Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Πρόσκοποι από τη Θεσσαλονίκη στη Σκιάθο


Πρόσκοποι από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι είχαν δει στην εκπομπή «Γυρίσματα» του ΣΚΑΙ, τις δραστηριότητες του εθελοντή, υποστηρικτή μονοπατιών στη Σκιάθο, Όρτβιν Βίτμαν, του έστειλαν επιστολή και του ζητούσαν πληροφορίες για το ποια είναι η κατάλληλη διαδρομή για πορεία 3-4 ωρών, αν υπάρχει κάποιο μέρος (ξέφωτο με βρύση) που να μπορούν να διανυκτερεύσουν με αντίσκηνα και επίσης, ως Πρόσκοποι επειδή συνηθίζουν να προσφέρουμε βοήθεια (καλή πράξη), στα μέρη που πηγαίνουν αν υπάρχει κάτι στο οποίο θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Μετά από συνεννόηση μαζί του έφθασαν στη Σκιάθο από 5 ως 8 Αυγούστου και βοήθησαν στο καθάρισμα στην τοποθεσία Κακόρεμα, πίσω από το μοναστήρι Αγ. Χαράλαμπος. Εκεί, ασυνείδητοι είχαν ρίξει, ηλεκτρικό φούρνο, βαρέλια, πλαστικές και σιδερένιες καρέκλες και άλλα δείγματα της σημερινής μας κουλτούρας.
Η επιχείρηση δεν ήταν εύκολη. Χρειάστηκε κατάβαση με σχοινί 30 μέτρων για να φθάσουν κάτω και να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους.
Μπράβο στους νεαρούς ανιχνευτές, στους συνοδούς τους και στον Όρτβιν για τη δουλειά που εθελοντικά προσφέρει.

2 σχόλια:

  1. Δε θέλω να μειώσω καμιά καλή προσπάθεια και καμιά καλή πρόθεση. Και εννοείται ότι συμπεριλαμβάνεται σ'αυτό και ο Όρτβιν Βίτμαν που κάνει στη Σκιάθο αυτό που θα μπορούσαμε-και θα έπρεπε-να έχουμε προ πολλού κάνει εμείς. Παρόμοια δράση είχαν στο παρελθόν και οι άξιοι καθηγητές φυσικής αγωγής που πέρασαν από το νησί, Παπαρίζος και Μάγγος. Εκεί που σκαλώνω πάντα είναι σε ό,τι αφορά τον προσκοπισμό. Αυτό το "αμερικανίζον" κατάλοιπο-που θυμίζει εποχές σχεδίου Μάρσαλ, όταν η αμερικανική κυβέρνηση έστελνε μπισκότα και θρεψίνη στα Ελληνόπουλα που γλύτωσαν από την κατοχή (η μαμά μου φυσικά τα σνομπάριζε και προτιμούσε τα σύκα του κήπου...) Για να μην πάω πιο βαθιά όσον αφορά το σύνδεσμο προσκοπισμού, μασονίας και άλλων σκοταδιστικών οργανώσεων χειραγώγησης της ανθρώπινης πρωτοβουλίας-αμερικανικής πάντα προέλευσης. Και τα παιδιά που αναζητούν αφορμές για την "καλή πράξη της ημέρας", ας συνεχίσουν αυτή τη συνήθεια όχι γιατί τους το επιβάλλει κάποιος κανονισμός, αλλά μόνο και εφόσον το έχει ανάγκη η ψυχή τους.
    Συγγνώμη αν είμαι λίγο καυστική, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα. Ας με διαψεύσουν οι αρμόδιοι.
    Δεν τα'χω με την Αμερική, ούτε δηλώνω "αριστερίζουσα"-μη σπεύσουν να συστρατευθούν οι απανταχού "αριστερίζοντες" γιατί δε θέλω να μπαίνω κάτω από ομπρέλες. Απλώς λέω τα πράγματα όπως είναι.
    Παρασκευή Κουτούμπα
    Σκιάθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια και ευχαριστούμε για την σημαντική αυτή προσπάθεια!

    Τελικά, πρωτοβουλίες πολιτών, όπως η ανάδειξη των μονοπατιών από τον Όρτβιν Βίτμαν, αφενός προβάλουν το νησί μας και αφετέρου αναγνωρίζονται και ευαισθητοποιούν άλλους, στην παρούσα περίπτωση τους προσκόπους της Θεσσαλονίκης.

    Εύχομαι αυτές οι δράσεις να προτρέψουν και όλους τους Σκιαθίτες, προκειμένου να επιδείξουν οικολογική συνείδηση και να μην έχουμε παρόμοια φαινόμενα (ευρήματα στο ρέμα), που καταστρέφουν το περιβάλλον.
    Δέσποινα Συμιακάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.