Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Γοητευμένοι από την Αλόννησο Ρουμάνοι δημοσιογράφοι

Ερωτευμένοι με την Αλόννησο δήλωσαν οι συμμετέχοντες έγκριτης δημοσιογραφικής αποστολής στην Αλόννησο που διοργανώθηκε το διάστημα 17 έως 19 Σεπτεμβρίου 2019 από το Γραφείο ΕΟΤ Ρουμανίας και τον Δήμο Αλοννήσου. 
Στο ταξίδι συμμετείχαν δημοσιογράφοι από το Marie Claire και το Harper’s Bazaar, τα πλέον δημοφιλή lifestyle Μέσα μόδας και ποικίλης ύλης της Ρουμανίας, με δεκάδες χιλιάδες πιστούς αναγνώστες που αναζητούν το ποιοτικό στοιχείο, τις δραστηριότητες και την ευεξία στις διακοπές τους. Ταξιδιωτικοί bloggers που εκπροσωπούν κορυφαία  blog όπως το ExtraVita.ro ενίσχυσαν την αξία της δράσης με την παρουσία τους ενώ ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε και η επίσκεψη της διάσημης τηλεοπτικής παρουσιάστριας, instagramer και επηρεαστή, Cristina Cioran.

Τα μέλη της αποστολής που συνοδεύονταν από την κα Liliana Niculae, στέλεχος του Γραφείου ΕΟΤ Ρουμανίας, είχαν την δυνατότητα να ανακαλύψουν τις απαράμιλλες φυσικές ομορφιές  της Αλοννήσου, να γευτούν τις ιδιαίτερες τοπικές γεύσεις, να περιπλανηθούν στη γραφική Παλιά Αλόννησο και το κατάφυτο λιμάνι του Πατητηρίου. Την παράσταση «έκλεψαν» τόσο η εκδρομή στο Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου και Βορείων Σποράδων, όσο και η επίσκεψη τους στο νέο και σύγχρονο Κέντρο Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης Κοινού. Στο  ενημερωτικό κέντρο στην Αλόννησο που για πρώτη φορά λειτουργεί πανελληνίως, έγινε χρήση των καινοτόμων τεχνολογιών εικονικής κατάδυσης και τρισδιάστατης απεικόνισης, προκειμένου οι συμμετέχοντες να βιώσουν τη μοναδική εμπειρία που επιφυλάσσει ένα από τα σπουδαιότερα ναυάγια του κόσμου, το αρχαίο ναυάγιο της Περιστέρας από το 425 πΧ περίπου με τους 4.000 αμφορείς και τα διαχρονικά μυστικά του!

«Η Αλόννησος εξελίσσεται. Ο Δήμος Αλοννήσου εμπλουτίζει διαρκώς το Τουριστικό προϊόν του προορισμού με νέα θέματα και δίνει ανελλιπώς το στίγμα του σε καθιερωμένες αλλά και νέες υποσχόμενες αγορές όπως η ρουμάνικη», δήλωσε αναφορικά με τη δράση ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης.

Ο Δήμος Αλοννήσου ευχαριστεί θερμά το Γραφείο ΕΟΤ Ρουμανίας καθώς και τις Τουριστικές επιχειρήσεις που στήριξαν εθελοντικά τη δράση και πιο συγκεκριμένα τα ξενοδοχεία «Paradise» και «Λιαδρόμια», τα εστιατόρια «Πανσέληνος», «Αρχιπέλαγος» και «Μελτέμι», το «Albedo Travel», το εκδρομικό «Γοργόνα» και την εταιρία ενοικίασης «Crossroad». Την οργάνωση της φιλοξενίας και τη συνοδεία στο νησί ανέλαβε η κυρία Ιωάννα Βαφίνη, ενώ σημαντική ήταν και η συνεισφορά της κυρίας Νικολέτας Ευσταθίου.