Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Όχι στην ποινικοποίηση του πολιτικού φρονήματος

Σε άλλες εποχές θα ήταν για γέλια. Στην εποχή μας όμως είναι σοβαρό και επικίνδυνο. Αύριο Παρασκευή, δικάζεται η Αναστασία Δεληκάρη μέλος του ΕΕΚ Μαγνησίας, για το απόλυτο «έγκλημα» της αναγραφής του συνθήματος «Τέρμα στα παζάρια των γραφειοκρατών, αγώνας στα χέρια των εργατών» στον μαντρότοιχο του εργοστασίου της ΜΕΤΚΑ.

Το σύνθημα γράφτηκε στις 5 Μαΐου του 2010, μέρα που οι εργαζόμενοι ήταν στους δρόμους όλης της Ελλάδας, ενάντια στον «πόλεμο» που ήξεραν ότι έρχεται μετά την υποταγή της χώρας στις διαθέσεις της τρόικας.

Είχαν προηγηθεί οι απολύσεις τριών εργαζόμενων στην ΜΕΤΚΑ για συνδικαλιστική δράση, οι οποίοι αγωνίστηκαν, και τα κατάφεραν, να τις ανατρέψουν στα δικαστήρια  και με την εντυπωσιακή συμπαράσταση χιλιάδων αλληλέγγυων, που με πολλές πορείες και κινητοποιήσεις κατήγγειλαν το παράνομο των απολύσεων, και τον ρόλο του ΔΣ του εργοστασιακού σωματείου που τους διέγραψε.

Στο πρόσωπο της Αναστασίας Δεληκάρη γίνεται από την...
πλευρά της εργοδοσίας, απόπειρα να διωχτούν οι εργατικοί αγώνες και να ποινικοποιηθεί το πολιτικό φρόνημα. Κι αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό και μας αφορά όλους.

Προφανώς οι εργατικοί αγώνες δικαιώνονται με μαζικότητα και αποφασιστικότητα, ωστόσο, η δικαίωση της Δεληκάρη στο δικαστήριο αύριο, μπορεί να λειτουργήσει ως φραγμός απέναντι στην ασυδοσία εργοδοτών και γραφειοκρατών και υπέρ της αξιοπρέπειας των εργαζόμενων και των εργατικών κινημάτων

Τμήμα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.