Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Η Σκιάθος ξυπνάει;

Από τη μεσημεριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Σκιάθο για τα "νέα σχέδια" του λιμανιού και την μαρίνα

19 σχόλια:

  1. Δε ξυπνάει, απλά αυτοκτονεί μιμούμενη τη Σκόπελο και το επαναστατικότης ταμπεραμέντο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΑΠΕΡΑΜΕΝΤΟ ΜΟΝΟ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΙΕΡΟ ΤΡΙΠΤΙΧΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΕΡΟΤΕΡΟ ΤΩΝ ΟΣΙΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ,ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ!!!!!!!!!!!!!!! ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΑΛΥΠΗΤΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΡΑΓΙΑΔΕΣ-ΠΡΟΣΥΝΗΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΜΕΛΗΜΑΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΙΜΟΥΝ ΕΠΑΞΙΑ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ.

      Διαγραφή
  2. Ώστε κατά την άποψή σας θα έπρεπε να σιωπήσει φρόνιμα φρόνιμα και να περιμένει σαν καλό κοριτσάκι το γαμπρό που της ετοιμάζουν οι προξενήτρες του ΤΑΙΠΕΔ... Μάλιστα, μας δώσατε και καταλάβαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, γιατί δηλαδή το λιμάνι πρέπει να είναι δημόσιο? Τι κερδίζει το κράτος ή ο επιβάτης από ένα δημόσιο λιμάνι? Μήπως μου κόπτεστε όλοι μη πληρώσει υψηλότερα τέλη ο ιδιοκτήτης θαλαμηγού? Αυτός προτιμά σιγουρα ιδιωτικό λιμάνι με καλυτερες υπηρεσίες και ευγενικό προσωπικό 24ώρες το 24ωρο. Ναι ιδιωτικό λιμάνι τώρα σε όλα τα νησιά.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ με τον 5:43 φτάνει πια η αριστερή ιδεολογία. Απολύσεις στο δημόσιο άμεσα (βαρεθήκαμε να πληρώνουμε φόρους για να κάθονται υπεράριθμοι ΔΥ) και ΟΛΑ ιδιωτικά.

      Διαγραφή
    3. Επειδή τόσα χρόνια δεν πληρώνατε φόρους και κλέβατε το κράτος φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, εσείς οι φοροφυγάδες και οι υπεράριθμοι ΔΥ μας φέρατε στην εξαθλίωση και τώρα ζητάτε και τα ρέστα.Εμείς οι υπόλοιποι ευσυνείδητοι πολίτες τι φταίξαμε και πρέπει να πληρώσουμε τι νύφη εξαιτίας σας?

      Διαγραφή
    4. Οι υπεράριθμοι δημόσιοι υπάλληλοι είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και όχι της αριστεράς,το δικοματισμό στηρίζεται τόσα χρόνια για να γίνονται και τα δικά σας ρουσφέτια μην τα ρίχνετε λοιπόν όλα στην αριστερά.

      Διαγραφή
    5. Αγαπητέ Ανωνυμε 4 Απριλίου2013 – 5:43 μ.μ. , σε βάρεσε ο Άδωνις κατακέφαλα?

