Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

Λαϊκή Συσπείρωση Σκοπέλου: Απείχαμε από τις δημαιρεσίες γιατί είναι διακοσμητικός ο ρόλος του συμβουλίου

Την Κυριακή 8 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε η πρώτη ειδική συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου για την εκλογή των μελών του προεδρείου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» απείχαν από τις δύο αυτές ψηφοφορίες εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την αντίθεσή τους στο νομοθετικό πλαίσιο το οποίο και με τις τελευταίες αλλαγές της ΝΔ, επί της ουσίας δίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο ένα ρόλο διακοσμητικό.

Ο νόμος 4623/2019 που ψήφισε η ΝΔ για τους ΟΤΑ, εσπευσμένα μέσα στον Αύγουστο, ενισχύει στην ουσία τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της Τοπικής Διοίκησης, συνεχίζοντας πάνω στα χνάρια του Καλλικράτη και του Κλεισθένη Ι, μεταβιβάζοντας εξουσίες του Δημοτικού Συμβουλίου στην Οικονομική Επιτροπή, ανεξάρτητα αν η παράταξη του Δημάρχου έχει ή όχι την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Για την εκλογή του Προεδρείου το νομοθετικό πλαίσιο δίνει όλες τις αρμοδιότητες και εξουσίες στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, «αφυδατώνοντας» το ρόλο του Αντιπροέδρου και του Γραμματέα καταστρατηγώντας την λαϊκή βούληση, για αυτό το λόγο ο εκπρόσωπος της παράταξής μας απείχε της ψηφοφορίας.

Η στάση της Λαϊκής Συσπείρωσης στις δημαιρεσίες:

Σε ό,τι αφορά το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου εκτός από το αξίωμα του προέδρου, που συγκεντρώνει ουσιαστικά όλες τις αρμοδιότητες του προεδρείου και το οποίο δίνεται από το νόμο, στην παράταξη του Δημάρχου, τα άλλα δυο αξιώματα (αντιπρόεδρος και γραμματέας), θεωρούμε ότι είναι εντελώς αφυδατωμένα. Γι’ αυτό δηλώνουμε ως Λαϊκή Συσπείρωση, ότι δεν θα θέσουμε υποψηφιότητα για τη θέση του γραμματέα που μας αναλογεί και δεν θα συμμετάσχουμε στις ψηφοφορίες για εκλογή προεδρείου. 

Σε ό,τι αφορά την εκλογή της Οικονομικής Επιτροπής η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε υποψηφιότητα (Αναγνώστου - Ξηρογιάννης) παίρνοντας μία έδρα (Αναγνώστου).

ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ (ΚΛΙΚ):

Σκόπελος | Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση για την εκλογή Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και μελών της Οικονομικής Επιτροπής