Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Επιστολές Καθηγητών και μαθητών ΕΠΑΛ Σκοπέλου

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 
Ανοιχτές επιστολές προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο έστειλαν ο Σύλλογος Καθηγητών ΕΠΑΛ Σκοπέλου και οι μαθητές του ΕΠΑΛ Σκοπέλου διαμαρτυρόμενοι για την αβασάνιστη, όπως την χαρακτηρίζουν, απόφαση (κλικ) του Δημοτικού Συμβουλίου να μην μεταφερθεί το σχολείο από το Έλιος στη Σκόπελο.
Για την ιστορική ευθύνη που έχει το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου για το κλείσιμο του σχολείου, χωρίς να κάνει την ελάχιστη προσπάθεια να βρει μια εναλλακτική λύση, να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα, κάνει λόγο η επιστολή των καθηγητών, ενώ οι μαθητές (Σκοπέλου, Γλώσσας και Έλιους) διαφωνούν με την απόφαση να μη μεταφερθεί το σχολείο στη Σκόπελο, τονίζοντας ότι πολλοί συμμαθητές τους από το ΓΕΛ και το Γυμνάσιο της Σκοπέλου δεν έρχονται στο ΕΠΑΛ λόγω απόστασης, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πολλοί μαθητές σε αυτό...
  • Οι επιστολές του Συλλόγου Καθηγητών και μαθητών, οι οποίες κοινοποιούνται στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση Ν. Μαγνησίας και ΕΛΜΕ Ν. Μαγνησίας έχουν ως εξης:
Ο Σύλλογος Καθηγητών
Διεκδικώντας το στοιχειώδες δικαίωμα των μαθητών μας να έχουν σχολείο και με την πεποίθηση ότι το κλείσιμο ενός σχολείου αφορά όχι μόνο μαθητές και καθηγητές αλλά ολόκληρη την κοινωνία, θα θέλαμε να δημοσιοποιήσουμε την άποψή μας και να διαμαρτυθούμε έντονα για την αβασάνιστη απόφασή σας να μην μεταφέρετε το σχολείο μας από το Έλιος στη Σκόπελο:
Ως γνωστόν, και εν όψει της κατάργησης και συγχώνευσης σχολείων που επίκειται (στα πλαίσια της πολιτικής των μνημονίων και της διάλυσης του κοινωνικού κράτους), σας ζητήθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας να αποφασίσετε, αν διατίθεστε να μεταφέρετε το ΕΠΑΛ στη Σκόπελο προκειμένου να...
αποφευχθεί το κλείσιμό του, καθώς αυτή τη στιγμή διαθέτει λίγα παιδιά και η απόσταση λειτουργεί αποτρεπτικά για τα παιδιά που κατοικούν στην Σκόπελο. Πρόκειται για ένα πρόβλημα υπαρκτό, καθώς διαχρονικά οι περισσότεροι μαθητές του σχολείου προέρχονται από τη Σκόπελο και αναγκάζονται να διανύουν καθημερινά μια απόσταση 40 λεπτών με λεωφορεία των οποίων τα δρομολόγια τους εξαντλούν (φεύγουν από τη Σκόπελο στις 7 το πρωί και επιστρέφουν σπίτι τους το απόγευμα στις 4 ενώ το σχολείο λειτουργεί 8:15-2:00).
Επανειλημμένα και ποικιλοτρόπως, έχουμε θέσει το ζήτημα ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, επισημαίνοντας τις ρητές δηλώσεις γονέων μαθητών της Σκοπέλου ότι δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο ΕΠΑΛ λόγω της απόστασης, κι έχουμε σκοντάψει σε μια εκ των προτέρων αρνητική σας στάση. Αυτή τη φορά, όμως, το ζήτημα τέθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως ύστατη προσπάθεια για την διάσωση του σχολείου.