      Διαγραφή
  3. Μπράβο στους Σκιαθιτες, και στον τσαμπουκά τους, άξιοι απόγονοι των αγωνιστών προγόνων & της κληρονομιάς της!!! Και για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους...
    Ένας γείτονας Σκοπελίτης που τους υποστηρίζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μην κοιτάτε ρε τις ωραίες μακέτες και τα αρχιτεκτονικά σχεδία στο χαρτί. Απ όλα αυτά μόνο το 1/3 θα πραγματοποιηθεί. Στην πραγματικότητα, στο λιμανι θα γίνει ένα ΄΄λιφτινκ από ανειδίκευτο γιατρό ΄΄. Με σενάρια λίγου τρόμου, θα μπορούσε το λιμάνι να εξυπηρετεί τους τουρίστες (για τα μάτια του κόσμου) για ένα χρονικό διάστημα και μόλις αρχίσουν να βγάζουν τα πετρέλαια από το αιγαίο να σας το μετατρέψουν για ανεφοδιασμό τάνκερ. Ιδιώτες και πολυεθνικές θα είναι από πίσω ποιος θα τους σταματήσει ?
    Καλύτερα να αναρωτηθείτε :
    1) Ποια λιμάνια είναι ιδιωτικά;
    Μοναδική περίπτωση ιδιωτικών λιμένων αποτελούν οι βρετανικοί λιμένες. Εκτός Ευρώπης τα παραδείγματα ιδιωτικών λιμένων είναι ιδιαίτερα περιορισμένα: πρέπει να ταξιδέψουμε στη Ν. Ζηλανδία ή σε χώρες της Αφρικής».
    2) Γιατί δεν υπάρχουν ιδιωτικοί λιμένες;
    Το βρετανικό μοντέλο θεωρείται προβληματικό και ξεπερασμένο. Η ιδιωτικοποίηση θέτει σε κίνδυνο τη δυνατότητα μιας χώρας να διατηρεί τον κυρίαρχο ρόλο σε ένα λιμενικό σύστημα το οποίο δεν αναπτύσσεται μόνο για την δημιουργία κέρδους.
    3) Γιατί συμβαίνει αυτό;
    Αιτία αποτελεί η συνύπαρξη υπηρεσιών δημόσιου συμφέροντος και υπηρεσιών που έχουν χαρακτηριστικά απλού εμπορικού αγαθού. Η ιδιωτικοποίηση -σε αντίθεση με τις παραχωρήσεις- δεν επιτρέπει διατύπωση όρων που διαφυλάττουν μακροπρόθεσμα το δημόσιο συμφέρον.
    4) Ποια είναι τα μειονεκτήματα των ιδιωτικών λιμένων σύμφωνα με τα παραδείγματα που έχουμε;
    Η ομόφωνη έκθεση του βρετανικού Κοινοβουλίου του 2007 διαπίστωσε ότι η πλήρης ιδιωτικοποίηση και μια σειρά επιθετικών εξαγορών οδήγησαν μέσω εξαγορών στον έλεγχο των λιμένων από κεφάλαια αγνώστου ταυτότητας που δρουν ανεξέλεγκτα. Η μεγάλη επενδυτική επίθεση ιδιωτικών κεφαλαίων που επιθυμούν να επενδύσουν σε εγκαταστάσεις που εξυπηρετούν συγκεκριμένες μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες (είτε παρόχους θαλασσίων μεταφορών και παρόχους λιμενικών υπηρεσιών) και όχι την ευρύτερη οικονομική δραστηριότητα. Ορισμένες φορές φτάνουμε ακόμα και σε αλλαγές χρήσης από τους ιδιοκτήτες λιμένων.
    Εξίσου σημαντικά είναι, αφενός η αδυναμία ρύθμισης όταν τα λιμάνια επιβαρύνουν καταλυτικά το περιβάλλον και την ανάπτυξη των συνδεδεμένων πόλεων και, αφετέρου ότι σε αντίθεση με τις πρακτικές που εμφανίζονται στις παραχωρήσεις οι σχέσεις εργασίας είναι ιδιαίτερα προβληματικές».
    5) Δεν θα είναι σημαντικά τα έσοδα από μια άμεση ιδιωτικοποίηση;
    Οχι, ακόμα και εισπρακτικά, σε μεσομακροπρόθεσμα επίπεδα, τα έσοδα είναι μεγαλύτερα από την πώληση ενός λιμένα. Στη χώρα μας, με σημερινές χρηματιστηριακές τιμές, η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ θα απέφερε οριακά περισσότερα ή λιγότερα έσοδα στο δημόσιο προϋπολογισμό απ' όσα έσοδα θα φέρει η υλοποίηση της σύμβασης με την Cosco Ltd.
    ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική
    Δημοσιεύθηκε στις 31/5/2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βγείτε επιτέλους απο το καβούκι σας. Ρίξτε μια ματιά στον κόσμο, διαβάζοντας κάποιους εδώ μέσα νομίζεις ότι βρισκόμαστε στη δεκαετία του 60
    Ναι ο δικομματισμός μάς έφερε ως εδώ αλλά και η Αριστερά τι επαγγέλεται; Περισσότερο κράτος και άλλους δημοσίους υπαλλήλους, σαν να λέμε απολύσεις μόνο στον ιδιωτικό τομέα, αλοίμονο σε όποιον τολμήσει να ακουμπήσει τις ιερές αγελάδες
    Για ρωτήστε όσους ταξιδεύουν σε τι κατάσταση είναι τα λιμάνια της Τουρκίας που έχουν νοικιαστεί με μακροχρόνιες συμβάσεις σε ιδιωτικές εταιρείες και ελάτε μετά να συζητήσουμε αν θα είναι καλό και για ποιούς το να μένουν τα λιμάνια μας αιχμαλωτισμένα απο τους συνδικαλησταράδες. Μήπως κατα λάθος έχετε κάποια στοιχεία για το σταθμό μεταφόρτωσης εμπορευματοκιβωτίων στον Πειραιά απο τότε που πέρασε στους Κινέζους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πήγαινε να δουλέψεις εσύ για τους Κινέζους και για την κάθε πολυεθνική και να παίρνεις ένα μισθό πείνας και μετά μίλα.

