Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Ο καθηγητής Σπύρος Πουρνάρας επισκέπτης στο Εμβολιαστικό Κέντρο και το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου


Για μία ακόμα φορά ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρος της επιτροπής λοιμώξεων της 2ης Υ.Π.Ε. Πειραιώς και νήσων και διευθυντής στο Εργαστήριο Κλινικής Μικροβιολογίας στο Πανεοιστημιακό Νοσοκομείο “Αττικόν” κ. Πουρνάρας Σπύρος βρέθηκε στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, προσκεκλημένος από την διευθύντρια κα Ρηγίνα Σκλάβου.

Ο κ. Πουρνάρας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοΐου και έχει επιτελικό ρόλο τόσο στο ¨Αττικό” νοσοκομείο, όσο και από τη θέση του στη 2η ΥΠΥ Πειραώς και νήσων και στη σύντομη συνάντηση που είχαμε με αυτόν μας μίλησε για την κατάσταση που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι γιατροί, υπογραμμίζοντας ότι η ανθρώπινη ζωή και ο σεβασμός στους αδύναμους αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για κάθε γιατρό.

Όπως μας είπε σε καθημερινή βάση γίνεται αποδέκτης της αγωνίας και της ανησυχίας του κόσμου, με τα ερωτήματα που δέχεται να περιστρέφονται γύρω από το «προφίλ» του κορονοϊού, τα εμβόλια και τις παρενέργειες αυτών…

Για τα εμβόλια

Στο “επίκαιρο” ερώτημα για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και τις παρενέργειες των εμβολίων ο κ. Πουρνάρας μας είπε:


«Το εμβολιαστικό πρόγραμμα προχωράει πολύ ικανοποιητικά και αυτό που παρατηρούμε και είναι ευχάριστη έκπληξη, είναι ότι οι νέοι άνθρωποι ηλίκίας 30 - 40 ετών συμμετέχουν μαζικά και αποφασιστικά στον εμβολιασμό.

Οι παρενέργειες των εμβολίων είναι ελάχιστες και λιγότερες από άλλα φάρμακα όπως η ασπιρίνη και η σωτήρια πενικιλίνη. Οπότε παρακαλώ ας βγει από θέμα συζήτησης, αλλά και από τη σκέψη όσουν μέχρι τώρα είναι διστακτικοί για διάφορους λόγους…

Ο μαζικός εμβολιασμός θα μας επιτρέψει να επιστρέψουμε με ασφάλεια στην καθημερινότητα, η οποία μας έχει λείψει για πολύ καιρό, να κινηθεί η κοινωνία και η οικονομία. Ειδικότερα για νησιά όπως η Σκόπελος ο εμβολιασμός μεγάλου μέρους ή και του συνόλου των κατοίκων θα καταστήσει το νησί covid safe, απαραίτητο για την καλοκαιρινή σεζόν που διανύουμε.

Η κα Σκλάβου

Η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου παιδίατρος κα Ρηγίνα Σκλάβου μας ενημέρωσε ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα συνεχίζεται χωρίς προβλήματα και μέχρι χθες είχαν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση ή και με τις δύο 2200 άτομα, αριθμός ικανοποιητικός για τα δεδομένα του νησιού, ενώ ευχαρίστησε και μέσω της εφημερίδας τον καθηγητή κ. Πουρνάρα, ο οποίος με μεγάλη προθυμία ανταποκρίνεται πάντα στα αιτήματα μας και απαντά σε ερωτήσεις σχετικές με το αντικείμενό του, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.