Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Ο Κ. Καρτάλης για τους ψαράδες Αλοννήσου

Ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου κατέθεσε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης, προς την Υπουργό ΠΕΚΑ κ. Τίνα Μπιρμπίλη και την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κατερίνα Μπατζελή, σχετικά με τα αντισταθμιστικά μέτρα για τους επαγγελματίες αλιείς της Αλοννήσου.  Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Όπως είναι γνωστό από το 1992 λειτουργεί το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Βορείων Σποράδων. Βασικός στόχος του ΕΘΠΑΒΣ είναι η προστασία των τοπικών οικοσυστημάτων και των προστατευμένων ειδών που ζουν και αναπτύσσονται στην περιοχή που καταλαμβάνει το Πάρκο. Κεντρική θέση στα είδη που προστατεύονται κατέχει η Μεσογειακή Φώκια. Έκτοτε η ανάπτυξη της Αλοννήσου είναι στενά συνυφασμένη με τη λειτουργία του ΕΘΠΑΒΣ ενώ στόχος είναι πάντα η προστασία του ΕΘΠΑΒΣ και του πλούσιου και μοναδικού οικοσυστήματος σε συνάρτηση και με την ανάπτυξη της Αλοννήσου και την προστασία των παραγωγικών δυνάμεων του νησιού. Εν προκειμένω ένας τουλάχιστον κλάδος, αυτός των επαγγελματιών αλιέων, έχει επηρεασθεί από τη λειτουργία του ΕΘΑΠΒΣ σε ό,τι αφορά στον περιορισμό των αλιευτικών πεδίων. Τούτο σημαίνει ότι θα πρέπει να δρομολογηθούν αντισταθμιστικά μέτρα (αποζημιώσεις, επιδοτήσεις, ή άλλες κατά περίπτωση παροχές), όπως αυτά που προβλέπονται στο άρθρο 22 παρ. 3 του Νόμου 1650/1986. Στο παρελθόν, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είχε αναφερθεί θετικά στην προοπτική αποζημίωσης των αλιέων, ενώ και ο φορέας διαχείρισης του ΕΘΑΠΒΣ συμφώνησε στην ανάγκη στήριξης των επαγγελματικών αλιέων. 
Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί: 
Αν προτίθενται να εφαρμόσουν τις πρόνοιες της παρ. 3 του άρθρου 22 του Νόμου 1650/1986 σε ότι αφορά αντισταθμιστικά μέτρα για τους επαγγελματίες αλιείς Αλοννήσου;»

1 σχόλιο:

  1. Σωστή η κίνηση Καρτάλη για τους αλιείς Αλοννήσου. Κάποια στιγμή πρέπει τα συναρμόδια Υπουργεία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.