      Διαγραφή
  6. Μόνο στη Σκόπελο νόμιζα ότι ευδοκιμεί αυτό το είδος, αλλά τελικά είναι σαν το ζιζάνιο, φυτρώνει παντού και πάντα εκεί που δεν το σπέρνουν, καταστρέφοντας τον κόπο των άλλων. Γιατί να χαρίσετε τις εγκαταστάσεις, που τις έχετε πληρώσει με αίμα, σε άλλους? Δεν έχετε ταμεία εκεί στην Σκιάθο να βάλετε τα λεφτά σας και θέλετε να τα πάρουν άλλοι? Γιατί να αποδυναμώσετε οικονομικά το δήμο και το λιμενικό ταμείο του νησιού από τα έσοδα που έχει το καλοκαίρι από το λιμάνι? Αν θέλετε να αναβαθμίσετε τις υπηρεσίες του λιμανιού , 5.000 κάτοικοι που είστε αν βάλει ο καθένας από 200 ευρώ θα μαζέψετε 1.000.000 και θα είστε εσείς οι επενδυτές και οι μέτοχοι . Μην μπερδεύετε τους ευεργέτες με τους επενδυτές . Οι πρώτοι το κάνουν για το καλό του τόπου τους και οι δεύτεροι για το καλό τις τσέπης τους. Στις μέρες μας που τα πάντα εκφυλίζονται οι ευεργέτες μεταλλαχτήκαν σε φιλάνθρωποι για να γλιτώνουν από την ‘’βαριά’’ φορολογία , δηλαδή να χαρίζουν το 1 για να σώσουν τα 20 μπορεί και 30… , όμως οι μεγάλο επενδυτές μεταλλαχτήκαν σε καιροσκόποι και αυτοί χρίζουν μεγαλύτερης προσοχής.
    Π.χ. Πειραιάς με COSCO. Μέχρι το 2009 που ξεκίνησε η δραστηριοποίηση της COSCO, ανέφερε ο Γιώργος Γεωργακόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), στην προβλήτα 2, που παραχωρήθηκε στην COSCO, απασχολούνταν γύρω στα 700 άτομα με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, τη συλλογική σύμβαση εργασίας, κανονισμό εργασίας, γενικό κανονισμό προσωπικού, 7,5 ώρες εργασίας και την προβλεπόμενη από τον νόμο αμοιβή για τις υπερωρίες.

