Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

Χρ. Βασιλούδης: Το μεγάλο έργο που γίνεται και θα γίνει την τρέχουσα 4ετία από τον Δήμο και το Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου, είναι έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής...

Χρήστος Βασιλούδης
τέως Δήμαρχος Σκοπέλου
Με έκπληξη διάβασα την ανάρτηση του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου ότι «...μετά από το 2005 οι προσπάθειες για την αποκατάσταση του λιμένος του Άγνωντα είχαν αίσιο τέλος».

Ο κ. Ξηντάρης ήταν μέλος του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου, φαίνεται όμως ότι δεν έχει καλή μνήμη σχετικά με το έργο της αποκατάστασης της ζημιάς του λιμανιού του Αγνώντα.

Για την επισκευή του λιμανιού του Αγνώντα ο εκλιπών Δήμαρχος Γιώργος Μιχελής είχε εξασφαλίσει πίστωση 100.000€, τα οποία ήρθαν στο Λιμενικό Ταμείο τον Νοέμβριο του 2014

Ύστερα από την καταστροφική πλημμύρα του Σεπτεμβρίου 2015 και μετά από αρκετές επαφές με τον τότε υπουργό Ναυτιλίας κ. Θεοδ. Δρίτσα εξασφαλίσαμε πίστωση 472.000€ για το λιμάνι του Αγνώντα και 527.000€ για την είσοδο του λιμανιού της Σκοπέλου. Τα χρήματα αυτά ήρθαν στο Λιμενικό Ταμείο τον Νοέμβριο του 2016 και τα έργα δημοπρατήθηκαν νόμιμα και αναδείχθηκαν οι εργολάβοι.

Για το λιμάνι του Αγνώντα, επειδή η χερσαία ζώνη είχε ακυρωθεί μετά από προσφυγή της εκλειπούσης Μ. Κριεζή, η δημοπράτηση του έργου έγινε μετά από σχετική έγκριση του υπουργείου Ναυτιλίας, με εξομοίωση της ΧΖ, ίδια με την έγκριση που εξασφάλισε ο κ. Ξηντάρης τώρα.

Ο εργολάβος που ανέλαβε το έργο του Αγνώντα με διάφορες προφάσεις, επικαλούμενος αστοχίες της μελέτης ζητούσε, για να πραγματοποιήσει το έργο, επιπλέον πίστωση 50%, δηλαδή να χρεώσουμε το Λιμενικό Ταμείο με 300.000€ περίπου και γι' αυτό αναγκαστήκαμε να τον κηρύξουμε έκπτωτο και να καθυστερήσει η κατασκευή του έργου.

Στη συνέχεια αναθέσαμε τη σύνταξη νέας μελέτης στον μελετητή κ. Παναγόπουλο, με διαθέσιμα χρήματα περίπου 572.000€ (αρχική πίστωση).

Φυσικά για όλα τα παραπάνω υπάρχουν σχετικές αποφάσεις στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου και οι οποίες είναι ομόφωνες.

Πολλά έργα,  μεταξύ των οποίων ηπλακόστρωση παραλιακού δρόμου Σκοπέλου, είναι έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής του Χρ. Βασιλούδη

Σας γνωρίζουμε ότι τα εγκεκριμένα και χρηματοδοτημένα έργα που αφήσαμε στο ΔΛΤΣ ήταν τα εξής:

1._ Αποκατάσταση της ζημιάς της εισόδου του λιμένος Σκοπέλου. Πίστωση 527.000€.

2._ Αποκατάσταση της ζημιάς του λιμένος του Αγνώντα. Πίστωση 572.000€.

3._ Αποκατάσταση του λιμενοβραχίονα έμπροσθεν του πρώην περιπτέρου Λιθαδιώτη. Πίστωση 12.800€.

4._ Ηλεκτροδότηση δρόμου προς Κατακαλού στο λιμάνι του Λουτρακίου. Πίστωση 34.000€.

5._ Ασφαλτόστρωση της χερσαίας ζώνης λιμένος Λουτρακίου. Πίστωση 95.000€.

Επιπλέον αφήσαμε περίπου 200.000€ από τα έσοδα του Λιμενικού Ταμείου για διάφορα μικροέργα.

ΙΟΥΝΙΟΣ 2019._
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας
Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την
 προγραμματική σύμβαση με το Δήμο
 Σκοπέλου του έργου «Ανάπλαση,
διαμόρφωση και διευθέτηση ομβρίων
υδάτων εντός χερσαίας ζώνης λιμένος
Σκοπέλου» προϋπολογισμού 920.000 ευρώ
Έχουμε πει και έχουμε γράψει ότι μεγάλο έργο που γίνεται και θα γίνει την τρέχουσα 4ετία από τον Δήμο και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου, όπως Βιολογικός καθαρισμός Γλώσσας, δίκτυο ακαθάρτων Λουτρακίου, αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων ύδρευσης Ν. Κλήματος, ασφαλτόστρωση δρόμου στη Γλώσσα από ελαιοτριβείο Αντωνίου έως Περιβολιού, πλακόστρωση παραλιακού δρόμου Σκοπέλου, είναι έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής του Χρ. Βασιλούδη με χρηματοδοτήσεις ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ.

Χρήστος Βασιλούδης

τέως Δήμαρχος Σκοπέλου

Υ.Γ.: Η εύκολη απάντηση στα παραπάνω είναι «γιατί δεν τα έκανες εσύ...». Θέλω να επισημάνω ότι τα νόμιμα έργα, απαιτούν διαδικασίες χρονοβόρες, ενώ είναι γνωστό ότι η τεχνική υπηρεσία του Δήμου ήταν ανύπαρκτη λόγω έλλειψης προσωπικού σε αντίθεση με τη σημερινή κατάσταση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.