Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Σκόπελος | Μήνυμα καταδίκης του πολυνομοσχεδίου - σκούπα της Κυβέρνησης

Μήνυμα καταδίκης του πολυνομοσχεδίου - σκούπα της Κυβέρνησης, που συνεχίζει το έργο των προηγούμενων σαρώνοντας ό, τι απέμεινε από εργασιακά δικαιώματα, έστειλαν σήμερα οι απεργοί από τη Σκόπελο. 
Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, οι συγκεντρωμένοι άκουσαν με προσοχή τους ομιλητές να καταδικάζουν την επίθεση στο απεργιακό δικαίωμα, με την καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και του φακελώματος στην ουσία της συλλογικής δράσης. Στη συγκέντρωση μίλησαν ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Βαγγέλης Κορέντης και το μέλος του Συνδικάτου ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας Γιώργος Γούλας.

Στις ομιλίες τους ανέλυσαν τη στόχευση της κυβέρνησης για το χτύπημα στη συλλογική δράση των εργαζομένων, την υποβάθμιση των κλαδικών συμβάσεων, τις επικίνδυνες ρυθμίσεις που καθιστούν συνυπεύθυνους τους εργαζομένους για τη μη πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα εμπόδια που έβαλαν στην προκήρυξη της απεργίας η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ και η εργοδοσία και στη μάχη που έδωσε το ΠΑΜΕ, Ομοσπονδίες και σωματεία για την προκήρυξη τους.

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά στη χρεοκοπία της Τόμας Κουκ, στην  πλήρη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, την κατάσταση στο Κέντρο Υγείας, τα κενά στα σχολεία, το γεγονός ότι δεν έχει επιλυθεί ακόμη το ζήτημα της διανομής του γάλακτος στους εργαζόμενους της Καθαριότητας του Δήμου σε Κλήμα και Έλιος κλπ.

Στη συγκέντρωση διακινήθηκε έγγραφο συλλογής υπογραφών ενάντια στη νέα συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ για τις Βάσεις, ενώ δόθηκε υπόσχεση για κλιμάκωση του αγώνα.