Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

"Πλεόνασμα" στις Βόρειες Σποράδες!

Εγκύκλιος για "κινητικότητα" υπαλλήλων κοινοποιήθηκε χθες από το Υπουργείο Εσωτερικών και στους Δήμους των Βορείων Σποράδων, που βρίσκει πλεονάζον προσωπικό 10 υπαλλήλους στη Σκιάθο, 7 στη Σκόπελο και 3 στην Αλόννησο. Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους, κάνοντας λόγο για απογύμνωση των υπηρεσιών των Δήμων σε μια δύσκολη εποχή, κατά την οποία δεν γίνονται προσλήψεις και χαρακτηρίζουν το σχέδιο πρόχειρο, με λάθος κριτήρια και αστοχίες.
Η επιστολή Γρηγοράκου
Η επιστολή του αναπληρωτή υπουργού Εσωρερικών που είναι στα χέρια των δημάρχων έχει ως εξής:
«Αγαπητέ κ. Δήμαρχε,

Σας στέλνω συνημμένη την μελέτη στελέχωσης του δήμου σας, όπως διαμορφώθηκε από την ομάδα εργασίας του Υπουργείου  Εσωτερικών. Για την καλλίτερη κατανόηση της σας αποστέλλω επίσης και την μεθοδολογία που ακολουθήθηκε στην μελέτη αυτή.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα επικοινωνήσουμε μαζί σας  για να συζητήσουμε τις παρατηρήσεις σας.

Θα σας παρακαλούσα να λάβετε υπ' όψιν τα εξής:

1.  Η μελέτη έχει εκπονηθεί στα πλαίσια όσων έχουν...
αναγγελθεί από το Υπουργείο και έχουν συμφωνηθεί με την ΚΕΔΕ. Δηλαδή περιλαμβάνει μόνον δια-δημοτικές μετακινήσεις  (αρχίζοντας από εθελούσιες). Ούτε απολύσεις, ούτε διαθεσιμότητες προβλέπονται.
2.  Χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία του Ιουνίου 2013. Πιθανόν στον δήμο σας να υπάρχουν αλλαγές έκτοτε, που θα μας υποδείξετε για να ενσωματωθούν.

3.  Η προϋπόθεση μηδενικών εξόδων από το σύστημα  οδηγεί σε μερικές περιπτώσεις δήμων στην πρόβλεψη σημαντικού αριθμού προσλήψεων. Είναι αυτονόητο ότι αυτές τις περιπτώσεις, καθώς και οποιαδήποτε άλλη υπερβολή της μελέτης θα τις εξετάσουμε ξανά από κοινού.

Προσβλέποντας στην συνεργασία σας για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, παρακαλώ δεχτείτε κ. Δήμαρχε τους θερμούς χαιρετισμούς μου και τις ευχές μου για χρόνια πολλά και ευτυχισμένο καινούργιο χρόνο

Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών
Λεωνίδας Γρηγοράκος»

2 σχόλια:

  1. η μελέτη του υπουργείου αναφέρει :
    "Στην επεξεργασία των στοιχείων και στην εξαγωγή των αποτελεσμάτων δεν συμπεριλάβαμε Δήμους κάτω από 6.000 κατοίκους διότι:
    • Η πλειονότητα των Δήμων της κατηγορίας αυτής είναι μικροί νησιωτικοί και ορεινοί.
    • Οι υπάλληλοι των περισσοτέρων εξ’ αυτών αποτελούν τον οριακό αριθμό εργαζομένων για τη εύρυθμη λειτουργία του Δήμου
    • Τυχόν κινητικότητα των υπαλλήλων αυτών θα δημιουργήσει ασύμμετρες απώλειες στις τοπικές κοινωνίες.
    • Έχουν ιδιαιτερότητες που δεν τους κάνουν συγκρίσιμους με τους υπολοίπους Δήμους που εξετάζουμε με τη συγκεκριμένη μεθοδολογία.
    • Οι δήμοι αυτοί είναι 53 και αποτελούν το 16,31% των Δήμων της χώρας, έχουν δε 1.424 υπαλλήλους σε ποσοστό 1,52% επί του συνολικού προσωπικού."
    Η Σκόπελος και η Αλόννησος έχουν πληθυσμό κάτω των 6000 κατοίκων και δεν θα έπρεπε να περιλαμβάνονται.
    θα αντιδράσουν οι Δήμαρχοι και πως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά τα γράφετε...
      Το ερώτημα:
      Αφού Σκόπελος και Αλόννησος έχουν πληθυσμό κάτω από 6.000 γιατί οι δήμαρχοι αυτών έλαβαν την επιστολή και γιατί έβγαλαν πλεονάζον προσωπικό 7 και 3 αντίστοιχα;
      Ούτε τα Χριστούγεννα δεν τους αφήνουν να γιορτάσουν χωρίς την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα για το αύριο...

      Διαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.