Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Ο Σκοπελίτης Νίκος Ραβανός στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων - Χειροκροτήθηκε θερμά η ομιλία του

Ολοκληρώθηκε το 25ο  Συνέδριο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, οι εργασίας του οποίου έγιναν στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Χαϊδαρίου από 25-27 Ιανουαρίου και πήραν μέρος 200 αντιπρόσωποι από 78 σωματεία της χώρας, οι οποίοι κατέθεσαν τους προβληματισμούς και τα συμπεράσματά τους από την πλούσια πείρα των αγώνων της τελευταίας τριετίας.
Στο συνέδριο, το οποίο είχε κεντρικό σύνθημα «Συνεχίζουμε τον αγώνα μας - Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων - Δυναμώνουμε την πάλη μας απέναντι στη μεγαλοεργοδοσία και τις δυνάμεις που τη στηρίζουν - Παλεύουμε για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια και πολέμους», πήρε μέρος σαν αντιπρόσωπος, μετά από πολλά χρόνια, ο γραμματέας του Σωματείου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Σκοπέλου Νίκος Ραβανός, η παρουσία του οποίου κατέδειξε τον ταξικό προσανατολισμό των εργατικών παραγωγικών δυνάμεων του νησιού και μετέφερε σε πανελλαδικό επίπεδο τα προβλήματα και την αγωνιστική πείρα των Οικοδόμων της Σκοπέλου.

Ο ταξικός χαιρετισμός του Νίκου Ραβανού χειροκροτήθηκε ρυθμικά από τους όλους συνέδρους, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι οι εργαζόμενοι της Σκοπέλου διακατέχονται από αγωνιστικό πνεύμα, το οποίο δείχνουν με τους αγώνες, την πάλη τους και την συσπείρωσή τους.

Η ομιλία του Νίκου Ραβανού στο 25ο Συνέδριο

[...εμείς οι συνδικαλιστές του
ταξικού κινήματος στη Σκόπελο
“κρατάμε Θερμοπύλες”
και προσμένουμε την ώρα
της εργασιακής ανάτασης...]
«Ο Πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Σκοπέλου Ευάγγελος  Κορέντης και σύσσωμη η διοίκηση χαιρετίζουν την έναρξη του συνεδρίου της Ομοσπονδίας μας και απονέμουν χαιρετισμό σε όλους τους ταξικούς αγωνιστές του κλάδου μας, που με τον ιδρώτα του μόχθου τους και το αίμα των αγώνων τους έδωσαν, δίνουν και θα συνεχίσουν να δίνουν αγώνες για τα συμφέροντα του κυρίαρχου λαού.

Συνάδελφοι,

Εμείς οι συνδικαλιστές του ταξικού κινήματος στη Σκόπελο, έχουμε τη χαρά και την τιμή εδώ και 63 χρόνια, μέσα από τα χαρακώματα του σωματείου μας, να δίνουμε άνισες μάχες με το αστικό σύστημα που κυβερνά τη πατρίδα μας και να βγαίνουμε νικητές, εξ ονόματος του λαού, για το συμφέρον του λαού.

Εμείς οι οικοδόμοι της Σκοπέλου είμαστε αυτοί που πήραμε άψυχες υλικές μάζες και τις μεταμορφώσαμε σε ευπρεπή κομψοτεχνήματα με την πάλη μας και τον μόχθο μας.

Είμαστε εμείς οι πρωτεργάτες, που συσπειρώνουμε όλες τις εργατικές δυνάμεις, διεκδικώντας και κερδίζοντας τα αυτονόητα, που δεν είναι  άλλα από ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Πολεμάμε για την ενίσχυση της δημόσιας παιδείας και την δωρεάν δημόσια υγεία όπως και την τακτική συγκοινωνία με τον έξω κόσμο.

Κλείνοντας σας ενημερώνω ότι εμείς οι συνδικαλιστές του ταξικού κινήματος στη Σκόπελο “κρατάμε Θερμοπύλες” και προσμένουμε την ώρα  της εργασιακής ανάτασης.

Ζήτω η Εργατική Τάξη
Ζήτω ο κυρίαρχος Λαός»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.