Στο πλαίσιο της παρούσας συγκυρίας, ο ισχυρισμός που ακούστηκε, ότι και στο παρελθόν τέτοιες απειλές υπήρξαν κι όμως το σχολείο δεν έκλεισε, είναι τελείως αβάσιμος αυτή τη φορά. Τα δημοσιεύματα των εφημερίδων (π.χ. Εφημερίδα Συντακτών 12/12/2013) που κάνουν λόγο για κλείσιμο 1.676 σχολείων, δεν αφήνουν περιθώρια αυταπάτης ούτε στον πιο αφελή. Προφανώς, το κλείσιμο σχολείων δεν αποτελεί επιλογή της όποιας Διεύθυνσης ή Περιφέρειας αλλά πηγάζει ευθέως από την κεντρική πολιτική του κράτους.
Με δεδομένο λοιπόν, ότι αυτή τη στιγμή το δίλημμα δεν είναι που θα λειτουργεί αλλά αν θα υπάρξει το ΕΠΑ.Λ αναρωτιόμαστε:
Πέραν των όποιων προτεραιοτήτων του Δημοτικού Συμβουλίου (που ποτέ δεν ειπώθηκαν ευθέως) είναι προτιμότερο να κλείσει ένα σχολείο από το να μεταφερθεί κάπου αλλού;
Είναι δυνατόν σε με τέτοια απόφαση που αφορά άμεσα το μέλλον των παιδιών, να μην ζητείται καν η δική τους γνώμη και των γονιών τους; Σε ποια κατάσταση θα βρεθούν αν κλείσει το σχολείο; θα πρέπει να φύγουν από το νησί για να συνεχίσουν σε άλλο ΕΠΑΛ ή να γυρίσουν στα σπίτια τους; αυτό δεν απασχολεί τους ιθύνοντες;
Ειπώθηκε στο παρελθόν ότι ένα ΕΠΑΛ στη Σκόπελο δεν θα εξυπηρετεί τα παιδιά της Γλώσσας και του Έλιους. Πέρα από το γεγονός ότι οι μαθητές Γλώσσας – Έλιους είναι συγκριτικά και λόγω πληθυσμιακού μεγέθους λιγότεροι, θα εξυπηρετούνται περισσότερο, αν το σχολείο κλείσει οριστικά;
Το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει η υποδομή στη Σκόπελο υποκρύπτει το λιγότερο έλλειψη πολιτικής βούλησης, αν όχι μικροπολιτική σκοπιμότητα, τη στιγμή που κάθε πρόταση, που έγινε στο παρελθόν εκ μέρους μας, απορρίφθηκε πριν καν συζητηθεί.
Ας σημειωθεί, δε, ότι το κτίριο που στεγάζει το σχολείο μας στο Έλιος είναι ένα πρώην κοινοτικό κατάστημα το οποίο ελάχιστα προσιδιάζει στα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει ένα σχολείο. Παρόλα αυτά, το σχολείο, χάρη στην ευσυνειδησία του προσωπικού, λειτουργεί κανονικά.
Σε κάθε περίπτωση, αναλαμβάνει το Δημοτικό Συμβούλιο την ιστορική ευθύνη του κλεισίματος ενός σχολείου, χωρίς να κάνει την ελάχιστη προσπάθεια να βρει μια εναλλακτική, να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα;
Επαναφέρουμε την πρόταση που έκανε και στο παρελθόν ο Διευθυντής του σχολείου για τοποθέτηση λυομένων στο χώρο του ΓΕΛ Σκοπέλου και είμαστε ανοιχτοί και πρόθυμοι συνδράμουμε σε οποιαδήποτε άλλη πρόταση τυχόν γίνει. Δεν είναι δυνατόν από τη μια, να υπάρχουν χρήματα για κατασκευή πεζοδρομίων και συνεδριακών χώρων και από την άλλη, να αρνούμαστε να συζητήσουμε για τα στοιχειώδη έξοδα ενός μικρού σχολείου.
