Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Ανακοίνωση του Σωματείου Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Σκοπέλου

Συνάδελφοι οικοδόμοι και εργαζόμενοι στα συναφή επαγγέλματα,

Αρχίζει την Παρασκευή 25/1 το 25ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας! Οι εργασίες του θα γίνουν στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Χαϊδαρίου και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 27/1.

«Συνεχίζουμε τον αγώνα μας - Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων - Δυναμώνουμε την πάλη μας απέναντι στη μεγαλοεργοδοσία και τις δυνάμεις που τη στηρίζουν - Παλεύουμε για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια και πολέμους».

Κάτω από το σύνθημα αυτό, 200 αντιπρόσωποι από 78 σωματεία θα καταθέσουν τους προβληματισμούς και τα συμπεράσματά τους από την πλούσια πείρα των αγώνων της τελευταίας τριετίας.

Μετά από πολλά χρόνια το Σωματείο μας παίρνει μέρος στις εργασίες με αντιπρόσωπο το μέλος της Διοίκησης Νίκο Ραβανό, για να μεταφέρει και σε πανελλαδικό επίπεδο τα προβλήματα και την αγωνιστική πείρα των Οικοδόμων της Σκοπέλου.

Πανελλαδική κινητοποίηση για τα «υπέρ αγνώστων» ένσημα

Την Παρασκευή, μέρα έναρξης του Συνεδρίου, η Ομοσπονδία οργανώνει πανελλαδική κινητοποίηση για την αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων, με συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος και πορεία στο υπουργείο Εργασίας. Μαζί με τα ασφαλιστικά τους ζητήματα, οι οικοδόμοι θα απαιτήσουν άμεσα μέτρα για την υγεία και την ασφάλειά τους στους χώρους δουλειάς.

Οπως εξηγεί η Ομοσπονδία, τα «υπέρ αγνώστων» ένσημα «αντιπροσωπεύουν πραγματικές μέρες δουλειάς και ασφάλισης, για τις οποίες ο ασφαλιστικός φορέας (ΕΦΚΑ) έχει εισπράξει πολλά εκατομμύρια ευρώ σε εισφορές και συνεχίζει να εισπράττει». Αντίστοιχα, η αναγνώριση και διανομή τους είναι «η επιστροφή στους οικοδόμους της κλεμμένης ασφάλισής τους». Μάλιστα, στην περίπτωση των συγκεκριμένων ενσήμων, «αυτός που κλέβει την ασφάλιση των οικοδόμων δεν είναι ο συνήθης ύποπτος, δηλαδή η μεγαλοεργοδοσία, αλλά το ίδιο το κράτος, που βάζει στα ταμεία του έσοδα και δεν αποδίδει τα ένσημα στους δικαιούχους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.