πόσα ήταν τα έσοδα του ΛΤΣ πέρυσι το καλοκαίρι και πόσα φέτος; Ούτε αυτό έχουμε το δικαίωμα να ξέρουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμείς, οι κάτοικοι και επαγγελματίες της Σκοπέλου, που προσπαθούμε με κάθε τρόπο να διατηρήσουμε και να κρατήσουμε τον τουρισμό σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, έχουμε κάθε δικαίωμα να γνωρίζουμε ποιοί και πως "αυθαιρετούν" εις βάρος των επισκεπτών του νησιού μας, αλλά και του δημοσίου χρήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τον κώνωπα διυλίζουν οι επιτήδειοι... Μόλις πληροφορηθήκαμε, στο άλλο blog, πως το ΛΤΣ είναι ΝΠΔΔ και όχι ΝΠΙΔ. Ε, καλά δεν κάναμε όλοι πρόεδροι για να το ξέρουμε... Και λοιπόν; Αλλάζουν τα γεγονότα; Υπάρχουν ελαφρυντικά για το "σκάνδαλο"; Ίσως είναι ακόμα χειρότερα για τον πρόεδρο ενός Δημοσίου Προσώπου, να μην δίνει αποδείξεις κι εμείς να μην γνωρίζουμε πως δικαιολογεί τις καθημερινές εισπράξεις. Διότι τα τουριστικά σκάφη που κάνουν χρήση των υπηρεσιών του Λιμενικού Ταμείου είναι πολλά και οι εισπράξεις επίσης, μια βόλτα τώρα κάτω στο λιμάνι αρκεί για να τα δείτε.......

    Στην ερώτηση: Πόσα ήταν τα έσοδα του ΛΤΣ πέρυσι το καλοκαίρι και πόσα φέτος; θα μας απαντήσει κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΕΥΘΙΞΙΑ...
    Αν έχει την ελάχιστη ευθιξία ο δήμαρχος Σκοπέλου, ας φέρει ο ίδιος τα έγγραφα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο προς ανάγνωση και ενημέρωση των μελών του ΔΣ, χωρίς τη μεσολάβηση των κ.κ. συμβούλων και υποψηφίων δημάρχων. Δεν έχω αμφιβολία πως θα προσπαθήσουν να το πράξουν, αλλά ίσως τους κλείσουν κατάμουτρα την πόρτα, απολυταχικά και αυθαίρετα. Ήδη διαφάνηκαν τέτοιου είδους προθέσεις, μετά από το σημερινό "θρασύ" κατά την άποψή μου σχόλιο του blogger του, στις 12:22 μ.μ.

    Είναι πλήρως ενημερωμένος ο δήμαρχος γιαυτό το "σκάνδαλο". Γνωρίζουμε πολύ καλά πως τα έγγραφα αυτά του δόθηκαν σε φωτοτυπίες και τα έχει στο γραφείο του, στο Δημοτικό Κατάστημα.

    Εξ' άλλου το όνομα του νυν προέδρου του ΛΤΣ, δική του «φαεινή» ιδέα και πρόταση ήταν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Καιρός λοιπόν να αναλάβει και τις ευθύνες του. Άσε που κανονικά, θα έπρεπε ήδη να έχει ζητήσει δημόσια από τον κο. Π. Μελαχροινάκη να παραιτηθεί από τη "δοσμένη" θέση που, όπως αποδεικνύεται, δεν του αξίζει να κατέχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Ελλάδα σε όλο της το μεγαλείο .
    ΜΠΑΧΑΛΟ
    Ο ένας του γλυκού και ο άλλος του αλμυρού .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε σχολιαστή 9:36 άν πραγματικά θέλεις να μάθεις τα έσοδα το ΛΤΣ για τα έτη 2009 και2010 γιατί δέν ρωτάς απ'ευθείας τους δύο προέδρους , τον κ.Ηρακλή Μωραίτη και τον κ. Πάνο Μελαχροινάκη παρά ζητάς αόριστα να σε ενημερώσει κάποιος?
    Αυτοί είναι οι πλέον αρμόδιοι να σου απαντήσουν.
    Οι κάρτες για τα pilars υπήρχαν και την προηγούμενη χρονιά με πρόεδρο του ΛΤΣ τον κ. Ηρακλή Μωραίτη. Ο Πάνος Μελαχροινάκης είναι πρόεδρος από τον περασμένο Μάιο χωρίς βέβαια αυτό να τον βγάζει απ' έξω από τα τελευταία γεγονότα.
    Και κάτι ακόμα, Τα έσοδα του ΛΤΣ νομίζεις ότι προέρχονται από τις κάρτες μόνο ? άν όχι ενημέρωσέ μας από πού αλλού και το ρωτάω αυτό γιατί πρέπει να γνωρίζεις μιάς και ζητάς τα οικονομικά στοιχεία των δύο τελευταίων ετών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δέν σας κάνει εντύπωση σε όλους εσάς που κανένας εκ' των υποψηφίων Δημάρχων δέν παίρνει καμμία θέση σχετικά με όλα τα παραπάνω ?
    Κάποιοι από εσάς το έχετε ζητήσησει ήδη από τον κ. Καραγκιόζο και τον κ. Μιχελή.
    Άν νομίζετε ότι θα ζητήσουν πληροφορίες για το θέμα από τον Πρόεδρο του ΛΤΣ είστε γελασμένοι.
    Προκαλώ τους υποψηφίους να ζητήσουν πληροφορίες από τον κ. Μελαχροινάκη και όχι να γίνεται κουβέντα καφενείου.
    Εφόσον λοιπόν συμβεί αυτό τότε να ενημερώσουν και τους πολίτες ο καθένας ξεχωριστά για το τί είχε συμβεί τελικά. Όλα τ'άλλα που λέγονται μέχρι σήμερα είναι αερολογίες χωρίς πραγματική ουσία.
    Τελικά το καλύτερο θα ήταν η έδρα του ΛΤΣ να μεταφερθεί στη Σκιάθο και να μείνουμε εμείς να ασχολούμαστε με άρθρα στο blog της εφημερίδας.
    Ανέκαθεν οι Σκοπελίτες έβγαζαν τα μάτια τους και αυτό γιατί ποτέ δέν είμασταν ομάδα .
    Το τί γέλιο έχει πέσει στη Σκιάθο δέν λέγεται !!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.