Αν δεν θέλετε να ακούσετε εμάς, ακούστε τουλάχιστον την κραυγή των παιδιών σας.
Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι υπάρχει έστω κι ένας Σκοπελίτης που επιθυμεί ή έστω αδιαφορεί για το κλείσιμο ενός σχολείου. Η παιδεία είναι πολιτισμός. Αποτελεί ευθύνη όλων μας να παλέψουμε για να παραμείνει το σχολείο ανοιχτό.
Ζητούμε την άμεση σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να εξεταστεί σοβαρά η μεταφορά του σχολείου και να μη δοθεί αρνητική απάντηση στη Διεύθυνση Β/βάθμιας Εκπαίδευσης.
ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
Οι μαθητές του ΕΠΑΛ
Εμείς, οι μαθητές του ΕΠΑΛ Σκοπέλου, σας στέλνουμε αυτή την επιστολή για να εκφράσουμε τη διαφωνία και τη διαμαρτυρία μας σχετικά με το κλείσιμο του σχολείου μας.
Όλοι οι μαθητές στεναχωρηθήκαμε και προβληματιστήκαμε πολύ όταν πληροφορηθήκαμε τη σχετική απόφαση. Σκεφτόμαστε ότι θα είναι μεγάλη αδικία για όλους εμάς, εάν κλείσει το σχολείο και αυτό γιατί το επαγγελματικό λύκειο μας προσφέρει τις απαραίτητες γνώσεις και τα εφόδια για να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον. Είναι το μόνο σχολείο στο οποίο μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες και τις κλίσεις μας.
Διαφωνούμε με την απόφασή σας να μη μεταφέρετε το σχολείο μας στη Σκόπελο γιατί δεν έχουμε ούτε τη δυνατότητα ούτε την οικονομική άνεση να πάμε σε κάποιο άλλο ΕΠΑΛ στο Βόλο. Γνωρίζουμε ότι πολλοί συμμαθητές μας από το ΓΕΛ και το Γυμνάσιο της Σκοπέλου δεν έρχονται στο ΕΠΑΛ λόγω απόστασης, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πολλοί μαθητές στο ΕΠΑΛ. Δεν πιστεύουμε σε καμία περίπτωση ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα ήθελε να κλείσει το σχολείο μας.
Σας ζητούμε, ακόμη και όσοι από εμάς μένουμε στη Γλώσσα και στο Έλιος, να μεταφέρετε το σχολείο μας στη Σκόπελο προκειμένου να μην κλείσει.
ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

15 σχόλια:

  1. Ένα από τα εκτρώματα που άφησε πίσω του το ΠΑΣΟΚ, είναι κι αυτό του ΕΠΑΛ στο Έλιος. Σε κατάστημα της τότε κοινότητας, με τις τσίκνες από τις ταβέρνες να μπαινοβγαίνουν μέσα από τα μικρά του παράθυρα. Χωρίς καμία υποδομή, χωρίς γυμναστήριο… και το διάλειμμα των μαθητών στο δρόμο. Κι αν τύχει να χάσεις το πρωινό λεωφορείο, άστο καλύτερα… Αυτά τα παιδιά άραγε είναι Β’ κατηγορίας; Φυσικά και πρέπει να μεταφερθεί στην πόλη της Σκοπέλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξέρω, εχω μπερδευτεί.... δεν επιθυμεί το Δημοτικό Συμβούλιο την μεταφορά του ΕΠΑΛ; Αλλά τι να υποθέσω για τους ορθούς σχεδιασμούς όταν ολοκληρο ΞΕΝΙΑ λειτουργεί ως αίθουσα του Δ.Σ.και απο την άλλη ΚΕΠ και ΦΟΡΟΚΕΠ στεγάζονται σε κτήρια που πληρώνουν ενοίκιο. Δεν μπορούσαν να μετακινηθούν εκεί και τα ποσά τους να εξοικονομηθούν απο το Δήμο προς εξευρεση λύσης. Ας μου εξηγήσει καποιος.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν το ΞΕΝΙΑ λειτουργούσε για να εξυπηρετεί "υμετέρους" δεν πείραζε κανέναν.