    Σήμερα στην προβλήτα 2 απασχολούνται 350 εργαζόμενοι ως «ενοικιαζόμενοι» από άλλες εταιρείες, με μισθούς πείνας, ατομικές συμβάσεις, κανέναν κανονισμό εργασίας και ρητή απαγόρευση κάθε συνδικαλιστικής δράσης. Γεγονός που αποδεικνύει από τη μια την απώλεια θέσεων εργασίας και από την άλλη την υπερεντατικοποίηση της εργασίας, ενώ δεν τηρούνται τα στάνταρ ασφαλείας που προβλέπονται διεθνώς για τους χειριστές.
    Αυτό θα συμβεί και στις Σκουριές στη Χαλκιδική όταν θα αρχίσει η εξόρυξη χαλκού και χρυσού. 2500 προσλήψεις για αρχή. Μόλις αυτοματοποιηθεί η διαδικασία παραγωγής μετά από 3 χρόνια θα μείνουν οι 300. Ένα βουνό θα έχει καταστραφεί , τα νερά θα έχουν μολυνθεί από το κυάνιο, η γεωργία, η κτηνοτροφία, η μελισσοκομία, ο τουρισμός, κάπου στις 120.000 θέσεις εργασίας συν τις ζωές των κατοίκων θα καταστραφούν. Η εταιρία θα εξορύξει τα μεταλλεύματα αφορολόγητα από το κράτος, ήταν μέρος τις συμφωνίας καθώς και τα 317.000 στρέμματα αγοράστηκαν στην συμβολική τιμή του 1 ευρώ, διότι τα δασοί δεν πωλούνται.
    Τέτοιες επενδύσεις θέλουμε για την χώρα μας ? Να μετατρέψουμε δηλαδή τους μίσους έλληνες σε άστεγους και ζητιάνους για να τους βλέπουν οι άλλοι μισοί και να δουλεύουν τσάμπα? για να τα τσεπώνει χοντρά ο μάγκας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Αν θέλετε να αναβαθμίσετε τις υπηρεσίες του λιμανιού , 5.000 κάτοικοι που είστε αν βάλει ο καθένας από 200 ευρώ θα μαζέψετε 1.000.000"
    Σαν να λέμε κάθε οικογενειάρχης με 3 παιδιά να δώσει 1.000 ευρώ που ...τού περισσεύουν, για ποιό λόγο ακριβώς? και σε ποιόν απο τους έντιμους διαχειριστές του δημοσίου χρήματος? για να μαζέψουμε ένα εκατομμύριο και στο τέλος να κάνουμε ένα καλό ασβέστωμα (όπως γίνεται με όλα τα κρατικά-δημόσια έργα αυτής της κακόμοιρης χώρας)

