Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Πάνω από ένας τόνος κάνναβης σε σπηλιά στη νησίδα Πιπέρι στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Β.Σ.

Εκατόν τρία κιβώτια, με 1200 κιλά κάνναβη, εντόπισαν εκπαιδευμένοι σκύλοι και βατραχάνθρωποι της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος σε σπηλιά στις ανατολικές ακτές της νησίδας Πιπέρι, ανοιχτά της Αλοννήσου, ύστερα από αξιοποίηση πληροφορίας για την συγκεκριμένη τοποθεσία, που είχε η Λιμενική Αρχή Σκοπέλου.



Η επιχείρηση “μαμούθ” συντονίστηκε από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος στην ευρύτερη περιοχή των Βορείων Σποράδων, μετά τη χθεσινή σύλληψη ενός Αλβανού υπηκόου, ο οποίος κατά την ανάκριση προσπαθούσε να κερδίσει χρόνο και υποδείκνυε συνεχώς λανθασμένες τοποθεσίες ως κρύπτη των ναρκωτικών, όπως αυτή στην τοποθεσία “Σπηλιά” στον Άη Γιάννη Σκοπέλου και στην παραλία Σάρρες Σκοπέλου. Όταν οι ερευνες στις παραπάνω τοποθεσίες κατέστησαν άκαρπες, τότε έφθασε στη Λιμενική Αρχή Σκοπέλου και αξιοποιήθηκε επιτυχώς η πληροφορία για το ερημόνησο Πιπέρι και την σπηλιά στην ανατολική πλευρά του νησιού.

Η επιχείρηση, η οποία θεωρείταις μεγάλη επιτυχία, συντονίστηκε από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος και αποτέλεσε την συνέχεια της εξάρθρωσης κυκλώματος εμπόρων ναρκωτικών, που με ταχύπλοα σκάφη μετέφερε ναρκωτικά από την Τουρκία στην Αλβανία.