      Τώρα που αξιοποιήθηκε, μας ενοχλεί.
      Ας μπει κι αυτό στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης.
      Πάρτε όλα σβάρνα λοιπόν.

      Διαγραφή
  3. Αυτό το Σχολείο΄πρέπει να κλείσει μια για πάντα όχι γιατί λειτουργεί στο ΕΛΗΟΣ και δεν πρέπει τα παιδιά της Σκοπέλου να μετακινούνται όπως επί πολλά χρόνια μετακινούνταν τα Γλωσσώτικα και τα Κληματιανά παιδιά που έρχονταν στη Σκόπελο. Θα πρέπει να κλείσει γιατί μάθημα ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Ας ρωτήσετε ένα μαθητή αν έχει ανοίξει βιβλίο, αν έχει κάνει κάποια σημείωση πάνω σ' αυτό ή αν γνωρίζει το ημερήσιο πρόγραμμα. Είναι μόνο για να έρχονται στο εΛΗΟς, να πίνουν τα καφεδάκια τους να καπνίζουν μαζί με τους καθηγητές τους τα τσιγαράκια τους, να κάνουν ζημιές στους γύρω χώρους(έχουν καταστρέψει τα φωτιστικά στο πάρκο) και στο τέλος να προβιβάζονται και με έπαινο χωρίς κόπο. ΄Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα μαθητή από τη Γλώσσα όταν τον ρώτησα σε ποιά τάξη πηγαίνει δεν ήξερε και ρώτησε το φίλο του να του πεί. Αυτό το μάθημα κάνουν. Καλό λοιπόν θα είναι να το κλείσουν για να αποφύγει το Κράτος επί πλέον έξοδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απαράδεκτη η επιστολή σας κύριοι εκπαιδευτικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και είναι παραδεκτή η δική σας αντίδραση; Τι κέρδος έχει κανείς όταν κλείνει ένα σχολείο; Τι μέλλον έχει η χώρα μας αν όχι στον Τουρισμό; Ξέρει κανείς σε πόσα νησιά λειτουργεί τμήμα Τουριστικό σε ΕΠΑΛ; Είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού.
      Επειδή απλά κοιτάμε το άμεσο υλικό και πολιτικό συμφέρον στερούμε από τα παιδιά μαςτο δικαίωμα της επιλογής στη μόρφωση και στην εργασία; Σήμερα φίλε μου είναι το δικό μου παιδί, αύριο θα είναι το δικό σου. Όταν θα κλείσει το ΕΠΑΛ και τα παιδιά μας μείνουν χωρίς δικαίωμα επιλογής κλάδων - θα έρθουν τα αντίστοιχα από Σουηδία να πάρουν τια ανάλογες δουλειές και τα δικά μας ούτε για καθαριστές δεν θα τα παίρνουν! Για πές- τότε το θα πούμε στα παιδιά μας- "Να πάτε Γερμανία να δουλέψετε στα εργοστασια;"

      Διαγραφή
  5. Δηλαδή αν μετακινηθεί το σχολείο δεν θα καταργηθεί; Ε τότε σας το πάνε στη Γλώσσα που έχει και χώρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Tην μεταφορά του Σχολείου τη ζητάνε και οι μαθητές από τη Γλώσσα και το Εληος ή δεν κατάλαβα καλά. Αν ναί΄τότε τα παιδιά αυτά είναι καθυστερημένα. Αυτά δεν θα ξυπνάνε νωρίς να πάνε στη Σκόπελο και ξυπνάνε νωρίς τα σκοπελίτικα για να έρθουν στο έληος; Καλά μας κάνει λοιπόν η τρόϊκα αλλά μάλλον δεν έχουμε βάλει ακόμη μυαλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θεωρώ χρέος μου να εκφέρω μία γνώμη σχετικά με το ζήτημα πού έχει ανακύψει και αποτελεί πάγια θέση μου από τότε μέχρι και σήμερα.