    Αυτό εννοώ μυαλά του 60 που ακόμη επικρατούν στην τελευταία Σοβιετία του πλανήτη που τρέμει ακόμη τις ιδιωτικές επενδύσεις αλλά προσεύχεται να βρεί...επενδυτές. Που ξαφνικά ανακάλυψαν 120.000 θέσεις εργασίας που θα χαθούν και τους έπιασε ο πόνος για τις Σκουριές όταν επι 30 χρόνια η Χαλκιδική τσιμεντώνεται, μπαζώνεται, καταπατείται, καίγεται, βρωμίζεται με βιολογικούς ξενοδοχείων που ρίχνονται στις ακτές και κανενός ευαίσθητου δεν ίδρωσε το αυτάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος σου μίλησε για κόμματα και σοβιέτ ? Χωρίς αυτά δεν μπορείς να ζήσεις? Θες πάντα να σου λένε τη να κάνεις? Μόνος σου δηλαδή δεν ξέρεις τι πρέπει να κάνεις? Για αλληλεγγύη και αυτονομία μιλάμε , για ζωή χωρίς το ξεπερασμένο και παρλιακό χρηματοπιστωτικό σύστημα που δεν εξυπηρετεί και δεν ανταποκρίνεται στην πλειοψηφία και στην καθημερινότητα του κόσμου . Στεκόμαστε μπροστά στην κατεδάφιση του καπιταλισμού και κλαίμε αντί να χαιρόμαστε .Κλαίμε γιατί αυτό το σύστημα δεν μας έμαθα να δημιουργούμε αλλά μόνο να δανειζόμαστε με τόκο τη ζωή μας .Αυτή η ζωή είναι μια ατελείωτη προπαγάνδα από την μέρα που γεννιέσαι, από το σχολειό, το πανεπιστήμιο (κύριος το οικονομικό), την εκκλησία , τα ρούχα που θα φορέσεις , τον τρόπο που θα διασκεδάσεις, την δουλεία που θα βρεις να κάνεις χωρίς να ξέρεις τι και πόσο παράγεις , το αμάξι που θα αγοράσεις, την γκόμενα που θα ζήσεις μαζί της, μέχρι και τα όνειρα για την ζωή σου, τίποτα απ όσα διαλέξαμε στην ζωή μας δεν ήταν επιλογή μας. Γαλουχηθήκαμε να επιλεγούμε με αυτόν το τρόπο .
      Μήπως τέτοια μυαλά προοδευτικά σαν και το δικό σου μας έχουν οδηγήσει εδώ που μας έχουν οδηγήσει? Στην Ευρώπη τις κρίσης που κάθε εξάμηνο σκάει και μια χώρα στον αέρα .
      Π.χ. για να καταλάβεις πόσο εικονικός και ψεύτικος είναι ο κόσμος που ζούμε , αν υποθέσουμε ότι ο πλανήτης γη κατοικείτε από 2 άτομα ο ένας έχει νόμο λεφτά και ο άλλος έχει μόνο τροφή . Δεδομένο ότι :
      α) τα λεφτά δεν τρώγοντα, δεν μπορείς να φας 1.000 ευρώ ,το χαρτί δεν τρώγετε, πρέπει πρώτα να τα ανταλλάξεις.
      β)αυτός που έχει την τροφή θεώρει ότι τα λεφτά είναι απλά ένα κομμάτι χαρτί , χωρίς καμία ανταλλακτική αξία και δεν δέχεται να ανταλλάξει την τροφή του με κάτι που δεν υπάρχει .
      Ποιος θα επιβίωση ?
      Στην πραγματικότητα έχουμε έναν που δουλεύει για να ζει και έναν που σκέφτεται πως θα φάει το φαί του άλλου χωρίς να δουλέψει, για να ζήσει .

      Διαγραφή
    2. επι 30 χρόνια η Χαλκιδική τσιμεντώνεται, μπαζώνεται, καταπατείται, καίγεται, βρωμίζεται με βιολογικούς ξενοδοχείων που ρίχνονται στις ακτές και κανενός ευαίσθητου δεν ίδρωσε το αυτάκι. Αυτά που λες παραπάνω είναι σωστά οι ιδιωτικές επενδύσεις έχουν ένα και μοναδικό σκοπό ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΥΠΟΨΗ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ.

