Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Η HELMEPA στη Σκιάθο

Το όμορφο νησί της Σκιάθου επισκέφτηκε στέλεχος της HELMEPA την Παρασκευή 5 Απριλίου, ύστερα από πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος», στο πλαίσιο της διεύρυνσης συνεργασίας σε θέματα περιβάλλοντος, μετά και την περσινή συμμετοχή του Συλλόγου στην Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών.
Τα τελευταία 7 χρόνια ο Σύλλογος διοργανώνει την εβδομάδα εθελοντισμού για το περιβάλλον «Όλοι μαζί Σκιάθος καθαρή» με τη συμμετοχή συλλόγων, σχολείων και την...
υποστήριξη του Δήμου. Κεντρική δράση αυτής της πρωτοβουλίας είναι ο καθαρισμός ακτών, ενώ παράλληλα υλοποιούνται και περιβαλλοντικά προγράμματα για παιδιά.
Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συλλόγου, κ. Θ. Τζούμα, το στέλεχος της HELMEPA τον ενημέρωσε για την αξία καταγραφής των απορριμμάτων στη διάρκεια των καθαρισμών καθώς προκύπτουν πολύτιμα συμπεράσματα για τις ποσότητες, το είδος και την προέλευση τους και συζητήθηκαν τρόποι στενότερης συνεργασίας για αποτελεσματικότερες εθελοντικές δράσεις.
Με την ευκαιρία της επίσκεψης της HELMEPA στη Σκιάθο, έγιναν παρουσιάσεις στα 2 Δημοτικά Σχολεία του νησιού, όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του Προγράμματος «Παιδική HELMEPA», για τη σημασία των ωκεανών, την προσφορά της ναυτιλίας, την αξία των υγροτόπων και την ανάγκη δραστηριοποίησης όλων για την προστασία θαλασσών και ακτών.
Κρίνοντας από το ενδιαφέρον των παιδιών, πιστεύουμε πως την επόμενη σχολική χρονιά θα καλωσορίσουμε πολλά νέα μέλη στην «Παιδική HELMEPA» από τη Σκιάθο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.