Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

ΛΑ.Σ.: Να ενισχυθούν ΤΩΡΑ τα ΕΛΤΑ Σκοπέλου!

ΣΤΕΝΑΖΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΔ

AΡΧΕΙΟ | 2008 | ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ
ΣΤΟ «ΚΟΚΚΙΝΟ» Η ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ-ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ

Τα αποτελέσματα της πολιτικής της ιδιωτικοποίησης των ΕΛΤΑ από την κυβέρνηση της ΝΔ, που ολοκληρώνει το έργο της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ με βάση τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης,  «γεύονται» οι εναπομείναντες εργαζόμενοι στο τοπικό υποκατάστημα και οι κάτοικοι του νησιού.

Με τροπολογία - νόμο τον περασμένο Γενάρη η Κυβέρνηση οδήγησε σε «εθελούσιες» απολύσεις 2.000 εργαζόμενους και σε κλείσιμο 215 καταστημάτων μειώνοντας τις υπηρεσίες για γράμματα και δέματα σε όλη την Ελλάδα κι αυξάνοντας το κόστος τους για τον λαό. Στόχος, να παραδοθούν τα ΕΛΤΑ στους ιδιώτες- «στρατηγικούς  επενδυτές» με μικρό «εργασιακό κόστος», ενώ στην πραγματικότητα με βάση τις αυξανόμενες ανάγκες θα έπρεπε να πραγματοποιούνται προσλήψεις.

Η εξέλιξη αυτή είναι το προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα της στρατηγικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων για την «απελευθέρωση της αγοράς», δηλαδή την παράδοσή της στους επιχειρηματικούς ομίλους. Σε αυτό το πλαίσιο τα ΕΛΤΑ απαξιώθηκαν συστηματικά, λειτουργούν με κριτήριο το κέρδος στον ανταγωνισμό τους με τους άλλους ομίλους που επιδιώκουν να μεγαλώσουν το μερίδιό τους στην αγορά. Ιδιαίτερη ευθύνη έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που προώθησε παραπέρα τη στρατηγική αυτή εντάσσοντας τα ΕΛΤΑ στο «Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων», ανοίγοντας το δρόμο στην ολοκλήρωσή της από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Αυτή η πολιτική έχει οδηγήσει στο να στενάζει από τον όγκο δεμάτων και αλληλογραφίας το τοπικό υποκατάστημα καθώς έχει μείνει με δύο εργαζόμενους, που  δίνουν μάχη καθημερινά για να ανταποκριθούν στη στοιχειώδη λειτουργία του. Πολύ περισσότερο δεν επαρκούν για την διανομή στους τρεις οικισμούς του νησιού, ιδιαίτερα τώρα που μπαίνουμε στο καλοκαίρι, ενώ ήδη παρουσιάζονται καθυστερήσεις στη διανομή της αλληλογραφίας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: 

-Αμεση ενίσχυση των ΕΛΤΑ Σκοπέλου με μόνιμο προσωπικό με πλήρη δικαιώματα 

-Σύγχρονες, ποιοτικές και φθηνές ταχυδρομικές υπηρεσίες, με όλα τα μέτρα προστασίας εργαζομένων και κοινού από την πανδημία

-Να σταματήσει κάθε διαδικασία ιδιωτικοποίησης

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΚΟΠΕΛΟΥ   

Σκόπελος, 19/05/2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.