Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Ο Δήμαρχος Σκιάθου για τη δρομολόγηση κατάργησης του παραρτήματος του Ι.Κ.Α. στο νησί

Επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η οποία κοινοποιείται στο Γραφείο Πρωθυπουργού, στους Βουλευτές Μαγνησίας και στο Διοικητή ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και στην οποία εκφράζεται η έντονη δυσαρέσκειά του με τη δρομολογούμενη κατάργηση του φορέα, έστειλε ο Δήμαρχος Σκιάθου Νίκος Πλωμαρίτης με θέμα την κατάργηση του Παραρτήματος του ΙΚΑ Σκιάθου. Η επιστολή έχει ως εξής:
«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ
Με αισθήματα απορίας και αγανάκτησης πληροφορηθήκαμε τη δρομολόγηση κατάργησης του παραρτήματος του Ι.Κ.Α. Σκιάθου. Ενός παραρτήματος που με παλαιότερη σχετική μου επιστολή προς τη Διοίκηση του, έχει αποδείξει τόσο τον αναγκαίο του ρόλο ύπαρξης στο νησί μας, όσο και την αυξητική τάση των εσόδων του, ως αποτέλεσμα
1) της βεβαίωσης του μεγαλύτερου μέρους των χρεωστικών υπολοίπων,
2) των ουσιαστικών ελέγχων που προωθούνται- μετά από προσκλήσεις και επιτόπιους-σε κοινές επιχειρήσεις και οικοδομές για τον καταλογισμό τυχόν νέων εισφορών όπου πρέπει και
3) της κινητοποίησης και προτροπής των οφειλετών του παρ/τος να ρυθμίσουν τις οφειλόμενες εισφορές τους είτε εφάπαξ, είτε με δόσεις διευκολύνοντάς τους στην...
επιλογή της κατάλληλης για αυτούς ρύθμισης ώστε να μπορούν να είναι συνεπείς στις καταβολές των δόσεων τους.
Με πάνω από 3.000 κοινές επιχειρήσεις και οικοδομικά έργα ενεργά στο νησί αντιλαμβάνεσθε το μέγεθος της οικονομικής αρρυθμίας που θα προκαλούσε στην τοπική κοινωνία μια τέτοια απόφαση, αλλά και το ύψος της εισφοροδιαφυγής που θα δημιουργηθεί, αφού ο έλεγχος θα είναι πια ανύπαρκτος με παράλληλη αύξησης της ανασφάλιστης εργασίας.
Μετά την κατάργηση εξίσου σημαντικών υπηρεσιών στον τόπο μας (Ειρηνοδικείο, ΔΟΥ κ.α.) η κατάργηση του συγκεκριμένου παραρτήματος θα είναι το τελειωτικό πλήγμα στις υπηρεσιακές υποδομές της Σκιάθου.
Παρακαλούμε θερμά όπως εξετάσετε με την πρέπουσα βαρύτητα μια τέτοιου είδους εξέλιξη και αποτρέψετε τη λήψη μιας τόσο άδικης και συνάμα αναποτελεσματικής προς την οικονομία του τόπου μας απόφασης.
Με τιμή
Ο Δήμαρχος Σκιάθου
Νικόλαος Κυρ. Πλωμαρίτης»

4 σχόλια:

  1. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ Η ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΙΚΑ ΕΚΕΙ. ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΙΩΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ11 Δεκεμβρίου 2013 στις 7:47 μ.μ.

    Πολύ εύστοχη η παρατήρηση του φίλου που έκανε το παραπάνω σχόλιο. Θα περίμενε κανείς, οτι αυτή η δήλωση-διαμαρτυρία του Κου Πλωμαρίτη θα συνοδευόταν και από τις υπογραφές των δύο άλλων δημάρχων. Το πράγμα μοιάζει σαν να μην μας ενδιαφέρει. Κρίμα και πάλι κρίμα. Και για να μην προκαταλαμβάνω κανέναν, αφήνω και ένα περιθώριο μήπως και την ύστατη στιγμή αφυπνηστούν οι αρμόδιοι. Εμένα τουλάχιστον επαγγελματικά με ενδιαφέρει και με απασχολεί η παραμονή του ΙΚΑ στη Σκόπελο, διότι έχουμε πάρει μία γεύση απ' την εφορεία και σήμερα τρώμε το πακέτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλώς τον κι ας άργησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εσύ κιυφιοκεφαλάκη, αν έχεις σθένος ή μούτρα βγές με την υπογραφή σου και πες την άποψή σου, απο το να ειρωνεύεσαι. Μάλλον σου αξίζουν όσα συμβαίνουν σ' αυτόν τον τόπο και μάλλον δεν σε ενδιαφέρει κατα που πάει αυτό το έρμο το νησί.
    Ο αποπάνω.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.