      Διαγραφή
  8. Συμφωνώ με όλα όσα γράφεις απλά δεν πιστεύω ότι μπορούν να έχουν τύχη σήμερα οι επαναστάσεις και η αυτοδιαχείριση των λαών, όπου το είδαμε, τα αποτελέσματα ήταν τραγικά. Πιστεύω ότι αυτός ο άκρατος καπιταλισμός μπορεί να καταπολεμηθεί απο τον καθένα μας ατομικά και απο όλους συλλογικά μόνο αν αλλάξουμε ριζικά τρόπο συμπεριφοράς, μόνο αν γίνουμε λιτοί, αυτάρκεις και φιλοσοφημένοι όπως οι παππούδες μας. Συγγνώμη αλλά στην Ελλάδα του σήμερα βλέπω ακριβώς το αντίθετο, εγώ εναντίον όλων, η πάρτη μου, η φάρα μου και όλοι να πάτε να αγαπηθείτε. Είμαστε ανώριμοι, κοντόφθαλμοι και φιλοτομαριστές, τελικά επιεικώς αφελείς. Δεν εξηγείται αλλιώς ότι κατορθώσαμε τελικά ο σοφός λαός καθοδηγούμενος απο τους δημοκρατικά εκλεγμένους ηγέτες του να χρεωκοπήσει ζώντας στην πλουσιώτερη απο κάθε άποψη χώρα της υδρογείου. Και μη μού πείτε ότι για την κατάντια μας φταίει η Μέρκελ, ο Μέτερνιχ ή οι εξωγήινοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος μίλησε πάλι για επανάσταση, για πολέμους και σκοτωμούς? Εμείς μιλάμε για πνευματική επανάσταση, να μην έχεις τίποτα και στην ουσία να τα έχεις όλα. Αρχίζοντας από τα απλά πραγματάκια, αν δεν πας να δουλέψεις για πολυεθνικές, αν δεν αγοράζεις από πολυεθνικές, αν δεν αγοράζεις από αλυσίδες καταστημάτων , αν δεν χρησιμοποιείς καθόλου την τράπεζα για συναλλαγές ή αποταμιεύσεις , αν σαμποτάρεις τα προϊόντα που παράχθηκαν από απάνθρωπες συνθήκες εργασίας, αν σαμποτάρεις τα προϊόντα που δεν παράγονται στον τόπο σου, αν αντιμετωπίζεις αυτόν που επιζητεί λεφτά και εξουσία σαν ψυχικά διαταραγμένο ή ακόμη καλυτέρα να τον αγνοείς, να μην του δίνεις σημασία, σαν να μην υπάρχει στη ζωή σου. Τότε θα έχουμε κάνει το πρώτο βήμα , το καπιταλιστικό σύστημα θα έχει καταρρεύσει αναίμακτα. Γι αυτό χρειάζεται η αλληλεγγύη, μην παραιτηθώ εγώ από την εργασία μου και πας εσύ απ το πρωί να δώσεις βιογραφικό , δεν αρκεί μόνο εγώ να σαμποτάρω τα προϊόντα τους αλλά ούτε εσύ να τα σαμποτάρεις για 2 μέρες. Σαμποτάζ καθημερινό και διαρκείας μέχρι να καταρρεύσουν ,μέχρι να φύγει και η τελευταία πρόκα που στερεώνει την ταμπέλα τους στο τοίχο . (Τα επόμενα βήματα ας τα συζητήσουμε αφού πραγματοποιηθεί το πρώτο )
      Αυτοδιαχείριση των λαών υπαρχή μόνο σε κάτι ιθαγενής κοινότητες κυρίως στον Αμαζόνιο αλλά πάνε οι αμερικανοί ντοκιμαντεράδες και τους διαφθείρουν με τα χάμπουργκερ και τις κόκα κόλες για να πάρουν τη γη τους . Τα αϊ φον και τα λαπ τοπ δεν τους τα δείχνουν γιατί δεν τα ξέρουν ακόμα, πρέπει να τους βάλουν πρώτα τηλεόραση για να τα καταλάβουν. Στην Αφρική τα καημένα τα αραπάκια τα έχουν μετατρέψει σε ζητιάνους του κόσμου για να μειώσουν την αμερικανική και ευρωπαϊκή ανεργία. Στην Ασία τους καίνε ακόμη στην πυρά. Στην Ευρώπη , μόνο στην Ισπανία το χωριό Μαριναλέντα λειτούργει σε καθεστώς αλληλεγγύης και όλα είναι τέλεια. Αλλά με κάνει δύσπιστο το γεγονός ότι έχουν εκλογές , δήμαρχο και κρατική επιχορήγηση. Θα δούμε στο μέλλον τη ρόλο βαράει και αυτό ή εκτός στην Ισπανία είναι τόσο δημοκρατικοί που αποδέχονται και επιχορηγούν την διαφορετική πολιτική άποψη. Φυσικά μη ξεχνάμε τις καταλήψεις από αλληλέγγυους που μόλις οργανωθούν και γίνουν χώροι ανταλλαγής ιδεών και διαφορετικής κουλτούρας πάνε τα ΜΑΤ και τους πετούν έξω λέγοντας πως είναι τρομοκράτες, έμποροι ναρκωτικών κ.α. Συμπερασματικά είναι καθαρά μετωπική σύγκρουση του συστήματος με ότι είναι διαφορετικό από αυτό, δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα σου να ζεις με διαφορετικό τρόπο ζωής . Το σύστημα φοβάται το μοντέλο τις αυτοδιαχειρίσεις και αυτόργάνωσης μην ξεπηδήσει από μια κατάληψη σε μεγαλύτερη κλίμακα. Αν δεν μπορεί να τα ελέγξει, δεν θέλει ανοιχτά, ελεύθερα στέκια με κοινωνικές εκδηλώσεις κοινωνικές δράσεις και δραστηριότητες.

