Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

ΛΑ.Σ. | Οι εξελίξεις στις Κουκουναριές και το χώρο στο πρώην “Ξενία”

Έντονη ανησυχία αλλά και αγανάκτηση στους κατοίκους του νησιού μας έχουν προκαλέσει μία σειρά ζητήματα γύρω από την επιχειρηματική δραστηριότητα μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας στις Κουκουναριές.
Οι έντονες ανησυχίες των κατοίκων του νησιού οφείλονται σε μαρτυρίες, φωτογραφίες και δημοσιεύματα για αγωγούς που καταλήγουν στη θάλασσα στα Αμπελάκια με άγνωστο περιεχόμενο αλλά και έντονη δυσοσμία στην περιοχή των Κουκουναριών, ιδιαίτερα το βράδυ. Επιπλέον κάτοικοι και παραθεριστές έχουν παρατηρήσει ότι υπάρχουν πεύκα στην περιοχή τα οποία ξεραίνονται σε ομάδες, δημιουργώντας ερωτηματικά για το αν είναι τυχαίο γεγονός ή υπάρχει ανθρώπινη παρέμβαση.

Επίσης το συγκεκριμένο ξενοδοχείο και βίλες στην περιοχή της Μπανάνας και στα Αμπελάκια έχουν τοποθετήσει μπάρες, αποκόπτοντας την πρόσβαση στις παραλίες με ίδια μέσα, αναγκάζοντας κατοίκους και τουρίστες να χρησιμοποιούν μέσο του ξενοδοχείου (βαν) για να μεταφερθούν στην παραλία. Δεν διστάζουν μάλιστα σεκιουριτάδες του ξενοδοχείου, σύμφωνα με μαρτυρίες τουριστών, να αποκαλούν τις παραλίες “ιδιωτικές” και να απειλούν ότι θα καλέσουν την αστυνομία!

Δεν είναι η πρώτη φορά που στον ίδιο χώρο υπάρχει υποψία για επικίνδυνες περιβαλλοντικά δραστηριότητες. Πριν τις δημοτικές εκλογές η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΚΙΑΘΟΥ είχαμε καταγγείλει ότι στον ίδιο χώρο το βράδυ υπάρχουν αφύλακτες φωτιές, μία ανάσα από το δάσος της Στροφιλιάς.

Τις τελευταίες μέρες δημοσιεύματα φέρνουν στο φως τις προθέσεις της κυβέρνησης την ΝΔ, συνεχίζοντας το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, να φέρει νέες αλλαγές στο νομικό πλαίσιο, όπου θα επιτρέπεται η ιδιωτικοποίηση των αιγιαλών και η παραχώρησή τους σε επιχειρηματικά συμφέροντα, ικανοποιώντας έτσι το διαχρονικό αίτημα των μεγαλοξενοδόχων και των επιχειρηματικών συμφερόντων για πλήρη ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου πλούτου της χώρας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θεωρεί ότι οι παραλίες, τα δάση, ο φυσικός πλούτος, πρέπει να ανήκει σε όλο το λαό, ελεύθερα και δωρεάν να τον απολαμβάνει.

Ερωτάσθε:
Τι ενέργειες θα κάνετε για να διερευνήσετε τις καταγγελίες για παρεμπόδιση της ελεύθερης πρόσβασης στις παραλίες Αμπελάκια, μικρή και μεγάλη Μπανάνα;

Τι θα κάνετε για να διερευνήσετε τις παραπάνω καταγγελίες που αφορούν τη μόλυνση του περιβάλλοντος, την αιτία ξήρανσης των δέντρων στην περιοχή των Κουκουναριών, καθώς και το περιεχόμενο των αγωγών που καταλήγουν στη θάλασσα;

Λαϊκή Συσπείρωση Σκιάθου

ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ:

Ανακοίνωση της ΚΟ Σκιάθου του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στις Κουκουναριές - Πρώην Ξενία