    Όταν το 98'(άν δεν κάνω λάθος) μετά από κυβερνητική απόφαση για τη δημιουργία ΕΠΑΛ στο νησί μας,τέθηκε επί τάπητος το πού τελικά θα στεγαζόταν αυτό και μετά από σύσταση επιτροπής με μέλη του Δ.Σ Σκοπέλου,Κοινότητας Γλώσσας και Έληους,βρέθηκε και ο γράφων το παρόν σχόλιο σε αυτή την επιτροπή κατόπιν μικρών συνοπτικών εκλογών.
    Κατά την διάρκεια αυτής της τρίωρης συνάντησης βρέθηκα σε ένα σύνηθες ανταγωνιστικό περιβάλλον μεταξύ των μελών από την Σκόπελο και τη Γλώσσα.Όπως καταλαβαίνετε υπήρχε μία γελοία κόντρα γιά το άν θα γίνει στό μέν ή στο δέ χωριό.Γιά πολλή ώρα η αντιπαράθεση δεν οδηγούσε πουθενά.
    Κάποτε με ρώτησαν τη γνώμη μου και πρότεινα το χωριό του Νέου Κλήματος ώς μέση λύση καθότι ήταν ένα χωριό που δεν διέθετε τπτ άλλο πλήν του ολιγοθέσιου δημοτικού σχολείου και θεώρησα απαραίτητο να αποκτήσει ζωή και κινητικότητα από νέους ανθρώπους ώστε να αναζωογονηθεί λίγο και η οικονομία του χωριού κατά τους χειμερινούς μήνες.
    Ώς εκ θαύματος όλοι συμφώνησαν με την εν λόγω πρόταση και το θεώρησαν λογικό.Εξακολουθώ μετά από χρόνια να εμμένω στην τότε άποψη μου με τις προϋποθέσεις από πλεύράς Δήμου της δωρεάν μετακίνησης των μαθητών και από τα δύο χωριά,της ανανέωσης και ενίσχυσης του ΕΠΑΛ με υλικοτεχνικό υλικό ώστε η διδασκαλία να μήν γίνεται με φτωχά μέσα ώστε να αποκτήσει αυτό το σχολείο μιά καλή φήμη στις Σποράδες μας και γιατί όχι λόγω του τελευταίου να έχουμε και επισκέπτες μαθητές από τα γειτονικά νησιά.Ο Δήμος οφείλει να υποστηρίξει τα ήδη υπάρχοντα σχολεία ώστε να μήν κλέισει κανένα.Μόνο πλήγμα θα είναι για τον τόπο μας αν κλείσει έστω και ένα σχολείο.
    Και μια αναφορά στους μαθητές του ΕΠΑΛ:Θεωρώ απαράδεκτο και το παραθέτω ευθαρσώς κάποιοι μαθητές να αντιμετωπίζουν το ΕΠΑΛ ώς λύση ανάγκης με στόχο αποκλειστικά να πάρουν ένα χαρτί τεχνικής εκπαίδευσης εφόσον έχουν μείνει σε μαθήματα στο Ενιαίο Λύκειο και θεωρητικά δέν έχουν άλλη επιλογή.Παιδιά,υποστηρίξτε τις επιλογές σας και αγωνιστείτε για τα δικαιώματα σας.
    Κλείνοντας (και πείτε με ρομαντικό) θα περίμενα αυτό το σχολειο να είναι ψηλά στις βαθμολογίες των τεχνικών σχολείων της κατηγορίας του σε όλη την Ελλάδα καταρτίζοντας επαγγελματίες του χώρου του τουρισμού καθότι ο τουρισμός φέρνει ψωμί στο τραπέζι μας και μην ξεχνάτε ότι οι τουριστικές υπηρεσίες και η φιλοξενεία είναι τρανή επιβεβαίωση του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ.


