Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Σκόπελος | Εκπαιδευτικοί ήρθαν στα σχολεία αρχές Σεπτέμβρη και μένουν σε ξενοδοχείο μέχρι να φύγουν και οι τελευταίοι τουρίστες..!

«...θέλουμε τα παιδιά μας να ξεκινάνε τα σχολεία κανονικά, χωρίς κενά, αλλά τους δασκάλους δεν τους βάζουμε στο σπίτι, παρά μόνο όταν φύγει και ο τελευταίος τουρίστας και με τη συμφωνία μέσα Ιουνίου να φύγουν...»
Μια “συνηθισμένη” πλέον κατάσταση, ζουν αρκετοί εκπαιδευτικοί εδώ και μέρες στο νησί, οι οποίοι ήρθαν στη Σκόπελο στις αρχές Σεπτέμβρη, μιας και φέτος του υπουργείο Παιδείας είπε να καλύψει τα κενά εγκαίρως, χωρίς παράλληλα να μεριμνήσει για τη στέγαση των εκπαιδευτικών, που αφήνουν σπίτι και οικογένειες στην ηπειρωτική Ελλάδα για να υπηρετήσουν σε νησί.

Όπως πληροφορηθήκαμε οι ιδιοκτήτες σπιτιών δεν τους βάζουν ακόμα μέσα γιατί έχουν τουρίστες και εδώ και 20 ημέρες οι εκπαιδευτικοί μένουν σε ξενοδοχεία με ό,τι αυτό συνεπάγεται για ένα μισθό των 850 ευρώ, περίπου, τρώνε σε εστιατόριο και έχουν ακόμα τις βαλίτσες φορτωμένες στα αυτοκίνητά τους, περιμένοντας τον τουρίστα να αδειάσει το δωμάτιο…

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια και στη Σκόπελο στο ζήτημα της εύρεσης κατοικίας, αποτελεί μείζον ζήτημα στο οποίο το κράτος και ο Δήμος οφείλουν να παρέμβουν βρίσκοντας λύσεις.

Η απουσία μόνιμων διορισμών εδώ και χρόνια έχει δημιουργήσει μια συνεχώς αυξανόμενη, μετακινούμενη ομάδα εκπαιδευτικών, η οποία κάθε χρόνο καλείται να παρουσιαστεί και να αναλάβει υπηρεσία σε ελάχιστο χρόνο. Η αναζήτηση στέγης ιδιαίτερα σε τουριστικές περιοχές είναι ολοένα και πιο δύσκολη, όταν πρέπει να εγκατασταθούν ταυτόχρονα πολλά άτομα.

Η αδυναμία να βρεθούν σπίτια προς ενοικίαση, τα πανάκριβα (σε βαθμό παραλογισμού) ενοίκια που ζητούνται από τους ιδιοκτήτες, αλλά και οι παράλογες απαιτήσεις (ενοικιάσεις μόνο για μικρά χρονικά διαστήματα πριν το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν, οι αιφνιδιαστικές εξώσεις κλπ) έχουν διαμορφώσει μια ασφυκτική κατάσταση για εκατοντάδες εκπαιδευτικούς (και όχι μόνο) που ψάχνουν σπίτι.