Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Πρόσκρουση του flying cat 5 στη Σκόπελο

Δύο επιβατηγά πλοία συγκρούστηκαν ελαφρά στο λιμάνι της Σκοπέλου χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός. Tην ώρα που το «Εξπρές Σκιάθος» με 150 επιβάτες, απέπλεε από το λιμάνι της Σκοπέλου με προορισμό την Αλόννησο έφθανε το «Flying Cat 5» με περίπου 70 επιβάτες. Τα δύο πλοία ακούμπησαν μεταξύ τους στο πλάι με αποτέλεσμα το «Flying Cat 5» να προσκρούσει στην προβλήτα του λιμανιού και να υποστεί ένα μικρό ρήγμα (φωτό)
Το «Εξπρές Σκιάθος» συνέχισε το ταξίδι του για την Αλόννησο. Σύμφωνα με τον Λιμενικό Σταθμό Αλοννήσου, έπειτα από επιθεώρηση προέκυψε ότι δεν έχει υποστεί βλάβη, οπότε συνέχισε το δρομολόγιό του για Σκόπελο - Σκιάθο - Βόλο.
Oι 26 επιβάτες του «Flying Cat 5» που είχαν προορισμό την Αλόννησο ταξίδεψαν με το «Flying Dolphin 23». 
Το αίτιο του ατυχήματος διερευνάται από το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και αναμένεται ανακοίνωση.
Πάντως επειδή ο καπετάνιος είναι έμπειρος και η ναυτοσύνη του δεν αμφισβητείται, όλα συγκλίνουν στη μηχανική βλάβη. Θα επανέλθουμε με νέα από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠ.Ο.Α.Ν.:

Στον προβλήτα Σκοπέλου, προσέκρουσε σήμερα στις 12.40, το Ε/Γ-ΚΑΤ ΤΑΧ «ΦΛΑΙΝΓΚ ΚΑΤ 5» Ν.Π.11350, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου (Βόλος – Σκιάθος – Σκόπελος – Αλόννησος).
Οι 72 επιβάτες που μετέφερε το πλοίο αποβιβάστηκαν με ασφάλεια και  26 από αυτούς, που είχαν προορισμό την Αλόννησο, προωθήθηκαν με το «ΦΛΑΙΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ 23» της ίδιας πλοιοκτήτριας εταιρείας στις 13.10.
Από τη Λιμενική Αρχή απαγορεύθηκε ο απόπλους του  «ΦΛΑΙΝΓΚ ΚΑΤ 5» και πραγματοποιήθηκε έλεγχος, από το τοπικό κλιμάκιο επιθεώρησης, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε η ύπαρξη δύο ρηγμάτων, εκ των οποίων το πρώτο στην αριστερή πλευρά, με μήκος ενός μέτρου και σε απόσταση περίπου 1,5 μέτρων από την ίσαλο γραμμή, ενώ το δεύτερο στη δεξιά πλευρά, με μήκος περίπου τρία  μέτρα, στο ύψος του κύριου καταστρώματος. 
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ όπως προέκυψε από τη διερεύνηση και σύμφωνα με τον Πλοίαρχο του «ΦΛΑΙΝΓΚ ΚΑΤ 5», το πλοίο, εισερχόμενο στο λιμάνι της Σκοπέλου, είχε επαφή, με το Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ» Ν.Π.9937, το οποίο είχε μόλις αποπλεύσει, εκτελώντας εγκεκριμένο δρομολόγιο (Βόλος – Σκιάθος – Γλώσσα Σκοπέλου – Σκόπελος – Αλόννησος – και επιστροφή στο Βόλο με αντίστροφες προσεγγίσεις), μεταφέροντας 150 επιβάτες.
Το «ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ» συνέχισε για Αλόννησο, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια στις 13.00 και από την τοπική Λιμενική Αρχή, που είχε ενημερωθεί για το συμβάν, απαγορεύθηκε ο απόπλους.
Ακολούθησε έκτακτη επιθεώρηση, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι το πλοίο είχε υποστεί περιορισμένης έκτασης αποξέσεις χρώματος (γδαρσίματα), στη δεξιά πλευρά του και σε ύψος περίπου τριών μέτρων από την ίσαλο γραμμή και στις 15.15, κατόπιν προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοΐας,  απέπλευσε για τα επόμενα λιμάνια, με 233 επιβάτες.
Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια προανάκρισης από τη Λιμενική Αρχή Σκοπέλου και την υποβολή φακέλου δικογραφίας κατά την τακτική διαδικασία. 

3 σχόλια:

  1. ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΙΝ 4-5 ΜΕΡΕΣ ΜΠΗΚΕ...ΤΩΡΑ ΤΡΑΚΑΡΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ....ΠΟΙΟΣ ΤΗ ΧΑΡΗ ΜΑΣ...Ο ΚΑΛΟΣ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΣΗΝ ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ ΦΕΝΕΤΑΙ...ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΘΑΛΑΣΣΑ..ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΥΜΑΤΑΚΙ....!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΛΙΓΑΚΙ ΝΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ? ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ? ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΧΙΟΥΜΟΡ ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΛΕΠΤΑ ΘΕΜΑΤΑ? ΦΙΛΕ ΓΙΩΡΓΟ , ΤΕΤΟΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ , ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ. ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΟΥ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΟΙΑΡΧΟΥ. ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ , ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
    ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eυχαριστώ πολύ για την παρατήρηση - υπόδειξη. Το θέμα της απόρριψης ή μη των σχολίων είναι ένα θέμα που με απασχολεί 24 ώρες την ημέρα. Τα ημερήσια σχόλια που φθάνουν στο blog είναι εκατοντάδες. Πολλά αποτυπώνουν τη σημερινή κοινωνία που ζούμε...
    Και όταν φθάνει η ώρα της έγκρισης ή μη, το δίλημμα είναι μεγάλο. Φυσικά τα υβριστικά και κακόβουλα απορρίπτονται αμέσως. Τί γίνεται με τα υπόλοιπα; Αφήνω όσα συμφωνούν με την άποψή μου;
    Όσοι έχουν μια γνώμη διαφορετική, έστω και κακώς διατυπωμένη, να μην ακουστούν;
    Βοηθήστε να γίνει το blog καλύτερο και πληρέστερο...
    Να τα πούμε στην παραλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.