    Πάντα επωνύμως
    Δημήτρης Δρόσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτο το σχολειο πρεπει να μεταφερθει στην Σκοπελο και οχι να κλισει οπως λενε καποιοι κομπλεξικοι και μικροαστοι!!!!απαραδεκτη ειναι η συμπεριφορα σας απεναντι στους μαθητες και οχι η επιστολη των καθηγητων...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έλεος πια!!! Ένα σημαντικό σχολείο για το νησί μας κινδυνεύει να κλείσει κι εσείς σκέφτεστε εγωιστικά...Σας ενδιαφέρει μόνο η περιοχή σας και το συμφέρον σας...Δεν σκέφτεστε το καλό των παιδιών και δεν θέλετε να τους δώσετε μια ευκαιρία να συνεχίσουν την προσπάθεια τους...Προτιμάτε λοιπόν να κλείσει παρά να μεταφερθεί στην πρωτεύουσα του νησιού...
    Τι δεν καταλαβαίνετε αγαπητοί Σκοπελίτες??? (Γιατί είτε σας αρέσει είτε όχι, Σκοπελίτες λεγόμαστε όλοι μας και όχι Γλωσσώτες κ.λ.π επειδή αυτό είναι το όνομα ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του νησιού μας και όχι μόνο μιας περιοχής!) Σε όποιον δεν αρέσει και δεν μπορεί να το δεχτεί ας μετακομίσει!
    Τα έχουμε κάνει "σαλάτα" για να μην χρησιμοποιήσω άλλη λέξη, επειδή δεν είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά, όπως είναι οι Σκιαθίτες, που σκέφτονται μόνο το γενικό καλό του νησιού τους. Το καλοκαίρι υπάρχει ένας απαράδεκτος ανταγωνισμός σχετικά με το ποια περιοχή θα κάνει την καλύτερη γιορτή, θα διοργανώσει το καλύτερο φεστιβάλ, θα έχει την καλύτερη ιδέα, θα πραγματοποιήσει την καλύτερη εκδήλωση κ.λ.π. Αντί να κάνουμε κάτι μεγάλο και σημαντικό ΟΛΟΙ μαζί ενωμένοι, ώστε να ακουστεί προς τα έξω το όνομα του νησιού μας,γιατί αυτό είναι που μας ενδιαφέρει και όχι το όνομα μόνο μια περιοχής. Κοιτάμε το δέντρο (περιοχές) και χάνουμε το δάσος (το νησί μας) !
    Πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο επειδή εμείς μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας...Θύμα αυτού του τοπικιστικού πολέμου, που υπάρχει είτε θέλετε να το παραδεχτείτε είτε όχι, είναι ολόκληρο το νησί...Αντί να είμαστε ενωμένοι, έχουμε χωριστεί σε δυο κομμάτια (για να μην πούμε σε τρία...Σκόπελος - Έλιος - Γλώσσα).
    Μετά τον πολιτισμό, τον τουρισμό, την πρόοδο και την ανάπτυξη του νησιού μας, σειρά έχει και η παιδεία που πρέπει κι αυτή με την σειρά της να θυσιαστεί στον βωμό των τοπικιστών. Αναρωτιέμαι αν τελικά κλείσει αυτό το σχολείο, τι θα έχουν να πουν οι κάτοικοι αυτής της περιοχής στους κατοίκους ολόκληρου του νησιού...Θα έχουν άραγε το θράσος να ζητήσουν να γίνει ξανά κάτι τόσο σημαντικό όταν πλέον όλοι θα γνωρίζουμε εκ των προτέρων την μελλοντική του πορεία?
