Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

Πρώτη συνάντηση μελών του νεοϊδρυθέντος Ομίλου «Φίλοι Σκοπέλου»

Την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στη Σκόπελο η πρώτη συνάντηση μελών του νεοϊδρυθέντος Ομίλου «Φίλοι Σκοπέλου». 
Στη συνάντηση αυτοί, προτάθηκαν οι μόνιμοι κάτοικοι της νήσου Γιώργος Κοχύλης, Ιωάννα Ευσταθίου, Ρηγίνος Πατσής, Γιώργος Πατσής και Γιώργος Ηλιόπουλος, για να συμμετέχουν στην  Επιτροπή Δράσεων και στο προσωρινό Δ.Σ. που θα ορισθεί αργότερα και θα οδηγήσει τον Όμιλο στις πρώτες εκλογές του και στον τρόπο συνεργασίας με το Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να επιτυγχάνονται οι κοινοί στόχοι.

Η επόμενη συνάντηση μελών θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, για να συμπληρωθεί η Επιτροπή Δράσεων από ιδρυτικά μέλη του Ομίλου που είναι κάτοικοι Θεσσαλονίκης ή Αθηνών, αλλά διαθέτουν ακίνητη περιουσία ή μετέχουν σε επιχειρήσεις στη Σκόπελο.

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ, δεν έχει πολιτικό ή κερδοσκοπικό χαρακτήρα, δεν ανήκει σε καμία Δημοτική Παράταξη, ούτε εκφράζει επί μέρους συνδικαλιστικά συμφέροντα. Τα μέλη του, μια δημιουργική ομάδα ενεργών πολιτών, είναι μόνιμοι κάτοικοι, ή είναι επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων της νήσου και έχει τον αποκλειστικό σκοπό:

να συμβάλει στην τουριστική, πολιτιστική, οικονομική και ποιοτική  ανάπτυξη της Σκοπέλου.
Από το Καταστατικό του υποχρεώνονται όλοι οι Στόχοι του Ομίλου, να υποστηρίζουν αποκλειστικά τα γενικά συμφέροντα της Σκοπέλου.

Ως πρώτοι στόχοι για δράσεις με αυτό το χαρακτήρα, ορίστηκαν οι παρακάτω:

1. Την άμεση ακτοπλοϊκή  σύνδεση της Σκοπέλου με  τη Θεσσαλονίκη (με πλοία και υδροπλάνα), για την δυναμική προσέλκυση τουριστών και την εισροή επενδύσεων, την διαρκή σύνδεση της Γλώσσας με το αεροδρόμιο της Σκιάθου και την αυτόνομη σύνδεση Σκιάθου - Σκοπέλου - Αλοννήσου για την διευκόλυνση της επικοινωνίας μεταξύ τους.

2. Τον σχεδιασμό και υλοποίηση Συγκοινωνιακού Έργου διευκόλυνσης της πρόσβασης  με μικρά ηλεκτροκίνητα αυτοκινητάκια (golf cars) μεταφοράς ατόμων και baggage, στις  κατοικίες του αστικού πυρήνα της χώρας, που απαξιώνονται συνεχώς λόγω της δύσκολης πρόσβασης.

3. Την υποστήριξη για δημιουργία και ανάπτυξη περισσότερων ποιοτικών παράλιων περιοχών κολύμβησης, για την απορρόφηση μεγαλύτερων αναγκών του νησιού.

4. Την εντατική παρότρυνση της κοινωνίας της Σκοπέλου, να γίνονται εργασίες που έχουν στόχο την ποιοτική ανάπτυξη των υποδομών, των ξενοδοχείων, των εστιατορίων και των  καταστημάτων αναψυχής.

Ελπίζουμε ότι κάτοικοι και επιχειρηματίες της Σκοπέλου, που μπορούν να ξεπεράσουν την απογοήτευση, το «δεν γίνεται!», την ουδετερότητα και να ενστερνιστούν αυτές τις ανάγκες, να εγγραφούν ως μέλη και να συμβάλουν ενεργά στον νέο αυτό Όμιλο «Φίλοι Σκοπέλου», υποστηρίζοντας έμπρακτα αυτή την προσπάθεια.