Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Αφιέρωμα στη Μνήμη της Μικρασιάτισσας Δόμνας Σαμίου

Ένας χρόνος χωρίς τη μεγάλη κυρία του Ελληνικού παραδοσιακού τραγουδιού Δόμνα Σαμίου, της οποίας τη μνήμη θα τιμήσουμε και ως ελάχιστο αντίδωρο σεβασμού στην προσωπικότητα και το ήθος της, σε μια σεμνή τελετή που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Απριλίου, στις 20:30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Γυμνασίου-Λυκείου.
Το έργο και η προσφορά της για τη διάσωση και διάδοση της παραδοσιακής μας μουσικής παράδοσης είναι ανεκτίμητη κι όπως χαρακτηριστικά ανέφερε για εκείνη και τη συμβολή της ο Διονύσης Σαββόπουλος:
«Είναι η βαθιά Ελλάδα, η ομορφιά και η ελευθερία. Είναι η αιώνια Άνοιξη που μας βοηθά να βγούμε από τα αδιέξοδα! Τέτοιοι άνθρωποι δε ξεχνιούνται».
Η αγάπη της για την μουσική παράδοση του νησιού μας την οδήγησε- ήδη από τα τέλη του 1960 και κατόπιν- σε αυτό για καταγραφή των τοπικών παραδοσιακών τραγουδιών, φορτωμένη στον ώμο της μ΄ ένα δεκάκιλο μπομπινόφωνο, με...
πολλά προσωπικά έξοδα και ανεξάντλητο μεράκι, προσπαθώντας να αποτυπώσει σε ήχο, και αργότερα με το επιτυχημένο «ΜΟΥΣΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ» της -μέσω της ΕΡΤ- τους τελευταίους φορείς της άδολης παραδοσιακής μουσικής μας.
Στην Σκιάθο δέθηκε με τους ντόπιους και Μικρασιάτες Σκιαθίτες οι οποίοι και της τραγούδησαν πολλά από τα όμορφα τραγούδια του νησιού, ντόπια και Μικρασιάτικα, τα οποία αργότερα τα χρησιμοποίησε σε πολλές εκδόσεις δίσκων της, αλλά και σε συναυλίες της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Οργάνωση και χορηγία Σκιαθόραμα ΜΚΟ (www.skiathorama.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.