      Διαγραφή
    2. Τώρα για το θέμα ότι οι έλληνες έγιναν παρτάκιδες και ατομιστές αυτό σίγουρα δεν το διάλεξαν, τους μετέτρεψαν έτσι, διότι ο λύκος όταν πεινάει δεν ορμάει στο κοπάδι , το φοβάται . Πρώτα ‘’ταράσσει τα νερά να θολώσουν’’ να επικρατήσει ένας πανικός μετά περιμένει μην χαθεί από το κοπάδι κανένα μικρό αρνάκι για να ορμίσουν δέκα λύκοι να το κατασπαράξουν .
      Ο λαός πιστεύω γίνετε σοφός όχι γιατί ξύπνησε μια μέρα σοφός, αλλά γιατί χρησιμοποίει με αρετή την σκέψη του για να επιλύσει τα διάφορα προβλήματα που του παρουσιάζονται, από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα. Στις μέρες μας δεν σκεπτόμαστε με αρετή, όχι μόνο δεν γνωρίζουμε τη σημαίνει αρετή, αλλά δεν ξέρουμε να σκεφτούμε, δεν μας το έμαθε πότε κάνεις. Έχουμε μόνο προκάτ λύσεις για τα απλά προβλήματα τις καθημερινότητας μας . Στα πιο σύνθετα προβλήματα θα αγοράσουμε τις υπηρεσίες από κάποιον ειδικό. Εμείς πάντως δεν θα προβληματιστούμε δεν θα σκεφτούμε ,αφού δεν αφορά εμάς, αφού δεν είναι το αντικείμενο σπουδών μας (π.χ. αν κάποιος έμαθε να βάζει καπάκια σε μπουκάλια μπύρας αυτό θα κάνει σε όλη του τη ζωή, δεν θα τον αφορούν τα υπόλοιπα, τι είναι η μπύρα , τι κάνει η μπύρα, πως γίνετε η μπύρα κ.α.) , αυτό μελλοντικά με μαθηματική ακρίβεια θα αδρανοποιήσει τον εγκέφαλο μας και η κάθε γενιά θα γίνετε πιο αργόστροφη. Μοιάζει σαν να θες να γίνεις εξυπνότερος λύνοντας SUDOKU . Ίσως τα πρώτα 10 τα λύσεις με πολύ σκέψη αλλά μόλις καταλάβεις την μεθοδολογία του παιχνιδιού θα τα λύνεις μηχανικά χωρίς σκέψη σε λιγότερο από 5 λεπτά και θα απορείς για το πόσο έξυπνος είσαι .

      Διαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.