Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Διαμαρτυρία του Εμπορικού Συλλόγου Σκιάθου

Από το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Σκιάθου και με αφορμή το παραεμπόριο, όπως υποστηρίζουν, που ανθεί στη Σκιάθο, από μικροπωλητές, εκδόθηκε η παρακάτω καταγγελία - διαμαρτυρία, η οποία εστάλη στον Νομάρχη Μαγνησίας, τον Δήμαρχο Σκιάθου, το Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου και την Δημοτική Αστυνομία Σκιάθου, στον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Σκιάθου, στον Λιμενάρχη Σκιάθου και τη Διεύθυνση Εμπορίου Μαγνησίας. Το έγγραφο το οποίο κοινοποιείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας και το Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου αναφέρει:
«Εμείς το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Σκιάθου, ως εκπρόσωποι όλων των επαγγελματιών του νησιού μας, διαμαρτυρόμαστε προς όλους εσάς τους αρμόδιους φορείς που έχετε καθήκον την εφαρμογή των νόμων και την προστασία της ελευθερίας των εμπορικών συναλλαγών διότι, όπως κάθε χρόνο όλες οι επαγγελματικές τάξεις του συλλόγου μας πλήττονται, πέρα από την βαθιά οικονομική κρίση και από το παραεμπόριο, τους σαλτιμπάγκους, τους φοροδιαφεύγοντες μικροπωλητές, που αιφνίδια ξεδιπλώνουν κάθε στιγμή και κάθε λεπτό οποιαδήποτε πράγματα, από είδη ένδυσης, κοσμήματα, αξεσουάρ, είδη υπόδησης και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε, στο κέντρο της πόλης, μπροστά στο Δημαρχείο, μπροστά στο Αστυνομικό Τμήμα, μπροστά στο Λιμεναρχείο, κάτω από τα ερμητικά κλειστά μάτια των αρμόδιων αρχών οι οποίοι δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν συνάντησαν κανέναν από αυτούς, παρά το ότι και οι ίδιοι συναλλάσσονται με τους παράνομους μικροπωλητές χρόνια τώρα, τα ίδια συνεχώς προβλήματα, την ώρα που δήθεν επιδιώκουμε την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Και όλα αυτά συμβαίνουν με την ανοχή, τουλάχιστον, των αρχών του Κράτους, όταν εμείς πληρώνουμε μισθώματα, υπαλλήλους, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, πάγια, ΦΠΑ, έκτακτες εισφορές, περαίωση και χίλια δυο άλλα ενώ τα παράσιτα του εμπορίου μάς καταδικάζουν στον οικονομικό μαρασμό και κλέβουν το κράτος με την αδιαφορία των αρχών. Αυτοί πλουτίζοντας παρανόμως και εμείς τοποθετώντας λουκέτα στα μαγαζιά μας.
Αν και είμαστε σίγουροι πως και αυτή την φορά θα μιλήσουμε σε «ώτα μη ακουόντων» εντούτοις, ζητάμε έστω και την ώρα αυτής της βαθιάς οικονομικής κρίσης να ακούσετε τις καταγγελίες και τις διαμαρτυρίες του εμπορικού κόσμου, γιατί η αγελάδα προκειμένου να την αρμέξει το Υπουργείο Εθνικής  Οικονομίας  και η Εφορία  καθώς και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, θα πρέπει να μπορεί να ασκεί ελεύθερα την εμπορία και νόμιμα χωρίς το παραεμπόριο, γιατί όχι ακόμα και χωρίς το λαθρεμπόριο.
Ελπίζουμε η φωνή μας μήπως ποτέ και συγκινήσει κανέναν και δούμε να συλλαμβάνονται οι παράνομοι λαθρέμποροι και μικροπωλητές.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΚΙΑΘΟΥ»

1 σχόλιο:

  1. Το παραμυθι συνεχιζεται.Τωρα η Καμερον Ντιαζ φερεται να αγοραζει επαυλη 5 δωματιων κοντα στις Κουκουναριες της Σκιαθου.Η ιδια το γνωριζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.