Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Θετική γνωμοδότηση για την αποκατάσταση του λιμένα Αγνώντα

Άγγελος Ξηντάρης | Πρόεδρος Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου

«Μετά από το 2005 οι προσπάθειες για την αποκατάσταση του λιμένος του Άγνωντα είχαν αίσιο τέλος.

Η νέα διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου δρομολόγησε και ολοκλήρωσε τον καθορισμό ΧΖ Λιμένα και την μελέτη του έργου αποκατάστασης του κρηπηδότοιχου, ανοίγοντας τον δρόμο για υλοποίηση του.

Σήμερα, με χαρά και ικανοποίηση, σας ανακοινώνουμε την θετική γνωμοδότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας για δημοπράτηση του έργου.»

22 Μαρτίου 2013

Θετική είναι η γνωμοδότηση του Γ.Γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων για την δημοπράτηση του έργου αποκατάστασης του λιμένα Σκοπέλου, το οποίο εκκρεμούσε για πολλά χρόνια.

Στη γνωμοδότηση διαβάζουμε:

Γνωμοδοτούμε θετικά, κατά λόγο αρμοδιότητας, αναφορικά με την εκτέλεση του εν θέματι έργου, εφόσον διασφαλιστεί η τήρηση των κάτωθι όρων και προϋποθέσεων:

α. Να ληφθούν όλες οι προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία άδειες και εγκρίσεις.

β. Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, προς αποφυγή ρύπανσης του περιβάλλοντος χώρου, με μέριμνα του κατασκευαστή, ο οποίος υποχρεούται στην αντιμετώπιση οποιουδήποτε περιστατικού ρύπανσης, το οποίο δύναται να προκληθεί, συνεπεία της εκτέλεσης του έργου.

γ. Να τηρηθεί η ισχύουσα νομοθεσία για την τυχούσα απόρριψη υλικών.

δ. Να μη δημιουργηθούν οποιαδήποτε προβλήματα ασφάλειας στην εν λόγω περιοχή και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, κατά την εκτέλεση των εργασιών και τη μετέπειτα λειτουργία του έργου, σε συνεννόηση με την αρμόδια Λιμενική Αρχή, ώστε να μην προκύψει κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος.

ε. Να μη γίνει περαιτέρω επέμβαση και κάθε μορφής κατασκευή στην ευρύτερη περιοχή, άνευ των νόμιμων αδειών και εγκρίσεων.

2. Η παρούσα γνωμοδότηση δε συνεπάγεται τη νομιμοποίηση τυχόν έργων, τα οποία έχουν εκτελεστεί χωρίς τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις και περί των οποίων υποχρεούται η οικεία Λιμενική Αρχή, να προβεί στην επιβολή των νόμιμων κυρώσεων, κατά λόγο αρμοδιότητας.

3. Το Λ/Χ Σκιάθου, προς το οποίο κοινοποιείται η παρούσα, εντέλλεται για τις δικές του ενέργειες, κατά λόγο αρμοδιότητας.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ (για την ιστορία) ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ↓↓↓

Συνάντηση στο ΥΕΝ: Δυσαρεστημένοι και ανήσυχοι, παρά τις δεσμεύσεις και διαβεβαιώσεις, οι Μιχελής και Βασιλούδης




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.