Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 30 Μαΐου 2021

Απονομή επαίνου καλύτερης φωτογραφίας για τα «200 χρόνια Νέα Ελλάδα» στον Χρήστο Παλαιολόγο και την κόρη του Αμαλία!

Νικήτρια Φωτογραφία με φόντο τον Πύργο του Ρήνου

Την Πέμπτη 27 Μαΐου 2021 απονεμήθηκε έπαινος στον κ. Χρήστο Παλαιολόγου και την κόρη του Αμαλία Παλαιολόγου από την Ελληνική Κοινότητα του Ντίσελντορφ  για την καλύτερη φωτογραφία της φωταγώγησης του Πύργου του Ρήνου με θέμα «200 χρόνια Νέα Ελλάδα» με αφορμή τη 200η επέτειο από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Απονομή του Επαίνου από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας κ. Οσμανλή

Η απονομή του επαίνου πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Ντίσελντορφ την οποία παρακολούθησαν η Γενική Πρόξενος κα Μαρία Παπακωνσταντίνου και εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων της πόλης. 

Να επισημάνουμε ότι η πόλη του Ντίσελντορφ, είναι η πρωτεύουσα του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας ενός από τα 16 κρατίδια της Γερμανίας με πληθυσμό 18.000.000 κατοίκους και φιλοξενεί πάνω από 200.000 Έλληνες. 

Η εκδήλωση είχε κυριολεκτικά και μεταφορικά άρωμα Σκοπέλου. Οι  παραβρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν τις διάσημες σκοπελίτικες τυρόπιτες, γλυκά χαμαλιά και αμυγδαλοζούμι! Η διακόσμηση ήταν αμιγώς νησιώτικη και ιδιαίτερα εντυπωσιακή και οι καλεσμένοι έδειχναν να το απολαμβάνουν αφού το Προξενείο μεταμορφώθηκε για μερικές ώρες σε νησί στη καρδιά της Γερμανικής μεγαλούπολης.  

Η Γενική Πρόξενος του  Ντίσελντορφ κα Μαρία Παπακωνσταντίνου

Η Σκόπελος στο Ντίσελντορφ

Σκοπελίτικη τυρόπιτα και αμυγδαλοζούμι

Στην ομιλία του προέδρου της Κοινότητας κ. Οσμανλή αναφέρθηκε ότι : «…Φυσικά τέθηκε και το ερώτημα, ποια θα είναι τα κριτήρια βράβευσης; Μεγάλο θέμα, ιδιαίτερα όταν έχεις ωραιότατες φωτογραφίες.

Η φωτογραφία του κ. Παλαιολόγου και της κόρης του, μας έδωσε τη λύση. Σ’ αυτήν τη φωτογραφία τους είδαμε ταυτόχρονα την Ελλάδα, την Νοσταλγία, την παρουσία του Έλληνα στο Ντίσελντορφ.

Σίγουρα θα έχετε δει άτομα που φεύγουν από την πατρίδα τους και δεν ξέρουν πότε και αν θα επιστρέψουν, παίρνουν ένα βότσαλο, μία χούφτα γης από τη γη που τους ανέθρεψε. Ο κ. Παλαιολόγος, φεύγοντας από την ιδιαίτερη πατρίδα του πήρε μαζί του την ιστορία του τόπου του. Με τη βράκα, το γιλέκο, το νυφικό φόρεμα, πήρε την Ελλάδα και την έστησε για λίγο στην παραλία του Ρήνου με φόντο τον πύργο του Ντίσελντορφ βαμμένο στα Ελληνικά χρώματα. Η Ελληνική Κοινότητα του Ντίσελντορφ συγχαίρει και δίδει έπαινο στον κ. Χρήστο Παλαιολόγο και την Αμαλία Παλαιολόγου για την πανέμορφη φωτογραφία τους...». 

Μπαμπάς και κόρη

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλο μέρος της εκδήλωσης αφιερώθηκε στη παρουσίαση της Σκοπελίτικης παραδοσιακής νυφικής φορεσιάς. Ο Χρήστος Παλαιολόγος εξήγησε στους παρευρισκόμενους ότι η συγκεκριμένη ενδυμασία δεν είναι απόκτημα από κάποιο βεστιάριο για τη συγκεκριμένη φωτογράφηση, αλλά πρόκειται για την αυθεντική και από τις ελάχιστες εναπομείνασες! Μέσα από μια γλαφυρή περιγραφή εξήγησε τα κυριότερα μέρη της βαρύτιμης και μεγαλοπρεπούς ενδυμασίας και παράλληλα ανέφερε την κοινωνικοοικονομική κατάσταση των Σκοπελιτών που οδήγησαν στη διαμόρφωση της αφήνοντας έκπληκτους και καθηλωμένους όλους τους παρευρισκόμενους. Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε το ιστορικό γεγονός ότι οι Σκοπελίτες έθεσαν τα πλοία τους στη διάθεση της Πατρίδας για την επανάσταση του 1821!

Η Παρουσίαση της Σκοπελίτικης Φορεσιάς

Από την εκδήλωση δεν μπορούσαν να λείψουν οι νησιώτικοι χοροί από την οικογένεια Παλαιολόγου, συνεχιστές της οικογενειακής παράδοσης και άξιοι πρεσβευτές της Σκοπέλου.   

Η στιγμή του χορού

Οικογένεια Χρήστου Δ. Παλαιολόγου

Ο Πύργος του Ντίσελντορφ στα χρώματα της Γαλανόλευκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.