    Υ.Γ. Συγχαρητήρια Δημήτρη για το υπέροχο σχόλιο σου...Μόνο σε ένα σημείο πιστεύω πως διαφωνούν πολλοί από τους φίλους αναγνώστες...Στο γεγονός πως εσύ ήσουν αυτός που έδωσε την ιδέα της περιοχής...Από εκεί ξεκινάει το κακό...Από την αρχή, από την ρίζα του...Αν είχατε όλοι επιμείνει να ιδρυθεί το ΕΠΑΛ στην πρωτεύουσα του νησιού, για πολλούς και αυτονόητους λόγους, τώρα θα πήγαινε καταπληκτικά και οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές θα μας ζητούσαν με επιστολή τους περισσότερες αίθουσες διδασκαλίας, αντί να αγωνιούν για την τύχη του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρα σας πειράζει η αποκέντρωση θελετε συγκέντρωση όλων των υπηρεσιών στη πρωτεύουσα.

      Διαγραφή
  10. Καλό ειναι τα παιδιά να μήν εμπλέκονται σέ μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις και μιά και οι Δημοτικές εκλογές πλησιάζουν να μήν χρησιμοποιούνται ετσι απροκάλυπτα.Γιατί επί της ουσίας τό λογικό είναι τό ΕΠΑΛ νά ευρίσκεται στό Ελιος σε μεση απόσταση από Γλώσσα καί Σκόπελο καί να συσπειρωθούμε όλοι να μείνει το σχολείο ανοικτό και να βελτιωθεί η συγκοινωνία γιά τούς μαθητές για να μήν ταλαιπορούνται.Και μην ξεχνάμε οτι τα τελευταια χρόνια η Γλώσσα έχει χάσει όλες τίς Δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς και έχει υποβαθμιστεί στό έπακρο Ας κρατήσει τουλάχιστον τήν ευκαιρία σέ μερικούς μαθητές της να μορφωθούν χωρίς να χρειάζεται να χάνουν δύο ώρες από τήν ζωή τους στος δρόμους.
    Ας δειξουμε λοιπόν τήν μαχητικότητά μας στόν αγώνα νά μην κλείσει το ΕΠΑΛ και να μην πέσουμε στήν παγίδα τού υπουργείου στο διαίρει καί βασίλευε και στίς μικροπολιτικές
    επιδιώξεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. εμφυλιος ??????

    αυτο επιδιωκουν οι ξενοι επικυριαρχοι σε ολλεσς τις χωρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συμφωνώ αρκετά με το σκεπτικό του κ. Δρόσου Δημ. και συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο του Ανώνυμος15 Δεκεμβρίου 2013 - 10:39 μ.μ.. Έτσι είναι !!! ο τοπικισμός πάντα έφερε έναν τόπο κι έναν πολιτισμό πίσω ... Μην λέτε "εμφύλιος" να λέτε : εμφύλιος τοπικιστών... επαναλαμβάνω σχόλιο μου από το facebook που έκανα κάμποσες μέρες πριν όταν έμαθα για την επιπόλαιη απόφαση του Δημ. Συμβουλίου : Επειδή απ τη μια οικογενειακή πλευρά είμαι Γλωσσώτης λυπάμαι να διαπιστώνω ότι οι άνθρωποι που τους θεωρούσα προοδευτικούς στέκονται πίσω από μικροκοματικά τοπικίστικα συμφέροντα και αφήνουν το ΕΠΑΛ να κλείσει παρά να μεταφερθεί έστω με προσωρινή υποδομή στη Σκόπελο. Δυστυχώς η κόντρα Σκοπελιτών Γλωσσιωτών καλά κρατεί.... Αυτό όμως δεν προάγει πολιτισμό κι είχα δει με πολύ θετικό μάτι τον Πολιτιστικό Γλώσσας! Χοροί και τσαλίμια χωρίς Παιδεία ? Λυπάμαι ...
    Κώστας Σύρος Σκοπελίτης εντελώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.