Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Σήμερα, 2 Δεκεμβρίου, η παρουσίαση των προτάσεων για το Master Plan Λιμένα Σκοπέλου

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου καλεί όλους τους φορείς, κατοίκους και λοιπούς χρήστες, που είναι άμεσα εμπλεκόμενοι με τον λιμένα της Σκοπέλου, σε δημόσια διαβούλευση για την ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ της Μελέτης Προγραμματικού Σχεδίου (Master Plan) Λιμένα Σκοπέλου, τη Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 19:00’’, στην αίθουσα ΞΕΝΙΑ του Δήμου Σκοπέλου.
  • 19:00’’ – 20:00’’ Παρουσίαση προτάσεων
  • 20:00’’ – 21:00’’ Συζήτηση

1 σχόλιο:

  1. Με νέες προδιαγραφές το Master Plan των ελληνικών λιμένων
    Date: 20:30 - 11 Απρ 2013
    Published in: ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ


    Social sharing
    Tagged under:
    στρατηγική ανάπτυξη - Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης - Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου



    Παρουσιάστηκαν οι προδιαγραφές για την εκπόνηση Προγραμματικών Σχεδίων Λιμένων από το υπουργείο Ναυτιλίας.

    Τις τεχνικές προδιαγραφές που απαιτούνται για την εκπόνηση Γενικών Προγραμματικών Σχεδίων (MasterPlan) των 32 λιμένων διεθνούς και εθνικού ενδιαφέροντος στη χώρα μας, παρουσίασε σήμερα το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.



    Πριν από οποιαδήποτε υποβολή σχεδίου για κάθε λιμάνι, στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης του υπουργείο Ναυτιλίας, θα πρέπει να λαμβάνεται η γνώμη του Δήμου στον οποίο υπάγεται, μέσω σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Τα λιμάνια της Ελλάδας κατατάσσονται σε τέσσερις κατηγορίες:

    Σε διεθνούς ενδιαφέροντος
    Σε εθνικής σημασίας
    Σε μείζονος ενδιαφέροντος
    Σε τοπικής σημασίας
    Πρόθεση του υπουργείου είναι να εκπονηθούν ή επικαιροποιηθούν όπου ήδη είχαν εκπονηθεί από τα 32 λιμάνια σε πρώτη φάση προγραμματικά σχέδια, τα οποία θα προσδιορίζουν τα μέγιστα επιτρεπόμενα όρια της ζώνης λιμένα, οι επιτρεπόμενες προσχώσεις, οι χρήσεις γης, οι όροι και οι περιορισμοί δόμησης, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και κάθε αναγκαίο στοιχείο για την λειτουργικότητα και ασφάλεια του λιμένα.



    Στρατηγική ανάπτυξης των λιμανιών σε βάθος 5ετίας


    Η στρατηγική ανάπτυξης των λιμανιών που είναι πενταετούς ορίζοντα, έχει ως στόχο την ολοκλήρωση και ανάπτυξη ενός σύγχρονου λιμενικού συστήματος ενταγμένου σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα μεταφορών, για την αειφόρο ανάπτυξη, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και την εδαφική συνοχή της χώρας.



    «Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους του υπουργείου είναι η χώρα να διαθέτει σύγχρονες λιμενικές εγκαταστάσεις, που θα μπορούν να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες και θα είναι σε θέση να σταθούν με αξιώσεις στο διεθνή ανταγωνισμό» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης.



    Πηγή:www.reporter.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.