Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Αφιέρωμα στην παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας από το Σύλλογο Γυναικών Σκιάθου

Ο Σύλλογος Γυναικών Σκιάθου διοργάνωσε εκδήλωση για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στις 7 Μαρτίου 2012, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου- Λυκείου Σκιάθου.
Κάθε χρόνο από την εποχή της ίδρυσής του προγραμματίζει και αφιερώνει εκδηλώσεις, με σκοπό να τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, διότι όπως είναι γνωστό, η 8 του Μάρτη είναι επέτειος-σύμβολο των αγώνων, των θυσιών, αλλά και...
των κατακτήσεων όλων των γυναικών του κόσμου.
Στις 8 του Μάρτη, γιορτάζει- τιμάται η γυναίκα του πόνου και του μόχθου, η γυναίκα της ομορφιάς και της λατρείας, η αγνοημένη και καταπιεσμένη γυναίκα, η γυναίκα της επανάστασης και του αγώνα, της αγάπης και της αγωνίας, της χαράς και της λύπης, του έρωτα και της μητρότητας, η γυναίκα της επαρχίας και των αστικών κέντρων. Είναι μια ημέρα, που δίνεται η ευκαιρία για προβληματισμό και περισυλλογή για τη θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία.
Ο Σύλλογος Γυναικών Σκιάθου έχει καθιερώσει να τιμά κάθε χρόνο την ημέρα αυτή ένα γυναικείο πρόσωπο, που έχει καταξιωθεί στο χώρο του. Έτσι και φέτος με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του τίμησε την φιλόλογο Αργυρώ Μπαξεβάνου – Ταμπάκη, για το ποιητικό και πεζογραφικό έργο της, που το μεγαλύτερο μέρος του έχει βραβευθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.
Η εκδήλωση περιελάμβανε χαιρετισμό της Προέδρου του Συλλόγου κας Παναγιώτας Διολέττα και αναφορά στο ιστορικό της Ημέρας με λόγο και εικόνα.
Στη συνέχεια η Γραμματέας του Συλλόγου κα Αθηνά Παπαγεωργίου μετά από μια σύντομη αναφορά στο θέμα «Γυναίκα και Λογοτεχνία», παρουσίασε τα βιογραφικά στοιχεία της τιμώμενης συγγραφέως.
Το μέλος του Συλλόγου κα Σταματίνα Χονδρονικολή κατέθεσε τη δική της άποψη για το συγγραφικό έργο της Αργυρώς Μπαξεβάνου από τη θέση της αναγνώστριας.
Μετέπειτα ο κ. Λεωνίδας Τζαβαλιάς, φιλόλογος - Διευθυντής Λυκείου Σκιάθου, παρουσίασε το ποιητικό και πεζογραφικό έργο της Αργυρώς Μπαξεβάνου στο σύνολό του με σχολιασμό και των 9 διηγημάτων και των 5 ποιητικών συλλογών.
Διάβασαν και απήγγειλαν επιλογές από τα έργα της Αργυρώς Μπαξεβάνου τα μέλη του Συλλόγου Τάση Καρδέλη, Ζωή Προύσαλη- η Αντιπρόεδρος, Όλγα Φωτεινού η Ταμίας, Έλσα Ζεμπέκη και δύο παλιές μαθήτριες της Αργυρώς, η Αφροδίτη Δημοράγκα και η Μαρία Βαζάκα.
Ο κ. Τζαβαλιάς κάλεσε την τιμώμενη για να απαγγείλλει η ίδια ποιήματά της, η οποία στη συνέχεια ευχαρίστησε το Σύλλογο Γυναικών Σκιάθου, όλους τους συντελεστές και τους συμμετέχοντες της εκδήλωσης που την τίμησαν.
Μετά την όλη παρουσίαση η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου πρόσφερε στην κα Αργυρώ Μπαξεβάνου ως ενθύμιο αυτής της ημέρας ένα τιμητικό δίπλωμα και την έκδοση μιας μικρής συλλογής από τα διηγήματά της με την ευχή όλα της τα έργα να εκδοθούν σε βιβλία για να μπορέσει να τα μοιραστεί με το αναγνωστικό της κοινό καθώς επίσης της ευχήθηκε διαρκείς εμπνεύσεις.
Στη συνέχεια ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση και όσους βοήθησαν στη διοργάνωσή της, όπως τον Κυριάκο Γιαγκουδάκη, τον Γιάννη Χούλη, την Σούλα Σιδέρη, τον Γιάννη Ιωάννου, την Αλεξάνδρα Ρηγανά και την γραφίστρια Αναστασία Ταχτσή.
Ακολούθησε δεξίωση με χειροποίητα κεράσματα που πρόσφεραν τα μέλη και οι φίλες του Συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.