Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Σύσκεψη στην Περιφέρεια παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων και του Δημάρχου Σκιάθου Θ. Τζούμα.

Οι από κοινού προτάσεις, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Σκιάθου, που θα υποβληθούν στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) Νήσων Βορείων Σποράδων, ήταν μεταξύ άλλων, το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού, της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη και του Δημάρχου Σκιάθου κ. Τζούμα.

Όπως ειπώθηκε στη σύσκεψη, στις προτάσεις που θα υποβληθούν στην ΟΧΕ Βορείων Σποράδων για τη νήσο Σκιάθου, μεταξύ άλλων συγκαταλέγονται, η ανάδειξη και ανάπλαση του Κάστρου της Σκιάθου και δύο μοναστηριών, το Πολιτιστικό Κέντρο στο Μπούρτζι, ο Φάρος στη νησίδα Ρέπι, η ανάδειξη του Μουσείου Παπαδιαμάντη και το Ιστορικό Κοιμητήριο. Επίσης, η ψηφιακή προβολή περιοχών με μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον, δράσεις τουριστικής προβολής, η ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων

Εκτός όμως από το κομμάτι του Πολιτισμού θα υποβληθούν προτάσεις από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για υλοποίηση σημαντικών έργων που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη της νήσου Σκιάθου και με την καθημερινότητα των πολιτών. Έργα όπως, η ανάπλαση της περιοχής «Πλάκες», η ανάδειξη περιπατητικών διαδρομών, η ασφαλτόστρωση δρόμων και πεζοδρομήσεις, η υπογειοποίηση σαράντα (40) κάδων από Σκιάθο μέχρι Κουκουναριές, η επέκταση του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης, αντιπλημμυρικά έργα και η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Σκιάθου.